Dagens Ridpass


Hej!

Nu har jag precis ätit och sitter och kollar på "Limitless" med Jonas. Är ganska trött sen ridpasset idag, vart rätt hårt. Red först ut ungefär 1 h tillsammans med Sandra och Malin, skrittade och travade. Gick sedan bort till ridhuset för lite galoppjobb. Det var några andra där med en häst så hade inte så mycket plats, fick kolla vart hon var hela tiden eftersom hon inte vek av spåret även om hon skulle det och nästan red in i en.

Villa kändes grymt fin idag, trampade på bra och vad faktiskt på bra humör, inte så sur som hon brukar. Tror hon tycker det är skönt att jag är hemma igen, vi har ju så roligt tillsammans. Gjorde en hel del fattningar från skritt och gjorde typ 3 galoppsprång sen avbrott till halt, tog 2 ggr innan hon riktigt förstod vad jag ville, men sen gick det hur bra som helst. Kan fatta galoppen helt med höften nu, behöver inte lägga till någon skänkel alls.

Precis när jag skulle börja skritta av så kom det världens jäkla oväder precis över ridhuset, det smattrade i hela taket, blixtrade utanför och åskade. Vart inte så mycket avskrittning då Villa tyckte det var väldigt obehagligt, förstår henne, jag tyckte inte heller om det.

Stretchade och svampade av henne i stallet. Får låta henne stå utan lindor i boxen några dagar då hon förmodligen haft lindor på sig när det varit jätte varmt och blivit svettig, för hon har fått som små sår och tappar päls på vissa stället. Ska tvätta benen riktigt imorgon.

Nu ska jag snart hoppa i säng, är riktigt trött faktiskt, fast.. Det är jag alltid på kvällarna nu för tiden. Ska kolla på ett avsnitt BigBrother och försöka sova. Vi hörs mer imorgon! Blir skola för min del och ta igen en massa rester. Sov gott mina solstrålar! Kram på er.


Bildbomb från Skåneland

Här kommer lite bilder från Skåne:




























Ännu ett steg på vägen mot tävling!


Passade på att fixa medlemskapet på Kungsnäs idag! Nu måste jag bara betala fakturan, vänta på att pengarna går in till klubben och sen fixa licensen! Måste även registrera mig på TDB och kolla om mitt Gröna Kort blivit registrerat eller inte. Var ju lite krångel med det när jag tog det, har ingen lust att göra om det. Reglerna har ju ändrats jätte mycket, nu är det ju olika delar + mycket dyrare!

Får dock se hur det blir med tävlingen som jag tänkt åka på, verkar som att vi är bortresta just då, dom har ju lagt tävlingen på en grymt dålig dag (ännu en ledtråd) så får se hur det blir. Annars så blir det i Juli!

Hann inte prata med Marika idag, men ska ringa henne så vi kan bestämma datum för första träningen. Hoppas hon kan komma ut till vårat ridhus så jag inte behöver åka iväg, vore ju smidigast om hon kom hit. Ska bli grymt kul att träna för henne, hon är så duktig!

har föresten hittat en massa gamla bilder från Skåne förra sommaren (jag tog ju inte så många kort denna resa), tänkte jag skulle lägga upp dom i ett eget inlägg så blir det en liten bildbomb, det gillar ni va! =D

Tjingeling!


Besöksrekord på bloggen! =)


Hej allihopa!

Ledsen att jag inte bloggade något mer igår, men det vart så sent. Kom hem till lägenheten kl halv 12. Hade världens drygaste bussresa från Gävle, det vare en tjej som snackade i telefon hela vägen, och hon pratade skit högt så det gick inte ignorera henne heller, grymt jobbigt. Stackars Jonas som satt bredvid henne xD

Har varit på skolan idag! Började dagen på Kungsnäs, jag var inte med idag eftersom jag fortfarande har grymt ont i benet, ni ska se vilket fint blåmärke jag har! Vi hade dekorativ hästskötsel idag, knoppade man osv. Ska träna grymt på det eftersom jag vill ta hästskötar examen och då ska man hinna fixa iordning hästen, sadla och allt + linda ben och knoppa på 20 min! Går fort om man gör "flyinge knoppar", kan visa er någon dag hur man gör det för er som inte vet.

Två av tjejerna i klassen red idag, det var hoppning på schemat. Gud vad sugen jag vart på att rida, och speciellt hoppa, känns som det var hundra år sedan. Ska börja hoppa igång Villa om någon vecka, dock bara studs och små kryss eftersom hon inte ska fortsätta vara hopphäst (fast vem vet, kanske blir lite hopptävlingar endå).
Efter det så sa vi hejdå och tackade för tiden på Kungsnäs eftersom det var sista lektionen idag. Käkade lunch på Voltrestaurangen på Bergsåkers travbana som vanligt, och hade sedan PROV som jag inte visste om.

Hade prov i hästens anatomi (leder, muskler osv.) Gick förvånansvärt bra för att bara ha kollat igenom häftet på lunchen, svarade på alla frågor och är rätt säker på att jag hade rätt på nästan allt. Bra jobbat! Kände att jag verkligen behövde prestera på provet eftersom jag missat en hel del. Hade en liten körövning efter det.

Fick åka med Hans-Åke och Josse hem med hästbussen, dom är nu påväg till Bollnäs och ska starta en häst där. Så nu sitter jag i soffan och väntar på att Jonas ska komma hem så jag äntligen får åka till stallet och pussa på mig sötmule.

Avslutar här så det inte blir för långt, vi hörs lite senare! Ha det bra så länge!
Kram.




Blir en bild på mig idag! :)


Påväg till Gävle


Hejsan!

Sitter på tåge till Gävle nu, ska ju som sagt åka buss därifrån till S-vall, grymt drygt. Ska alldeles strax gå bort till bistron och köpa kaffe och bulle, jag har tryckt i mig så jäkla mycket idag redan men det ända man kan göra när man har tråkigt är att äta, iallafall för min del.

Är lite små putt över att det är så varmt och skönt ute och jag måste sitta på ett tåg. Men Jonas underhåller mig så det går rätt bra endå. Har suttit och spelat "hjärter" på datorn, men blir fett sur varje gång jag förlorar, så jag vet inte hur många ggr jag börjat om.

Imorrn blir det skola, vet inte riktigt om vi ska vara på Kungsnäs eller om vi ska vara i Haga, hörde något om ett prov på hästen delar eller något, verkar som det ska vara imorgon. Men det går nog bra, har rätt bra koll på det där.

Madde har ridit Villa idag, och det hade gått jätte bra. Min lilla häst är ju så underbar, gud vad jag saknar henne. Ett stort tack till mina underbara vänner som hjälp mig att tagit hand om Villa medans jag varit borta, stor kram till er tjejer!

Känner att jag inte har så mycket att skriva om så jag avslutar här, vi hörs senare eller imorgon! Ha det bäst allihopa, Kram!




Snygg tjej på tåget!

On the road to Sundsvall!


Hej allihopa!


Nu sitter jag på tåget mot sthlm och har åkt ungefär 1  1/2 h, har typ 3 kvar. Det är bara 20 min väntetid där, tar tåget till Gävle och sen ska vi åka buss sista biten till S-vall, riktigt drygt.

Har en massa småbarn runt omkring mig på tåget, hoppas dom inte börjar gråta och hålla på. Då dör jag ju, har redan ont i huvudet. Om dom börjar hålla på så drar jag bort till Bistron och sitter där, lär ju vara svalare där också, det är typ 300 grader på tåget.

Brukar gilla att åka tåg men nu känns det bara segt, tur att jag har Jonas med mig så jag har någon att prata med, och gosa med såklart :) mihi.

Längtar till Villa nu kan jag lova, vill pussa på gomulen! Men jag får vänta tills imorgon med det. Blir en lång uteritt imorrn om vädret tillåter, sen blir det dressyrträning på onsdag. Så kul alltså, jag är verkligen grymt peppad. Ska prata med Maria om att kanske fixa radio eller något till ridhuset, så man kan rida till musiken, Villa får så grymt mycket mer energi då, märks att hon tycker det är roligare då. Annars får jag ha Ipod, fast då är det ju bara jag som hör. Annars får jag sätta hörlurarna i Villas öron :D Haha!

Nu ska vi bort till bistron och kolla om det finns något gott, är redan proppmätt men måste sysselsätta mig. Vi hörs lite senare! Ha det bra allihopa. Kram på er.


Åker hem idag


Godmorgon!

Nu har jag sovit ännu en natt i Skånelandet, och känner mig riktigt utvilad. Har dock fortfarande ont i benet sen villa träffade mig, det känns som typ sendrag i hela vaden fast ondare, har vaknat några ggr inatt av att det gjort ont. Men det gör bara ont några sekunder sen går det över. Skumt!

Somnade ganska tidigt igår, runt 12 tror jag. Kollade på en film som heter "Unstoppable", såg typ halva sen somnade jag. Helt slut är jag, men det känns som att jag fått vilat upp mig lite endå på den här resan, så nu är jag redo för nya tag i Sundsvall.

Det är riktigt fint väder här idag, soligt och varmt. Så typiskt, har varit rätt dåligt väder hela helgen men när vi ska sitta på ett tåg hela dagen, ja då blir det fint! Suck.. Aja får hoppas på bra väder i S-vall.

Längtar sjukt mycket efter att få sitta på hästryggen igen, tänkte att jag skulle rida programmet på onsdag inför tävlingen. Ska ju lära mig det också, får se hur det går. Lär ju ändå glömma det på tävlingen för att jag kommer vara så nervös, hehe.

Nu ska jag springa och packa, tåget går ju 13.00 så måste åka strax efter 12. Det ska verkligen inte bli roligt att sitta på ett tåg hela dagen, men kommer nog att sova gott när jag kommer hem. Vi hörs senare! Ha en kanon bra dag allihopa, Kram på er.

Utsikten från Jonas kök:




Bestämt mig


Hej!


Nu har jag bestämt mig, och jag kommer bli medlem på Sundsvalls Ridklubb, ska ju ev. börja träna för Marika så då passar ju SRK perfekt. Ska försöka hinna lösa in medlemskapet nu i veckan och sen fixa lokal licens, kan även informera att jag hittat en dressyrtävling som jag kommer anmäla mig till! Wihoo, är alldels uppspelt nu. Tänker inte säga än vart och vilken klass, det får ni klura lite på själva ;) Kan säga att det är i Juni! Spännande va! Nu blir det till att träna på som tusan!

Nu ska jag sova, hörs imorgon! Sov gott allihopa!


Angelica Vann Grand Prix!


Har ni sett att Angelica Augustsson vad Grand Prix idag i Nörten Hardenberg i Tyskland med sin nya häst District!
Hon är så duktig.

Se omhoppningen som gav Angelica Augustsson den historiska segern i Rolex FEI World Cup Jumping i Göteborg. Go Angelica!



Mer trafik


Lägger upp det här inlägget igen ifall det var någon som missade det! Vill verkligen tipsa om det här för er som bloggar mycket och vill ha mer besökare till egen blogg, för jag menar, har man världens bästa blogg så vill man ju att folk ska se den! ;) Bli medlem på den här sidan, så kommer din statistik att öka upp till skyn!

Ni har verkligen inget att förlora, jag använder den ofta och det är många fler som börjat kommentera osv, det är kul att få credit för sin blogg när man lägger ner mycket tid på den! Så missa inte chansen att få betydligt mer trafik till just din blogg! Här hittar ni alltså adressen.


Så fint här!

Hejsan!

Nu har jag kommit hem till Jonas pappa efter en lång dag. Är riktigt trött nu, längtar faktiskt till sängen. Men det känns ändå riktigt tråkigt att åka hem imorgon. Men vi lär ju åka hit mer i sommar!

Åkte ju som sagt till Jonas mamma runt halv 1, har ätit middag och tårta och surrat en massa. Känner mig verkligen som en i familjen nu, vi skrattar och har roligt ihop och kan prata om vad som helst. Efter vi varit där så körde vi hem och lämnade Jonas pappa hemma hos honom och åkte sedan till Jonas syster i Malmö och hälsade på, drack typ 5 koppen kaffe för dagen där och höll på att få hjärtsnurp när alla barnen sprang runt och busade och hade sig, dom blir ju lite så att dom ska visa upp sig när det kommer nytt folk, men dom är ju så söta också.

Har kollat på en massa fina hästgårdar idag, så synd att jag glömde kameran. Gårdarna här nere är verkligen lyx alltså, det går knappt förstå att det går att bygga så vackert. Riktigt gamla stora hus med murar runt och grusplan, stora stall med ridhus och enorma hagar osv. Så ska jag bo en dag också! Jag ska ha mitt eget stuteri. Tänk er en lång grusväg in till huset med en allé av träd, stor grusplan med typ en fontän i mitten och ett stort jäkla lyxhus rakt fram och stallar på båda sidorna om huset. Hagar överallt, ridplan osv. Husen ska vara vit & svart likaså stallarna, och vita staket på hagarna. Det är verkligen min dröm...!

Ikväll blir det riktigt lugnt för min del, ska säkert kolla på någon film och trycka i mig godiset som vart kvar sen igår. Har en lång dag framför mig imorgon, åka tåg hela dagen sen skola på tisdag. Oh vad jag längtar tills på tisdag när jag får träffa Villa igen, ska ta en låååång uteritt.

Nu vart det här inlägget väldigt långt, så jag hoppas ni inte tröttnar på all text. Men vi hörs senare eller imorgon, sov så gott om vi inte hörs! Och grattis till alla er mammor där ute på morsdag! Kram på er.



Jonas trötta kissemiss Olle som ligger här i soffan och gosar!

Grattis!


Ett stort grattis till min själsfrände Jonas som fyller år idag! HURRA HURRA HURRA! Tusen grattis pussar till dig!


Ännu en dag i Skåneland


Godmorgon Solstrålar!

Nu är jag vaken och redo för ännu en dag i Skåneland. Har redan hunnit äta en god frukost bestående av kaffe, rostad macka och nästan helt färska ägg från hönsen här på gården. Så nu är jag fit for fight!

Idag fyller ju världens bästa pojkvän år! Firade honom lite igår, men hans riktiga födelsedag är ju idag. Vi ska alldeles strax dra iväg till hans mamma och äta pannkakstårta som Jonas önskat, och ha det mysigt. Dock ingenaning vad kvällen kommer bjuda på, hörde Jonas prata om att kanske åka och hälsa på hans syster en sväng eftersom hon inte kunde komma igår.

Åker ju hem imorgon, kl 13.00 går tåget, är framme i S-vall typ  23.00, så det tar ju sin lilla tid. Dagarna går så bort när man är bortrest, känns som att vi kom hit idag typ. Fast en helg är ju inte så länge heller. Måste säga att jag redan hunnit börja sakna allt mitt där hemma, vänner, familj/släkt och Villa såklart. Men jag är rätt familjekär också! :)

Tänkte jag skulle hinna fota lite idag, kan ju ta med mig kamera till Jonas mamma och knäppa lite bilder där. Kanske kan vara roligt för er att få uppleva det här också, dock bara genom mina ord och bilder, men det är ju inte fy skam!

Funderar fortfarande på vilken klubb jag ska tävla för, fick en väldigt bra kommentar igår som kanske kan vara avgörande, men vi får se. Vilken klubb tävlar ni för?

Nu ska jag leta reda på min försvunna själsfrände, vet inte vad han tog vägen. Han kanske gick och klappade på hönsen, men vi hörs lite senare! Ha en underbar dag allihopa!

KRAM


Lite bilder från skåne, det är Jonas som fotat (så jag inte tar åt mig äran ;) :








Vilken klubb


Nu behöver jag lite hjälp av er! Det blir väl riktat till dom i sundsvalls området. Har suttit och kollat vilka dressyr/hopptävlingar jag kan anmäla mig till, blir ju nån gång efter mitten av Juni eftersom Villa inte får tävla innan dess pga. att hon behandlades för ett tag sedan.

Men, nu kommer mitt problem. Jag är inte med i någon klubb, och jag måste anmäla mig snabbt om jag ska ha någon chans att hinna lösa licens innan det är dags att tävla. Jag har grönt kort sen innan, men har kollat på några olika lokala dressyrtävlingar och då måste jag ha licens. Så min fråga är, vilken klubb ska jag tävla för?

Det spelar kanske inte så stor roll egentligen, men jag har sån beslutsångest. Nu får ni hjälpa mig!



Lägger upp en favorit i repris på min vackra stolthet!

Funktionär


Har nu anmält mig som funktionär till Malmö City Horse Show den 3-7 Augusti! Om det är någon annan som är intresserad så kan ni gå in och anmäla er här, sista anmälningsdag är den 31 maj!




Slappar


Hejsan!

Sitter och slappar i soffan nu och gosar med Jonas katt. Är tok mätt efter middag, rabarberpaj och choklad. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på ikväll, antingen blir det lugnt, eller så ska vi träffa lite folk. Är så himla trött jag, den långa tågresan tog hårt på mig, sen är ju luften här annorlunda så då blir man trött av det också.

Anna har tagit hand om Villa idag, hon red en stund nere i paddocken barbacka. Villa hade varit stark till en början, men när Anna började förstå hur hon funkade så hade det gått jätte bra. Villa är ju lite så, att om man tar för mycket i handen så blir hon bara starkare, det gäller att hitta ett bra mellanläge där hon tar bra stöd på bettet utan att bli hängandes och stark, hon kräver väldigt mycket sits för att gå bra.

Har sett en massa hästar här nere, dom flesta går ju på bete. Ni ska se gårdarna som dom har här nere. Stora hus, stora stall och enorma gröna hagar. Ska försöka ta lite bilder imorgon.

Hörde att kusken Johnny Takter ska köra Big Ed Wareco idag eller imorgon. Hästen ägs av Jonas syster, hennes kille och en kompis till honom. Det är en 6-åring som inte sprungit så mycket än, men har vunnit ett antal lopp och gjort bra ifrån sig hittils. Kanske blir en värsting, vem vet!

Måste säga att jag saknar er alla där hemma! Ska endå bli skönt att åka hem på måndag. Nu ska jag kila vidare, hörs senare eller imorgon! Kram på er allihopa.


Gammal bild på Villa som jag hittade på Annas blogg. Bilden är
tagen på "efterbetet" när hon stod i förra stallet. Söt va!

Snart blir det kalas!


Godmorgon!

Ledsen att jag inte uppdaterade er igår men jag hann inte. Efter att jag och Jonas gått och kollat i lite affärer (Köpte glans schampoo till Villa) så åkte vi till hans gamla jobbarkompis och kollade på deras bebis och drack kaffe, åkte sen och hämtade upp Jonas pappa på hans jobb, och åkte till Jonas mamma och käkade middag där, riktigt mysigt!

Åkte hem till Jonas pappa efter det och fick skynda mig som tusan för att vi skulle hinna med bussen till Malmö, fick fixa iordning mig på 20 min, så hann inte blogga. Väl inne i Malmö så träffade vi upp några kompisar till Jonas på en bar som hette Harrys, satt där och hade det trevligt en stund och drog sedan vidare till ett ställe som hette Nattehavn tror jag, träffade där Jonas syster och en vän till henne. Var där ett bra tag men bestämde oss sedan för att dra vidare, hamnade på ett ställe som hette KB, och jag kan liva att minst 50% av de som var där var under 18 år. Var där en stund och drog sedan till kolonistugan i Jägersro och sov där.

Jonas pappa hämtade oss vid 11, så drog vi och tog en kaffe och en fralla på ett café, skulle egentligen hämta Jonas syster Marie för hon skulle med hem hit, men hennes minsta barn hade blivit sjuk så hon skulle inte komma. Så vi åkte hem och nu sitter jag här.

Jonas mamma, brorsa och hans barn har precis kommit nu, så ska vara lite sociala med dom. Blir tårta osv här, får se vad som händer ikväll. Vi hörs lite senare! Kram på er.



Polisbil med hästtransport utanför Polisrytteriet i Jägersro.





Framme i Skåne!


Godmorgon!

Nu är jag äntligen framme i Skåne, kom fram med tåget vid halv 7 imorse. Har otroligt nog nästan sovit hela vägen, tror jag vaknade typ 3 ggr, så nu är man någorlunda utvilad iallafall. Nu har Jonas värmt baguetter och kaffe så nu ska vi precis äta frukost här. Verkar som att det blir fint väder idag! Ni ska se vad fint det är här, alldeles grönt överallt, och rapsen är knallgul, så fint!

Idag vid 1-2 så ska vi åka och hälsa på Jonas kompis Henke och hans flickvän, och kolla på deras 3 mån bebis!, sen bär det av till Jonas pappas jobb och hämta honom vid 4, sen åker vi till Jonas mamma och grillar där, ska bli mysigt att träffa henne och hundarna igen! Ikväll blir det utgång med några vänner i Malmö, ska på en klubb som heter Spice, eller så blir det en irländskt bar som jag inte vet vad den heter.

Ska ta mycket bilder här nere! det är så jäkla fint, vill verkligen dela med mig av det här till mina underbara bloggläsare, önskar ni kunde vara med mig här! Fast vissa av er kanske bor i Skåne..? :)

Nu ska jag äta frukost och bara mysa, vi hörs lite senare! Kram på er.









Snart framme i sthlm


Hejsan!
Nu är vi snart framme i stockholm, är i uppsala nu. Tänkte hinna blogga lite snabbt innan jag kommer fram. Kommer nog inte uppdatera något mer förän imorgon, ska ju åka nattåg resten av vägen. Har precis köpt en kaffe, tänkte surfa runt lite resten av vägen, sitter ju på Jonas Iphone så slipper ju betala internet på tåget :)

Har kollat på Red Riding Hood och den var faktiskt helt ok, hade inte så höga förväntningar på den. Men den är ju värd att se iallafall. Filmen handlar om en by där dom ska försöka hitta en varulv och döda den, den påminner ju väldigt mycket om riktiga rödluvan, lite ändringar i storyn men kan ju inte berätta för mycket ifall ni ska se den. Har även suttit och kollat på en massa Svampbob avsnitt, finns det nått bättre? Man blir alltid på så bra humör. Jag e redo, jag e redo! hehe.

Har ju 2 timmar väntetid i stockholm, Jonas var hungrig så vi lär ju gå till burger king eller nått, tåget som vi ska åka med står ju redan på perrongen när vi kommer så man kan ju kliva på tidigare om man vill. Hoppas verkligen jag kan sova på tåget, annars kommer jag vara helt död imorgon.

Vi hörs mer imorrn mina kära bloggläsare, sov så gott!



På tåget


Hejsan! Nu sitter jag på tåget mot sthlm, väl framme där så är det 2 timmar väntetid till nattåget till malmö. Har precis ätit en baguette och tänkte jag skulle uppdatera er lite snabbt.

Vart ingen ridning för mig idag då allt vart väldigt stressigt, gick ut i hagen och borstade och klappade på henne. Tog lite kort också men jag lägger upp dom senare, orkar inte sitta och pyssla med det nu, hehe.

Pappa skjutsa oss till tåget, så fick träffa han en liten stund iallafall. Mamma var så söt för hon hann inte träffa oss innan vi klev på tåget, så typ 4 minuter innan tåget gick så ringde hon och lät skitstressad och ville jag skulle komma ut så hon fick krama om mig, hon hade sprungit upp till tåget och var tågögd när hon kramade om mig, tror hon var lite rädd att vi inte skulle hinna säga hejdå. Så himla söt! Älskar mina föräldrar så mycket, bästa mamma & pappa man kan ha!

Nu ska jag kolla på Svampbob filmen och äta godis, vi hörs senare! Ha det bra allihopa!

KRAM


Följ min blogg

Bloglovin, det enklaste sättet att följa dina favoritbloggar. Använd det du med! :)

Följ min blogg med bloglovin

Skaffa mer besökare till din blogg!


Om du vill ha mer besökare till din blogg så klicka här! Du får poäng för bloggar du kollar på, och då visas din blogg för andra användare på hemsidan. Det funkar! Jag har fått fler besökare sen jag vart medlem, det är ju en bra hjälp för att få folk att få upp ögonen för just din blogg!

Ni kan ju testa, ni förlorar ju inget på det! :)


Redo för Skåne

Godmorgon! Är på riktig bra humör idag, ska bli så kul att åka till Skåne och komma iväg några dagar. Sen så tycker ju jag att det är grymt roande att åka tåg också, så det gör ju det hela ännu roligare. Jonas hade varit och handlat godis, chips och en massa annat gott tills vi åker. Gud vad jag ska mysa på tåget, äta godis, blogga & lyssna på musik.

Nu så ska jag stoppa i mig lite frukost, knalla bort till solariumet och bli lite brun. Sen så bär det av till stallet på cykeln, ska försöka hinna rida idag. Dom kommer och hämtar Gumman kl 3 så jag måste vara hemma innan dess. Känns lite tråkigt att hon åker nu när man vant sig vid henne, men det ska faktiskt bli grymt skönt att slippa allt katthår som är överallt, i sängen, på mackan, på blommorna osv. Ska dammsuga och städa som en tok när hon åkt.

Har inte packat något än, men ska inte ha med mig så mycket heller, blir ju bara borta 4 dagar. Fast lär ju packa på tok för mycket som vanligt, man tar med sig hela garderoben och släpar på en skittung väska, sen så använder man inte ens 1/4 av allt. Typiskt mig!

Ne, nu är det dags för en stor kopp kaffe så benen orkar spinna på ut till stallet. En tekaka med skinka skulle inte sitta helt fel, så får det bli! Och vi hörs ju såklart lite senare, ha en underbar dag!

KRAM



Jag & Jonas kusin Alexander förra året då Jonas fyllde 20.
Skön person det där!

Slingar håret


Tja! Sandra håller just nu på att göra blonda slingor i mitt hår, vill ju vara lite sommarfin. Kom hem från stallet för ett tag sedan, vart ingen ridning för mig idag utan pysslade på med Villa & Rocken bara. Det kom världens regn skur i typ 5 min sen vart det super fint igen. Typiskt sommarväder.

Testade flugtäcket som var jätte fint men tyvärr var lite litet, så får åka in och byta till ett större. Hon har 145 i allt men det här var lite kort. Typiskt! Hann inte ta nått kort på hängaren så får sno en bild från hööks hemsida på den. Kommer nog att bli sent ikväll, ska packa, tvätta ännu mer och packa ihop Gummans saker för dom kommer och hämtar henne imorgon.

Ska cykla ut till stallet imorrn, fy vad jobbigt, men har inget val. Ska försöka hitta någon som kan skjutsa mig, hehe. Tåget går 17.50, kommer att vara i Skåne på fredag morgon, det tar hela natten att åka. Ska åka x2000 till sthlm och sen liggvagn till malmö, men brukar ha svårt att somna på tåg så blir nog vaken hela natten.

Kommer självklart hålla bloggen uppdaterad även fast jag inte är i sundsvall. Så lätt slipper ni mig inte! :) Kan även informera om att jag har rekordmånga läsare idag! Det får mig att tycka att det är ännu roligare att blogga, då verkar ni ju gilla det jag skriver! :) Underbara läsare!

Nu ska jag dricka kaffe och forsätta lida vidare, gör verkligen dö ont att slinga håret, just när man drar det igenom den där jävla mössan, haha ni ska se hur jag ser ut. Men vi hörs senare eller imorgon! Och om jag inte uppdaterar något mer så får ni sova så gott allihopa! Hej så länge. (Hittade ingen bild på hängaren föresten)

KRAM



Så ser täcket ut iallafall :)


Villa posar :)

Är hos pappa!


Hejsan! Nu sitter jag hos pappa och dricker kaffe med honom. Väntar på att Jonas ska komma och hämta mig så jag kan åka och köpa foder till Villa. Ska testa ett nytt foder nu till Villa, det är KRAFFT grund som hon åt förut, fast nu har dom gjort om det och det innehåller nu 9 olika vitaminer + mineraler osv. Så man behöver inte ge -xtra av nått.

Villa äter GROOV 90 nu, och det innehåller knappt nå vitaminer alls, och varför köpa tillskott när det det finns färdigfoder som innehåller allt hästen behöver. Hoppas dom har den på Kvarnen.

Har varit på birsta idag och handlat en massa saker, både till mig själv, Jonas och såklart till Villa. Till henne köpte jag ett flugtäcke, köpte även en hängare man kan ha täcken, schabrak osv på. Lägger upp bilder sen på grejerna så ni får se, är ju somsagt hos pappa nu. Köpte hårfärg till mig själv osv.

Funderar på om jag ska rida idag endå, men kanske ska spara på benet så jag kan dansa i helgen i Skåne ;D hehe. Lär ju bli en hel del party! Kanske blir en pysseldag istället. Ska låta Villa käka gräs en stund idag inför betet, hon kommer ju dock bara gå dagar, och sova inne på nätterna. Hur ska ni göra med era hästar?

Nu ska jag surra med pappa en stund, hörs senare!! Kram på er.


Stora staden väntar!


Halloj! Nu ska jag snart åka in till stan med Sandra, missade den här bussen så får ta nästa. Har ju som sagt en massa att göra idag, vet verkligen vad jag vill köpa till Jonas, hoppas jag hittar det nu! Kan ju tyvärr inte berätta än vad det är, ni får veta efter han har fått det :)

Ni visste ju kanske att jorden skulle ha gått under den 21 maj? men det gjorde den ju inte, nu påstår han som sa det att han räknat fel med 5 månader, så den kommer alltså gå under 21 oktober istället. Vad tror ni? Själv så tror jag inte alls på det här med jordens undergång, det är snarare människan som kommer gå under för att vi förstör så mycket för oss själva och till slut så kommer vi inte att kunna bo kvar på den här planeten. Men om några hundra miljarder år så kommer våran sol att slockna, och DÅ kommer den sluka jorden och en massa andra planeter. Så så var det med det.

Jag hoppas verkligen jag kan rida idag för det är grymt fint väder, benet känns faktiskt bättre men jag är tveksam om jag ens kommer upp på hästryggen idag. En mysig uteritt hade inte suttit helt fel, vill ju hinna mysa på med Villa så mycket som möjligt innan jag åker, visst att jag bara är borta några dagar, men jag kommer sakna henne skit mycket endå. Men jag har ju så snälla kompisar som hjälper mig att ta hand om henne, så jag behöver inte vara orolig, dom vet hur jag vill ha allting ;) haha.

Shit, nu måste jag springa, vi hörs senare! Kram på er!



Fina Alcama på praktiken!

Nyvaken och skitsur


Godmorgon! eller snarare dåligmorgon för mig iallafall. Har precis varit och tagit ut hästarna och är på så grymt dåligt humör. Har skit ont i benet, justja glömde ju berätta det för er igår. Villa skulle nosa på en annan häst på stallgången och jag hann inte riktigt med, Villa trodde hon var en hingst och skrek rakt ut och sparka med frambenet. Och där stod jag, så hon träffade mig mitt i knävecket, så ni kan ju tänka att jag har rätt ont idag. Fast när jag ställde mig på tå när jag skulle ta på Villa grimman så sträckte jag ut vaden och då var det som att nått släppte, så har inte lika ont nu.

Ska iväg på skolan idag en stund, tror inte vi har så många lektioner. Är nog på dåligt humör för att jag vet hur sjukt mycket jag har att göra idag, och jag hatar att stressa. Skulle ju rida Jennys häst idag, men får se hur det blir med det, lär ju inte ens kunna rida min egen.

Ska hinna gå på skolan, hitta en present till jonas, fixa 2 hästar, sola, slinga håret & packa. Hm, hur ska jag hinna allt? Måste hinna, skulle ju kunna hoppa över att slinga håret, men det betyder att det kommer bli Jonas som för göra det i Skåne, och det känns inte riktigt så pålitligt. Skulle kunna hoppa över att sola, men jag vill ju bli brun, och det tar typ 20 min att sola bara, så det hinner jag nog.

Nu ska jag stoppa i mig lite frukost i hopp om att bli lite mer tillfreds med mat i magen, vill inte vara en suris hela dagen. Får försöka göra det bästa av denna miserabla dag. Hoppas ni får en helt underbar dag!

KRAM


Svar på kommentar!

Postat av Jessica: Vad fint du har :) Vart bor ni?
Kram Jessica



Svar: Tack så mycket! Vad roligt att du tycker lägenheten är fin. Vi bor i Njurundabommen, ungefär vid församlingsgården/busshållsplatsen bortanför ICA. Om du vet vart Kyrkmons skola är så är det precis ovanför den, i ett gult hus. Vi bor på andra våningen och det är en tvåa på 65 kvadrat :)

Du får gärna komma förbi på en fika om du vill/har tid! (Jag känner Jessica sen innan, för er som inte vet) Kul att du läser min blogg!

Kram!

Trött efter en seg dag


Har precis kommit hem från min käre far. Ville hinna träffa honom en stund innan vi åker till Skåne. Passade på att ta med mig lite sommarskor när jag endå var där, man får ju hoppas på att det är riktigt sommar i Skåne nu. Sitter just nu i soffan och kollar när Jonas leker med Gumman, hon springer runt runt och halkar på golvet, ser skit fult ut, haha.

Dagen spenderade hos Farmor & Farfar, som för övrigt är de bästa personerna på jorden! Älskar att vara hemma hos dom, kan verkligen vara mig själv och slappna av för en stund. Åkte till stallet direkt efter det och tog in hästarna, var där vid 6 tiden. Red Villa i paddocken i ungefär 20-30 min, barbacka som vanligt. Testade rida henne på tvådelat idag, gick över förväntan faktiskt. Hon kändes riktigt fin stundvis, synd bara att jag var så trött och inte orkade rida riktigt.

Jonas filmade en lite snutt, kan informera er om att hon gick grymt bra innan han började filma. Tror det beror lite på att när jag vet att någon filmer eller tar bilder, så spänner jag mig en del och vill liksom att det ska se så bra ut som möjligt, och då blir det bara skitfel istället. Haha, fular mig på slutet av filmen, orkar dock inte klippa bort det idag så jag bjuder på det såhär på kvällskvisten! Man kan ju inte vara perfekt hela tiden liksom.

Ska gå och lägga mig nu snart, ska ta ut hästarna imorgon. Har en massa saker som jag ska hinna med dessutom, ska köpa foder till Villa, köpa present till Jonas, hinna rida två hästar och packa. Så jag kommer få stressa arslet av mig, men thats life.

Nu skriker sängen att jag ska komma och lägga mig. Här kommer filmen! Men hörrni, ta den med en nypa salt. För detta är verkligen inget jag är stolt över, haha.

KRAM



Godmorgon


Är så less på mig själv, vaknade lite senare än vad jag skulle imorse så nu kommer jag inte hinna till Nationella som börjar kl 9, måste ta bussen fem över åtta och det hinner jag ju aldrig. Och dom låser ju dörrarna efter 9 så då får man ju inte komma in i vilket fall. Har inga lektioner efter det så det känns ju rätt olönt att åka in till stan över huvudtaget, men måste köpa en present till Jonas idag.

Idag ska jag ta in hästarna kl 6, ska försöka fixa allt i stallet innan och sen rida efter jag tagit in allihopa. Blir en uteritt idag med, tänkte trava henne lite idag, bara skritta imorrn och sen så får hon nog vila på torsdag. Märkte igår att hon har fått skav av bettet så nu är det bara å byta bett IGEN. Men, man ska ju variera bett ofta.. Lite drygt att jag har typ 3000 bett men bara kan rida henne på dom som är i syntet, eftersom hon har problem med salivutsöndringen.

Funderar på att testa hackamore på henne eftersom hon har så mycket problem med munnen, kan ju vara skönt att ha ett bettlöst alternativ också. Kanske finns någon vänlig själv som kan tänka sig att låna ut sitt till mig någon dag så jag får testa, känns dumt att köpa ett om hon inte alls funkar på det.
Nu ska jag försöka göra något vettigt. Hörs senare, ha en bra dag!

KRAM


Kvällsbloggar


Har precis tagit en kopp kaffe med min mor som kom förbi och hälsade på. Hinner inte träffa henne något mer innan skåneresan för hon ska bort några dagar. Har suttit och gjort en punktlista på saker jag måste göra innan jag åker, sen jag fick panikångestattacken så ska jag vara riktigt noga med att inte utsätta mig för en massa onödiga tankar, så istället för att ha alla i huvudet, så skriver jag ner allt jag ska göra.

När man tänker på hur mycket man har att göra så känns det ofta som 100 saker, fast när man skriver ner det så är det kanske bara 4 saker. Sen så kan man prioritera vilket som är viktigast osv. Så det är ett litet tips från mig, om ni har mycket att tänka på, gör en punktlista och ta en sak i taget!

Här är min punktlista för tillfället:
  • Fixa någon som tar hand om Villa när jag är borta (klart, men måste ringa och x-tra kolla).
  • Ringa pappa så han kan lägga över pengar på mitt konto så jag kan köpa mer foder.
  • Ringa Carro så hon kan komma och hämta Gumman innan vi åker. ://
  • Köpa present till Jonas.
  • Hinna träffa Farmor & Farfar.
  • Tvätta och packa inför resan.
Kom hem sent från stallet idag så hann inte direkt göra något av sakerna idag. Var ute och red typ 2 h med Sandra. Vi red först en sväng i skogen sen bort till järnvägen och travade och galopperade, gjorde mycket fattningar och tempoväxlingar tex. kort galopp, ökad galopp osv. Gud vad Villa har svårt att ta högergaloppen ute, det är nästan omöjligt, tror hon har spänningar i vänstersidan för hon reagerade ovanligt idag när jag stretchade henne. Måste ta ut en massör eller kiropraktiker (stavning?).

Villa var iallafall riktigt fin idag, lånade Maddes dressyrsadel igen. Kommer åt henne så bra, kunde göra klockrena fattningar från skritt med bara höften idag, behövde inte lägga på skänkel alls. Hon var väldigt pigg och for fram och tillbaka över vägen som en liten studsboll, kändes som jag satt på en gunghäst. Det var en trött häst som stod på gången efter passet kan jag lova.

Distriktsveterinären fick komma ut till stallet, det var en häst som tydligen hade fått Krampkolik, en lindrigare form av kolik alltså. Jag märkte att nått var konstigt för hon stod å sparkade skit mycket i boxväggen, och det brukar hon aldrig göra. Sen så såg hennes ägare att hon var alldeles uppsvälld på halsen, som sen gick ner men istället så vart hon as tjock över magen. Såg värsta hemskt ut. Men hon fick smärtstillande och kramplösande eller nått, så hon mår nog bra nu!

Nu vart det ett långt inlägg märkte jag, avbryter här så ni inte behöver läsa ihjäl er. Blir inget kungsnäs imorgon, ska ha del 2 på nationella i matte imorgon. kul va!? Not.. Sov så gott! Hörs imorgon.

KRAM

Lägger upp lite bilder på lägenheten!:


Hallen. Köket är rätt in till höger, Förvaringsrum till vänster där jag
har hästgrejor osv.


Nämen. Där är ju jag. (Blixten är trasig, där av den dåliga kvallen)


Toaletten. Tvättmaskin + Torktumlare till vänster.


Sovrummet. Är inte klart ännu, ska in med gardiner, matta,
tavlor osv.
Och jonas fula skrivare ska UT.


Vardagsrummet. Får bli fler bilder härifrån, eftersom allt inte
syns på en bild.


Sovrummet igen. Eller vänta, det här är ju vardagsrummet.


Sådärja. Köket är alltså in till höger vid den vita lampan ----------->


Sist och förmodligen minst, Balkongen!



Ny design


Ni kanske har märkt att jag har ändrat designen en hel del, bort med det rosa och in med det vita! Har även gjort en ny logga istället för en header med bilder. Vad tycker ni om den? Den är ju bara tillfällig tills den riktiga designen är klar, men endå. Gillar ni den här bättre, eller den förra med lite färg? Tyck gärna till!

Nu har jag precis gjort en fruktsallad och hällt upp ett glas apelsinjuice (nyttigt va!), sen så ska jag ta cykeln ut till stallet, om jag inte fastnar i soffan. Idag ska jag smörja mina träns, och ta en uteritt med Villa.

Vi hörs senare!


Seg


Hej allihopa! Vart hemma idag, var inte på humör för praktik imorse. Har precis suttit och försökt fått till bildena sen igår, tyvärr bara 2 bilder som jag kunde använda. Fick hålla på rätt länge med att bara få till dom och jag orkar verkligen inte sitta och hålla på. Får ta bilder utomhus nästa gång så kanske dom blir bättre.

Funderar på om jag ska hoppa på cykeln och dra bort till stallet, då blir nog jonas överraskad. Orkar inte sitta och vänta till halv 5 för att få skjuts till stallet. Skulle ha tagit hand om Rocken idag men det blir på onsdag istället. Får se om jag hittar någon som kanske vill låna Villa och rida ut med mig. Annars så får jag rida båda, men det är ju bara roligt. Måste även hitta någon som vill ta hand om henne någon dag nu till helgen, åker till Skåne på torsdag och kommer hem på måndag.

Har inte så mycket att skriva om just nu, så jag återkommer efter stallet. Hörs sen!

KRAM


Med tanke på kvalitén på bilderna så ratade jag dom flesta, inte roligt
att lägga upp sånna här bilder:



Det här var det bästa jag kunde göra åt dom:





Läggdags


Upptäckte att det är ett jäkla jobb med bilderna så ni får vänta med dom tills imorgon, orkar verkligen inte sitta och pyssla med det idag. Känner att mina ögon håller på att stängas igen här så jag tänkte gå och lägga mig, börjar praktiken 7 imorgon så jag behöver all sömn jag kan få.

Sov gott allihopa! Hörs imorgon.




Här kommer ett litet smakprov iallafall!


Spagettiben efter dagens dressyrpass.


En mycket nöjd tjej som precis kommit hem från stallet. Fick ju som sagt låna Maddes dressyrsadel idag, och jäklar vad skön den var. Fick grymt bra sits och Villa verkade trivas, hon gillar dock inte bootsen så hon försöker kicka av sig dom lite då och då, men jag kan inte göra så mycket åt det, hellre det än att hon har köttsår.

Gjorde lite olika övningar idag, red serpentiner på kvartslinjen, både i skritt och trav. Red som små åttor efter kvartslinjen också. Villa tyckte det var grymt jobbigt, jag med för den delen. Men jäklar vad fin hon var stundvis, hon hade så grymt mycket energi. På slutet så gjorde jag lite galoppfattningar från trav/skritt och några tog hon klockrent, lugn och fin fattning utan att hon kastar sig framåt som hon gör ibland. Hon var så taggad så minsta lilla jag flyttade fram höften så tog hon galoppen direkt, FRÅN SKRITT. Så grymt nöjd. Villa var helt slut när hon stod på stallgången, svettig och genomarbetad.

Nu ska jag sätta mig och redigera bilder från passet, har tyvärr ingen film. Bilderna är dock lite oskarpa eftersom Jonas blixt på kameran gått sönder. Ska försöka fixa dom så gott jag kan i photoshop så ni ser bra.  Bilderna kommer upp lite senare eftersom det är en hel del att fixa med dom.

Har en riktigt grym grej på gång, men tänker tyvärr inte avslöja vad det är, ÄN. Men det kommer bli så bra tror jag. Klura på det ni så kommer bilderna upp om en stund! Hej så länge.

KRAM


Drar iväg till stallet


Har precis städat klart hela lägenheten, dammsugit, moppat golven, dammtorkat och rensat undan överallt. Vart riktigt fint faktiskt. Ska byta om och fara iväg till stallet, blir dressyrträning endå. Fick låna sadeln av Madde. Vi hörs lite senare! Ska försöka hitta någon som kan filma/knäppa kort. Hej så länge!

KRAM


Falsterbo

Någon som ska på Falsterbo Horse show denna sommar? Det är mellan den 2-10 Juli.

Jag tänker självklart inte missa denna tillställning! Dock så är biljetterna rätt så dyra, men det är det värt. Hör av er om ni också ska dit, roligt om man kan gå tillsammans med någon, Jonas går nog bara för att jag vill det ;)





Längtar längtar..


Godmorgon allihopa! Hoppas ni sovit gott, själv så klev jag upp kl 7 och åkte och tog ut hästarna. Ute i stallet så möttes jag av 8 hungriga surmular, som dock var gladare med lite mat i magen. Skönt att man bara kan slänga ut alla i hagen utan att behöva ta på en massa täcken osv. Villa och Jubilee var så fina imorse, stod i solskenet och åt ur samma hög med hö, helan och halvan! Tänkte ta kort men Jonas hade inte mobilen med sig, inte jag heller för den delen. Jonas gick och la sig när vi kom hem, själv så satte jag mig och spelade zoo tycoon, höhö.

Sitter just nu och tuggar på en tekaka och smuttar på lite kaffe. Cyklade bort på ica förut och handlade frukost.
Ska alldeles strax bort till stallet och pyssla om Villa, skulle egentligen haft en massör på henne idag men så blev det inte. Får ta det någon annan dag. Idag blir det ev. uteritt men har inte bestämt mig, Jenny ska ha dressyrträning idag så jag funderar på att vara med. Den blir dock inte för än kl 7 så vet inte riktigt hur jag ska göra. Om jag får tag på Madde och kan låna hennes dressyrsadel om inte hon ska ha den på Rocken så är jag med.

Tänkte sätta mig i solen ute i stallet och smörja mina träns och sadeln, vill passa på att vara ute så mycket som möjligt när det är så fint väder. Har ju fått soleksem tack vare att jag solat solarium för länge (gör inte samma sak, det är skitjobbigt) så jag måste vara försiktig, men vafan tänker inte undvika att bli brun och vara i solen för lite eksem. hehe...

Om jag är med på dressyrträningen så ska jag se om jag hittar någon som kan filma eller knäppa kort så får ni se. Tycker ni bäst om bilder eller filmer föresten? Vi hörs lite senare. Ha en underbar dag!

KRAM



Söt häst i hagen, ser ut som att hon har remont bara för grimman
är så stor, haha.



Myspys


Sitter och kollar på Simpsons med Jonas och äter godis. Vill hitta på något men vet inte vad man kan göra, någon som har förslag? Var sugen på att gå på bio, men det blir så sent känns det som. Får spara det till något annat tillfälle. Vill ju verkligen gå och se nya Pirates filmen. Den verkar ju as bra, någon som sett den? Har väldigt höga förväntningar på den filmen, så jag hoppas den håller måttet!

Har kollat igenom bilderna sen idag, och även om villa går bra så lovar jag att jag kan klaga på min ridning på varenda bild. Blir så less på att det alltid är nått på varenda jäkla bild som är fel! den dagen man hittar en bild som är helt perfekt, hästen går riktigt fint, och man sitter helt perfekt. Den dagen alltså..
Här kommer bilderna iallafall:


- Villa är fin här, förutom att jag stirrar på villas hals, min hand är påväg
ner till kina och jag har lite stolsits.


- No comments på den här, ser att min blick inte är helt ok men svårt
att avgöra sitsen när bilden är tagen snett bakifrån. Kanske lite varning
för stolsits även här.


- Bra blick, något låg hand och wtf gör jag med fötterna? stolsits
även här.


- Bra blick, bra hand, något framskjutna axlar och lite stolsits.


- Haha inga kommentarer på denna.


- Bra blick, låg och bred hand, Villa går bakom lodplanet.


- Dålig blick, låg hand och Villa går även här bakom lodplanet.


- Ganska ok här, dock dålig blick.


- Inga kommentarer på denna, svårt att avgöra sitsen. Men bilden
är cool för ovrigt.


- Haha jag ser skitdum ut, tror jag smackade precis där. Bra hand men
något inåtvinklad, dålig blick, rätar inte på ryggen.


- Dålig blick, fel vinklad hand, Villa går bakom lodplanet.


Tröööööööööööött


Nu har jag äntligen kommit hem från stallet. Nu är det verkligen slut på alla krafter. Åkte till stallet kl 09.30 efter en kopp kaffe, har haft full gas i hela dagen, det här har jag hunnit med:

  • Krattat typ 5 hagar (inte själv alltså)
  • Mockade åt Villa & Svarten (Hjälpte Daisy med det idag)
  • Packade hö, fyllde vatten osv.
  • Diskade alla mina benskydd och la ut dom på tork
  • Red 1h
Kan säga att Villa var helt jäkla knäpp på stallgången idag. När jag skulle ta in henne så smet Jubban från hagen så Villa ville ju följa med henne, sen så körde dom med traktorn utanför stallet så hon blev ju lite knäpp därför också. Alltså hon vägrade stå still på gången, hon gnäggade eller ja snarare skrek rakt ut ungefär 4 ggr, stod och små kickade och var helt galen, ingen i stallet kände igen henne, haha men hon har ju sina dåliga dagar. Satte på henne bootsen och då vart hon helt galen, stod och kickade och stampade som en idiot även fast hon haft boots 3000 ggr förut.

Tog ut henne och fixade klart resten, då vart hon lite lugnare iallafall. Red barbacka idag med, hade bara ett schabrak och en täckesgjord så inte jeansen blev så smutsiga. Villa var hur fin som helst idag med, väldigt lugn trots humöret på stallgången. Jobbade på bra och lyssnade på minsta lilla hjälper, riktigt fin idag. Red i paddocken ungefär 25 min, sen travjobbade jag henne utanför stallet på "grusvägen" för att variera underlag. Trampade på riktigt fint, grymt nöjd över henne idag.

Jonas tog en massa bilder som jag ska lägga upp sedan, han är sur på mig just nu så jag lär ju inte få telefonen så jag kan lägga över bilderna, hehe. Man ser verkligen att hon börjar få lite mer muskler nu. Stod och inspekterade henne idag på stallgången efter jag ridit, och jäklar vilken hals hon börjar få, och rumpan blir sakta med säkert lite rundare. Kul att allt slit lönar sig!

Ska strax börja dammsuga lägenheten, det är verkligen katthår överallt. Ska bli skönt att få undan lite här så man kan mysa på i ett nystädat hem ikväll. Får se om det kommer nå folk hit eller om jag och Jonas blir själva ikväll, ska ju ta ut hästarna imorgon så det blir i vilket fall inte sent för min del. Nu ska jag göra lite nytta, lägger upp bilderna sedan, ha det bäst!

KRAM



Bild från förra sommaren.

Tidig morgon


Godmorgon alla glada! nu har jag precis druckit en kopp kaffe och ätit en salamimacka. Ska alldeles strax fara ut till stallet, tar med mig Jonas kamera så ni får lite bilder från dagen. Ska rida ut idag när det är så fint väder, det är ungefär 20 grader här nu. Så sparar jag dressyren tills imorgon.

Vi hörs lite senare så får ni ha en underbar dag allihopa!


KRAM



Hemma från födelsedagsbarnet


Kom precis innanför dörren hemma i lägenheten. Har varit hemma hos mamma & pappa och ätit tårta. Nu kan jag berätta vad pappa fick, han fick en gottpåse med öl, nötter och mörkchoklad, han åker till tallin på söndag så nu har han lite färdkost. Han fick såklart en fin bukett blommor också!

Vart snabbt i stallet idag eftersom jag inte hittade någon skjuts så jag kunde åka dit på förmiddagen, så jag hann inte rida idag. Fick fixa allt i stallet på 20 min, ganska bra gjort eftersom jag hann mocka, fixa hö, fylla vattenhink, sopa, borsta på villa och linda benen på henne. Hade verkligen velat rida, men får ta det imorgon.

Tog lunchningen av hästarna imorgon, men alla kommer ju endå vara där eftersom vi har städdag från kl 09.00, så alla lär ju luncha sina själva. Imorrn så ska vi mocka alla hagarna gemensamt, kommer säkert gå igenom sommarhagarna och se om det är någon som kommer fixas. Blir nog lite allmän städning runt stallet också, så det blir riktigt fint.

Nu är snart läktaren klar i ridhuset! Hur nice som helst. Ridhuset är verkligen jätte fint, bra underlag och mycket plats. Lite skillnad från att hoppa tex. en bana i paddocken, då man inte ens kunde rida på riktiga avstånd för det inte fick plats. Nog för att vi har rätt stor paddock men det går ju inte jämföra med ridhuset.

T
änkte kolla om Maddes dressyrsadel passar villa imorgon, jag är inte så super bra på det här med sadelutprovning, så får ta hjälp av någon i stallet. Jag ser ju om en sadel ligger riktigt illa, men det känns ändå bättre att fråga någon som verkligen kan. Det känns som att det är lättare att hitta en dressyrsadel som ligger bra än en hoppsadel, eller inbillar jag mig? kanske bara nått jag fått för mig.

Nu ska jag snart ta med mig Gumman och gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon, måste kolla på ett avsnitt av bigbrother och se hur det går för dom. Vet ju inte ens vilka som är nominerade den här veckan. Vi hörs imorgon så får ni sova så gott! hej så länge. Bootsen passade föresten! Testade dom idag.

KRAM



Printad bild från filmen!

Filmdags!


Här kommer filmen sen igår när jag red villa. Sorry att det tog lite tid men det var mycket pyssel med att klippa ihop allt. Hoppas ni gillar den!


Grattis!


Ett stort grattis till Världens Bästa Pappa som fyller år idag! <3


Varmt!


Hej allihopa! Nu har jag precis kommit hem igen. Har varit borta på bruno och solat även fast det är typ 20 grader ute, snacka om att jag håller på att smälta bort nu. Har fixat presenten till Pappa nu också, kunde ju inte göra det igår för jag glömde pengarna hemma. Smart va! Men nu är det fixat.

Försöker hitta någon som kan skjutsa mig till stallet, ska vara hos mamma & pappa kl 6 och måste hinna rida innan det. Har ingen lust att gå direkt, + att det tar tid.. Men tar tar ju tid att sitta här och leta skjuts också, för se hur jag gör. Kan blir att Jonas får skjutsa mig direkt när han kommer hem så får jag hoppa över ridningen idag och spara det tills imorgon.

Ska prova om Bootsen passar idag, glömde ju dom när jag åkte till stallet igår. Snacka om att jag glömmer saker hela tiden, hehe. Som ni kanske märkte så la jag inte upp filmen igår, det var alldeles för mycket pyssel för att göra det då, var trött och orkade inte sitta och klippa ihop allt. Ska försöka hinna göra klart den idag.

Nu ska jag sätta mig på balkongen med en kopp kaffe och njuta av sommarvärmen. Vi hörs lite senare så får ni ha det så bra sålänge!

KRAM


Sent inlägg


Förlåt att det tog lite tid med bloggandet men jag har hållt på och jävlats med bilderna från idag i stallet, men nu äntligen har jag fått till det. Har även en liten film som ni ska få. Men måste klippa ihop den osv, det är typ 4 klipp på 6 minuter, så jag ska korta ner det en hel del.

Vart ingen skrittur idag, gick bort till ridhuset istället och jobbade villa lite barbacka. Testade rida henne på pelham idag och hon gick som en dröm! Hon brukar alltid gå riktigt bra när jag jobbar henne utan sadel, kommer åt henne så himla bra då och hon som är så känslig för sitsen.

Jobbade rätt mycket trav på volt idag för att få henne mjuk i sidorna, ställde mycket varierande höger - vänster, red åttor osv. Gjorde några galoppfattningar både från trav och skritt och hon gick som en klocka. Hon är så söt för att hon blir så sur när jag verkligen kommer åt henne bara för det är så jobbigt, så hon låter jätte kul några sekunder sen så frustar hon skit högt och far åt alla håll och kanter. Idag var hon verkligen helt underbar efter gårdagens miserabla ritt med världens starkaste och mest osamarbetsvilliga häst. Jäkla märr!

Maria kom till ridhuset och skulle plocka undan hinder efter hoppträningen, så hon hjälpte mig litegrann. Jag har en förmåga att säcka ihop lite och inte räta bak axlarna, och automatiskt så tappar jag lite hållning och handen viker sig något inåt så jag bryter den lodräta linjen från armen till bettet. Men Maria gav mig bra tips, så jag försökte tänka på det resten av passet.

Ska börja träna för Marika eller Gunilla (Maria tränar för henne en gång i veckan) så fort jag kommit igång med galoppen. Dressyr träna alltså. Kommer bli så grymt roligt. Världens bästa Madde låter mig få låna hennes dressyrsadel, så det problemet har löst sig för en liten tid iallafall, tills jag sparat ihop till en egen! Underbart.

Ni får en bild på villa sen idag, så får ni vänta lite på filmen som förmodligen kommer upp inatt nångång. Ska sätta mig och pyssla med det nu. Hörs senare! Och sov gott allihopa.

KRAM



Fin häst <3

Sommarmys!


Gud vad härligt väder det är! Jag verkligen njuter av solen och värmen, hoppas det håller i sig. Väntar på att Sara ska komma hit för hon ska följa med mig till stallet idag, får se om hon kanske är sugen på att rida :) Sandra ska rida Jubilee idag så det blir en liten uteritt. Ska knäppa lite kort på villa idag, tänkte låna med mig Jonas kamera.

Känns som att jag sprungit runt hela dagen, åkte först till vårdcentralen "imorse", var väl kanske runt halv 12 ungefär. Tog blodprover där som jag får svar på imorgon. Mötte upp Sandra och tog bussen med henne till stan och träffa mamma och fick pengar av henne så jag kunde käka lunch. Tänkte gå till kebabcity eftersom Sandra aldrig käkat kebab =O vart förvånad faktiskt. Men vi stack till donken istället, haha. Åkte till Hööks efter det och bytte Bootsen till strlk M. Hoppas dom passar nu! Tog en kaffe på mammas jobb sen åkte jag hem med Jonas.

Sara kom precis hit så nu ska jag fara iväg till stallet, hörs lite senare!


KRAM


Påväg till vårdcentralen


Vaknade liiite senare än vad jag skulle idag, ska strax ta bussen till vårdcentralen och lämna blodprover för att kolla om mitt blodvärde höjts. Börjar engelskan halv 1 så lär ju inte hinna till den, får prata med läraren när jag kommer dit. Har rätt mycket rester som jag måste göra innan sommarlovet, så det är bara att köra igång... Just ja, måste ju in till hööks och byta bootsen.

Ska köpa present till min älskade pappa som fyller år imorgon, vet exakt vad jag ska köpa, men kan inte skriva det här ifall han skulle tjuvkika ;) måste bara säga att jag har världens bästa pappa, även fast vi bråkar då och då men det hör ju liksom till. Han är världens snällaste och mest omtänksamma människa jag någonsin träffat. Jag tror faktiskt att våra tjaffs beror på att vi är så grymt lika varandra, båda är envisa och ingen ger sig. Jag älskar min pappa!

Kom på förut att jag inte kommer att få någon sovmorgon den här helgen. SKa vara i stallet kl 09.00 på lördag och mocka ur hagar osv, sen på söndag så har jag utsläpp av hästarna. Kan ju iförsig lägga mig när jag kommer hem igen, men det känns ju inte heller lönt liksom. Så det blir nog inget party för mig i helgen, blir nog mys hemma bara. Men det är ju inte helt fel det heller!

Nu måste jag sticka, men vi hörs mer senare efter jag varit i stallet! Önska mig lycka till på vårdcentralen! jag lär ju dö, tänk om dom tömmer mig på blod, vem vet.. Hej så länge!

KRAM


Trött & Sliten


Hejsan!, har precis tagit en lång dusch och rensat sinnet. Så skönt, sitter i soffan och kollar på ridsport just nu. Ska ta min medecin sen blir det sängen för mig, är så grymt trött. Blir ingen skola på förmiddagen för jag ska till vårdcentralen och ta nya blodprover för att kolla om mitt blodvärde höjts, ska tillbaka dit igen om 2 veckor. Skulle ha brännboll på skolan imorrn egentligen, så det är jag ju rätt glad att slippa faktiskt.

Red ut en sväng med Sandra idag, vart en tur i skogen sen runt sjön och hem igen. Villa var väldigt stark och jobbig idag, vet inte riktigt vad det var med henne. Travade och gjorde någon galoppfattning men kände att det inte var värt att bråka med henne. Hon var inte på humör idag helt enkelt, inte jag heller för den delen. Blir så irriterad när hon bara hänger i bettet och totalt ignorerar min hand och sits och blir tok stark. Hon har vissa dagar hon är hur känslig och fin som helst, kan rida henne med nästintill osynliga hjälper, och vissa dagar så är det som att sitta på en häst som inte kan någonting alls. Fast, jag älskar ju såklart henne även fast hon har sina dåliga dagar, men det är ju alltid lika tråkigt när det gått bra en tid, och sen går det skit helt plötsligt. Aja, hoppas på en bättre morgondag.

Lite less för att Bootsen inte passade, dom var på tok för stora, dom var ungefär 1 mm från att ta i marken baktill. Får åka tillbaka till Hööks och byta dom, hon hade ju Large på dom förra Bootsen, men dom är väl olika i storlekarna verkar det som. Såg även ett jätte fint dressyrschabrak idag, ett vitt. Funderar på att sälja hoppsadeln och köpa en dressyr, men vet ej hur jag ska göra. Har liksom inte pengar nu till att köpa en sadel för 6-7000. Men om ni hör något så får ni gärna tipsa.

Imorrn ska villa få en lång skrittur, och sen får hon vila på fredag. Tänkte försöka lägga upp schema för varje vecka. Sätter mig nog och pysslar med det i helgen. Vad ska ni göra i helgen föresten? Själv så ska jag mocka hagar på lördag, kul va? not. Men fint blir det.

Nu ska jag hoppa i sängs, har en lång dag framför mig imorgon. Sov gott allihopa! Hörs imorgon.

KRAM


Svar på kommentar!

Postat av: M
Varför har du graman egentligen?




Tänkte svara lite snabbt på en kommentar jag fick om varför jag använder Graman. Och det gör jag för att min häst är väldigt pigg och stark och ofta väldigt okoncentrerad när jag ska jobba henne (speciellt nu under igångsättningen). Så för att det inte ska bli en massa fläng så använder jag gramanen som en hjälp, Villa blir lugnare och mer fokuserad och jag slipper bråka med henne.

Jag föredrar Graman om jag ska använda hjälptyglar eftersom man själv kan välja hur mycket effekt man vill att den ska ge, använder man tex. inspänningstyglar eller gummisnodd så stannar den på samma ställe hela ridpasset, dem ger givetvis med sig när hästen "böjer på nacken" men man kan inte styra dom så mycket. En graman kan man välja att korta om man vill, eller länga om man inte tycker man behöver den, när hästen tex. kommit ner i varv och börjar jobba på bra utan att man behöver använda gramanen.

Så, det är därför jag använder graman. Kan även lägga till att jag inte gillar graman om fel person använder den, om man inte vet hur den fungerar. Men, för mig är den till stor hjälp. Hoppas du fick svar på din fråga! (Har även redan skrivit i tidigare inlägg varför jag rider med Graman)

Inköpt idag


Var på Hööks idag och inhandlade ett par nya Boots då dom andra inte är så hela och fina längre. Dom höll tyvärr inte så länge, så jag köpte en annan modell idag som var lite rejälare. Ska köpa ett par till sedan så jag har 4 st. Tycker dom är riktigt snygga för att vara boots. Dom finns i färgerna svart och vit. Dom är av märket Equi-Gard och kostar 189:-


Lång dag


Hej allihopa! Sitter hemma i soffan och kollar på Family Guy, äter godis och peppar inför stallet. Ska åka dit med Sandra eftersom Jonas kommer hem sent idag. Ska ta in hästarna vid 6 så måste åka om en stund. Ska rida ut med Sandra idag, tror nog det blir ganska lugnt för Villa för hon har gått rätt hårt nu några dagar.

Gjorde nationella i Matte på skolan idag, kändes helt ok. Mest förvånad att jag hade tålamodet att sitta mig igenom alltihop, annars brukar jag kunna ge upp för att det blir för tråkigt. Men jag gjorde klart allt, vart lite less på att jag satt och räknade sista uppgiften utan miniräknare även fast man tydligen fick ha en, men det visste ju inte jag... drygt. Borde få + poäng på det! :)

Tänkte att jag skulle knäppa lite nya kort på villa någon dag denna vecka så får vi se om det är någon skillnad sen dom andra korten jag lagt ut, muskelmässigt alltså. Jonas tyckte hon såg lite biffigare ut på rumpan igår, så vi får väl hoppas att han har rätt! Har inte så mycket att dela med mig av förutom ett inlägg i min nya kategori "inköpt", var på hööks idag. Vi hörs lite senare, jag uppdaterar efter stallet! hej så länge :)

KRAM



Min gäst Gumman som ligger och softar på soffan, visst är hon söt!


Mår redan bättre


Fick besök av en av världens undebaraste person i stallet idag när jag stod och mockade, så nu känns allt redan mycket bättre. Kom även att tänka på att jag har så mycket att se fram emot nu, åker till skåne den 26/5 eftersom Jonas fyller år den 29:e, pappa fyller år nu på fredag så då blir det tårta och träffa släkten, sen fyller jag 19 den 14:e juli, det är gatufesten och en massa annat roligt som händer.

Carro & Jonas kom förbi och ska kolla på film med oss, åkte på macken och köpte lite godis. Kände att jag behövde det. Rätt så ok nöjd efter dagens ridpass, var i ridhuset pga det tråkiga vädret. Travjobbade henne åsså vart det lite galopp på långsidorna, hon var inte så superfin idag men helt ok. Hoppas på en bättre dag imorgon.

Nu ska jag gå och koka lite kaffe och sen kolla på film. Blir tyvärr inga bilder idag, ni får vänta med det till imorgon. Eller jo föresten, kom på att jonas knäppte en bild idag i ridhuset! vilken tur ni har. Hörs imorgon! Hej så länge.

KRAM



Fin häst i ridhuset idag!


Chockad


Har precis varit med om en ganska otrevlig upplevelse, kan säga att jag minst sagt  är i chocktillstånd just nu. Vill inte berätta för mycket då det är väldigt privat, + att jag inte kan gå in på det för mycket nu när jag äntligen slutat gråta i halv panik. Tar nog några dagar innan det lägger sig, måste få smälta det här först.

Nog om detta. Har precis ätit mat nu och ska strax åka till stallet och pyssla med Villa, behöver verkligen henne just nu. Carro & Jonas var här och lämnade lite kattsaker för en stund sen, mer mat osv. Gumman verkar trivas hur bra som helst, tänkte jag skulle lägga upp någon bild på henne så ni får se hur min gäst ser ut, men det blir jätte dåliga bilder med min kamera så ska låna jonas sedan. Ni får alltså bilder när jag kommer hem.

Min uteritt sket sig ju ganska rejält med tanke på att det spöregnar ute nu, så det blir nog en stund i ridhuset. Igen.. Gud vad Villa måste vara less. Får bli en uteritt imorgon istället. Nu ska jag äta upp min middag sen fara iväg, kände att jag behövde skriva av mig lite nu när det snurrar alldeles för mycket tankar i huvudet på mig. Vi hörs lite senare, ha det bra så länge!

KRAM



Mitt hjärta <3

Hemma från skolan idag


Skulle ju som sagt till Kungsnäs idag på morgonen men så vart det inte, vaknade typ halv 11 och har haft världens hemskaste dröm, måste ha sovit som en stock eftersom jag inte vaknat av alarmet heller. Gumman (katten) låg och sov bredvid min kudde när jag vaknade, så himla söt. Hon är så rolig för hon kan försvinna ett tag, sen så fort man kallar på henne så jamar hon jätte högt och kommer springandes och gosar med en, sen försvinner hon igen.

Har precis ätit frukost och kollat på ett avsnitt av BigBrother, har inte kollat på ett tag nu. Har så svårt att säga vem jag vill ska vinna eftersom jag gillar många i huset, men simon är ju helt klart en favorit bara för att han är så ärlig och har stått på samma punkt sen dag ett liksom. Ska bli kul att se vem som vinner!

Funderar på om jag ska ta bussen ut till stallet vid 3, eller om jag ska vänta tills Jonas kommer hem och åka med han. Blir en uteritt idag med om det slutar regna, är lite less på att vara i ridhuset. Är även väldigt less på att det har regnat i flera dagar nu. Vill ha soligt och varmt..

Måste åka in till hööks och köpa boots till Villa eftersom hon fortfarande slår på sig bak sen hon vart riktigt dåligt skodd förra sommaren. Den hovslagaren kommer aldrig mer få röra min hästs hovar iallafall, han skor ibland vissa hästar så dom blöder. Fattar inte hur man kan vilja ha en sån hovslagare. Hovarna är ju det viktigaste, har man inga hovar så har man ingen häst heller.

Tänkte försöka plocka ihop en ny mixa & matcha ikväll, har inte haft orken senaste veckorna. Kommer även lägga ut en bloppis, så missa inte det! Vi hörs lite senare. Ha en bra dag allihopa!


KRAM


Kattvakt!


Gumman kom precis hit, ska vara kattvakt i typ en vecka medans 2 kompisar flyttar så hon slipper vara upp i allt stök. Första gången hon är här så just nu springer hon runt i hela lägenheten och utforskar, men hon börjar redan lugna ner sig. Just nu så sitter hon i fönstret och spanar.

Red ut ungefär 1 1/2 h idag, red bort till järnvägen och körde lite travintervaller. Jonas sprang med och jag måste säga att jag är imponerad över hans kondition, jag hade inte ens orkar 1/8 av det som han sprang. Villa var hur fin som helst, kände redan när jag red från gården att det skulle bli en bra ridtur. Hon var jätte pigg men endå lugn, trampade på riktigt bra under sig idag. Gjorde lite galoppfattningar från skritt osv, tror jag hade en unghäst idag för jäklar vad hon studsade på stället när jag gjorde fattningarna, kändes som att jag satt på en gunghäst. Hur roligt som helst! Hon verkligen ville arbeta, och det märktes att hon tyckte det var skönt att komma ut och springa.

Stretchade henne och tog på henne lindor runt om eftersom hon lätt sväller i benen när hon varit ute på hårt underlag. Hon får ha dom i hagen imorgon också. Längtar tills imorgon när jag kan rida henne igen, så bra gick hon idag alltså. Lyssnade verkligen på mig även fast hon var superpigg och behövde knappt ta i henne utan kunde rida henne helt med sitsen, snacka om framsteg.

Imorgon blir det ridning på kungsnäs sen åka till travskolan, får se om jag är med och rider imorgon eller om jag hoppar över det. Känner mig så grymt seg nu, känns som att jag måste hinka i mig litervis med kaffe imorgon om jag ska orka något över huvudtaget.

Ne, nu ska jag njuta av resten av denna kväll. Blir tidigt i säng för min del! Sov gott allihopa. Hörs imorgon!

KRAM



Lägger upp en favorit i repris på Gloria De Campearo från
Alebäck stuteri. Bilden är det jag som tagit och det gjorde
jag när vi var i Skara med klassen. Mer om det kan ni hitta
här.


Hemma från praktiken!


Ledsen att det är lite dåligt med bloggande för tillfället men jag har rätt så mycket idé torka, ni får gärna komma med förslag. Har kommit hem från praktiken för en liten stund sen, fick sitta och vänta på skjuts i typ 3 h för jag och Anna inte orkade gå till kvissle och ta bussen, haha. Har varit rätt lugnt idag, har fixat allt i stallet och städat lite här och där. Jag fick nå fnatt och "snurrade ihop" alla tränsen i sadelkammaren för att det skulle se fint ut. Hoppas ungarna vet hur man får upp dom när dom ska rida lektion ikväll, hehe.

Fick reda på att dom ska ta bort Istina imorgon, en riktigt söt och speciell dam. Så himla synd :( Hon har fått nått som heter Kissing Spines. Tydligen väldigt många hästar som har det, upp emot 70%.

Det här är vad som händer: (Kopierat härifrån där ni kan läsa mer)


Hästens rygg består av kotor med diskar och mellanliggande ligament, och bildligt talat kan man likna kotpelaren vid trådrullar som ligger efter varandra.
Från varje kota/rulle går, likt en hajfena, tornutskottet rakt upp. Det är cirka tio centimeter långt. Tornutskotten har lite olika utseenden men är alltid lite "golfklubbsliknande" i toppen. Hos en del hästar ligger de här tornutskotten så nära varandra att de retar och skaver. De kan också ligga omlott eller vara helt sammanväxta.

 

Kan vara medfött.
Kissing spines, eller överridande tornutskott, kan både vara medfött och uppkomma av till exempel felaktig belastning och träning. Eftersom hästar har samma antal kotor (förutom araben som föds med en kota mindre) kan alltså en häst med kort rygg teoretiskt sätt löpa lite större risk att få trångt mellan tornutskotten.

Vi gick och klappade lite på henne i hagen och sa hejdå, hon var mycket mer sällskaplig än vad hon brukar vara, hon kanske kändes något på sig. Vem vet.. =// lill hjärtapärta.

Ska ut till Villa snart och rida en sväng, har ju varit grått & mulet hela dagen men nu verkar det ha spruckit upp, är ju tom. sol ute. Så det blir en uteritt idag! Tänkte ta hem mina träns och smörja dom. Eller om jag gör det imorgon. Vi hörs lite senare! Dags för stallet. Hej så länge!

KRAM



Fina Istina, snart behöver du inte ha ont längre. Då kan du galoppera
fritt och äta hur mycket gräs du vill. Vila i Frid fina du.

Söndagsmys


Ska precis sätta mig och äta mat och kolla på Wall-e tillsammans med Jonas. Kom hem från stallet för en liten stund sen, Madde red villa idag och det gick jätte bra. Dom var lite spända till en början men sen såg det riktigt trevligt ut, vart i ridhuset i ungefär 30-40 min.

Störde mig x-tremt mycket på en tjej som red dressyr i mjukisar och gympaskor, och hon hade kommit dit med transport liksom. Hallå? kan man inte ens ta på sig ridkläder om man åker iväg för att träna. Jag hade skämts hur mycket som helst.

Vart inget sent bloggande igår eftersom vi hade lite fest hemma, var ungefär samma gäng som i fredags. Kom hem rätt sent så är väldigt trött nu, kommer sova gott inatt. Imorrn är det praktik igen! Hoppas det är bättre väder. Nu måste jag äta! Hörs senare. Hej så länge.

KRAM



Fin villa idag innan Madde red, stör mig på att färgerna inte syns
på luvan bara.

Pigg & Glad


Har precis kommit hem från stallet och har haft en riktigt bra dag. Vart länge i stallet idag, var där 12 och kom hem nu kl 5. Har ridit, städat osv. Villa kändes fin i dag, lite stark men annars helt ok. Jobbade mycket trav och lite glaoppfattningar idag. Bad Jonas filma men det gjorde han inte, så tyvärr så kan jag inte visa något från idag. Ni får se på måndag istället eftersom Madde ska rida Villa imorgon. Vart ingen städdag heller eftersom det har regnat hela dagen.

Fick prova Emelies ponny Alladin idag! Var riktigt roligt, men det kändes ju grymt annorlunda från att ha suttit på Villa. Riktigt välriden och känslig. Lite stolt att Emelie frågade mig om jag ville rida eftersom hon inte lånar ut honom till vem som helst, hon måste verkligen gilla mig, hihi :)

Städade i mitt skåp idag, har lite för och efter bilder (Vart det någon skillnad ;). Ska hoppa in i duschen lite snabbt nu eftersom det snart kommer folk hit. Ska grilla och ha lite lugn fest här ikväll, blir ungefär samma gäng som igår. Trevligt!
Uppdaterar lite senare eller så hörs vi imorgon! Ha en underbar lördag, hej så länge.

KRAM


Före (nu förstår ni vad jag menade med riktigt stökigt):

Efter:




Lägger upp en söt bild på Villa också :)

Nattinlägg Igen!


Ledsen att det vart så sent med bloggandet efter stallet, men fick hem lite folk som nu precis åkt hem. Har suttit och kollat på Lady Gagas konsert och snacka skit och skrattat och haft det trevligt. Är helt slut nu med tanke på att jag varit vaken sen halv 6 imorse. Och sen gått i skolan hela dagen, gått runt på stan typ 2 timmar och sen varit i stallet. Det har regnat och varit dåligt väder idag med, så det vart ingen ridning för mig idag.

Pysslade om Villa och fixade i stallet sen åkte jag hem och käkade en pizza. Har umgåtts med gamla vänner som jag inte träffat på länge, riktigt roligt faktiskt. Ska lägga mig snart, ska upp och luncha hästarna imorgon. Ska rida i morgon helt klart, även om det regnar eller inte.

Monica i stallet visade mig något som heter "Shoo Tag", det är ett giftfritt, naturvänligt och behändigt alternativ då man vill skydda människor och djur mot irriterande insekter som myggor, fästingar och flugor. Skyddar i 4 månader (en sommar) och ska vara helt utan kemikalier. Det är som ett kort som man sätter fast i tex. man och svans. Någon som testat detta och vet om det funkar?

Svar till kommentar: Får börja galoppera Villa om ungefär 2 veckor, vet ej om jag kommer hopptävla henne i sommar då Villa ska bli dressyrhäst ;) men tävla ska jag göra, antingen hopp eller dressyr. Vi får se! Kul att du följer bloggen, Kram!!





Godmorgon!


Nu har jag precis var och tagit ut alla hästarna, fast det är ju bara 8 st så det går ju fort. Brukar ta ungefär 25 minuter om man inte stressar, jag och pappa har gjort det på typ 12 min som snabbast tror jag. Är så grymt trött nu asså, fy vad sängen va skön imorse. Jag hör hur sängen skriker efter mig just nu men jag måste verkligen gå nu sista dagen i skolan innan helgen, har ju lördag & söndag att vila upp mig. Verkar inte som att det blir någon städdag i stallet på lördag eftersom vi ska mocka ur hagarna och nu har det ju regnat, och det blir väldigt tungt om hagarna är blöta.

Längtar tills jag får komma ut till stallet och rida Villa, det var så grymt roligt igår. Lär ju inte bli någon uteritt idag ifall det regnar, men om det är bra väder så ska jag bort till järnvägen och trava lite intervaller. Längtar tills jag får galoppera henne, då ska jag börja träna dressyr för Marika. Vissa av er vet nog vem hon är. Hon är verkligen skit duktigt och jag förstår henne så bra när jag tränar för henne, rider ju för henne på tisdagar med skolan. Hon är grym helt enkelt, så det ska bli spännande att träna för henne med Villa.

Ska vårstäda i stallet i helgen tänkte jag, tex. fixa iordning uppe på höloftet, städa mitt skåp och sopa ur det och ta hem vintergrejor som ska tvättas osv. Det underlättar ju en hel del att jag har tvättmaskin i badrummet i lägenheten. Hemma hos Mamma & Pappa så kunde jag ju endå inte tvätta hästsaker eftersom pappa är allergisk. Det är rätt skönt nu att slippa springa ner till en tvättstuga, man behöver bara gå in på toaletten, kasta in en tvätt åsså var det klart. Skönt!

Går bara till halv 12 på skolan idag, men funderar på att vara kvar på stugtiden (ta igen tid), eftersom jag har en del jag måste göra och det börjar närma sig sommarlov nu. Appropå skola så måste jag börja fixa mig lite nu, måste ska i mig lite frukost osv. Men ni får ha en underbar dag allihopa, så hörs vi lite senare! Hej så länge.

KRAM



världens sötaste lilla häst!

Hej!


Förlåt att det blev lite sent med det här inlägget men kom precis hem från pappa. Åkte direkt dit efter stallet och hälsade på, vart kvar där en stund. Har precis kommit hem nu och ska strax lägga mig, ska upp och ta ut hästarna imorgon, så måste vara i stallet för 6 för att hinna innan skolan. Skönt att man bara gör det en gång i veckan. Om man har en helgdag är ju skönast för då kan man lägga sig igen efter man varit och tagit ut dom, på veckodagarna så går ju liksom inte det. Om man inte tar ledigt då, hehe.

Började med att ta in alla hästarna när jag kom till stallet, dom var glad att komma in sen det regnat på dom. Vart så glad när jag såg att det var någon som knutit ihop mitt grimskaft så fint så jag ville göra något tillbaka och hängde upp alla täcken x-tra prydligt och gjorde "korvar" av alla grimskaften. Måste bara tillägga att Alex var så söt när hon kom till stallet idag, hon kom och gav mig en kram för att hon blivit så glad för det jag skrev om henne i bloggen för någon dag sedan. Hon är nog den enda som följer min blogg, hehe. Hon är bäst helt enkelt!

Hann lägga ner x-tra mycket tid på Villa idag eftersom hon för en gångs skull var ganska lätt mockad, brukar få stå minst en halvtimme och mocka i vanliga fall. Sen så packade jag extra höpåsar för någon dag sedan så det var bara att fylla hinkarna med GROOV och bära ner. Skönt! Villa har blivit så fin i pälsen nu, riktigt blank och välborstad. Hon har fått jätte mycket trivselfläckar, vart så glad när jag såg det.

Hon var dessutom hur underbar som helst att rida idag, var nog längesen hon gick såhär bra. Hon kanske var sugen på att arbeta eftersom hon stått i två dagar. Blev ett pass på ungefär 50 min i ridhuset, jobbade mycket övergångar idag. Har gjort extremt mycket halter osv den senaste tiden för att hon ska börja lyssna mer på min sits så jag inte behöver använda handen så mycket och snacka om att det lönat sig. Idag så gjorde hon t.om halt flera gånger även fast det inte var meningen bara för att jag råkade vara lite för övertydlig med sitsen, utan att ens använda handen! det är grymma framsteg för att vara Villa som annars ligger på som ett ånglok.

Slutar här eftersom jag ska upp så tidigt, men vi hörs mer imorgon. Så lovar jag att blogga mer då, kanske har något riktigt smaskigt på gång ;) Sov gott alla underbara bloggläsare! Hej så länge.


KRAM


Gör en dagens outfit:


  • Vitt schabrak med marinblå/röd passpoal - Gold Medal
  • Marinblå lindor från Hööks Hästsport

Såhär ser schabraket ut, syndes inte så bra på den förra bilden.

Hejhej!


Sitter hemma och snackar skit med Pontus som jag inte träffat på hundra år! Ska strax åka ut till stallet. Får åka med Anna idag efter jonas är och klipper sig och blir fin. Blir ridhuset idag eftersom det regnar här. så tråkigt! Jag som hade hoppats på uteritt idag.

Har inte så mycket att skriva just nu för en gångs skull, så blir med bloggande när jag kommer hem! Hej så länge.

KRAM



Godmorgon!


Åh vad skönt jag sovit inatt, var verkligen en misär att kliva upp. Fick sova lite längre idag iallafall, klev upp ca. 20 över 8. Är lite små stressad nu för att jag ska hinna med bussen. Har idrott nu på morgonen, teori som tur är. Jag är världens lataste när det gäller idrott. Orkar typ aldrig vara med, men ska skärpa mig med det nu.

Ska ta in hästarna idag kl 6. Sen så blir det en tur på Villa. Längtar verkligen efter att rida nu när det var 2 dagar sen. Hon lär ju vara rätt pigg också för den delen. Men det är ju bara roligt!

Nu ska jag äta upp min macka och sen springa till bussen, vi hörs lite senare! Ha en underbar dag. Hej så länge.

KRAM



Natt inlägg!


Blir ett litet natt inlägg. Satt och funderade på Totilas första föl som fötts i tyskland. Tycker det verkar lite konstigt att det verkar finnas många första föl från honom i tyskland. Ett föl som heter Total Ideal enligt Ridsport, har även hittat ett mörkbrunt stoföl som döpts till Guinevere enligt Hästmagazinet, och ett hingstföl som heter Timotée som tydligen ska vara det första hingstfölet i Tyskland efter Totilas. Vilka källor stämmer?

Edward Gals egna hemsida så står det att denna sötnosen är det första fölet efter Totilas. Hon heter Moorlands Guinevere. Så, nu har jag fått bukt på den funderingen, nu kan jag gå och lägga mig! Sov gott allihopa. (Lägger upp lite bilder på fölen, hittade dock ingen på Timotée men här finns det en film om honom)

KRAM


Här är Moorlands Guinevere:



Här är hon tillsammans med Edward Gal:


Det här måste alltså vara hennes bror Total Ideal som det stod om
i ridsport.
Eller är jag ute och cyklar nu? ser f*n ut som samma häst.
Annars grymt lik varandra.



Hallå!


Har lite dåligt samvete över att jag inte red idag heller. Men kände mig så himla slö så jag hade inte kunnat ridit riktigt endå, så jag sparar det tills imorgon. Tänkte dra ut på en lång skrittur så hon verkligen får röra igenom hela kroppen. Hon såg lite stel ut idag efter att ha stått 2 dagar =/.

Vart en pysseldag idag också, dock inge städning i skåpet, haha varför är jag inte förvånad? Sällan jag skjuter upp saker som jag tycker är tråkiga. Borstade på Villa jätte länge idag med, med en massa olika borstar, pälsglansade in henne och ansade öronen litegrann! Så nu ser hon inte ut som en björn längre, hon ser ut som en riktigt välvårdad häst faktiskt. Blir så glad när jag ser hur bra hon mår, det syns verkligen på hela hästen att hon trivs. Det är sån skillnad från när jag fick henne, hon hade liksom ingen personlighet, hon var bara.. en häst..

Men nu så har hon så mycket för sig hela tiden, hon är en riktig "gnägghäst" som pratar hela tiden. Så fort hon vill något så gnäggar hon, eller om hon inte vill något så gnäggar hon. Hon ska alltid pussas för hon lärt sig att hon får morötter då, så nu puttar hon på en och ska pussas så fort hon får chansen, hon lyfter på benen och gör verkligen allt för att se så söt ut som möjligt så hon får något gott. Hon är verkligen världens sötaste och snällaste, även fast hon har så mycket egen vilja. Man kan inte tvinga henne till någonting, men hon gör allt man vill för att hon litar på mig och vill göra mig glad känns det som. Det finns nog ingen som har träffat Villa som inte tycker om henne, tror faktiskt att en del av henne fastnar i allas hjärtan. Eller har jag fel?

Jag älskar mitt lilla hjärta, jag hade aldrig kunnat fått en bättre första häst! Nu fick jag en idé, om ni skriver lite om era första hästar/ponnysar så väljer jag ut den bästa och gör ett in inlägg om det och länkar till eran blogg om ni har någon, en bild skulle ju vara roligt också, skicka på mailen vetja! Det lät ju jätte roligt, så får ni vara lite delaktiga! precis som jag vill :D Haha den som vinner kan få min gamla graman som jag hittade idag xD

Nu blir det myskväll, börjar 10 imorgon så det är ingen stress. Skönt! Hörs senare och om vi inte gör det så får ni sova gott och drömma sött. Hej så länge!

KRAM



Söt vinterpolle!

Hejsan!


Jag har faktiskt varit på skolan idag! visst är jag duktig. Har nästan nyss kommit hem, har bara hunnit äta en macka och sätta mig i soffan. Så skönt att det snart är helg, är lite skolless just nu, eller ja rätt mycket. Ska bli grymt skönt med sommarlov, måste hitta ett jobb bara så jag tjänar lite pengar och kan åka till Globen i november! Ska ju köpa en par nya ridstövlar också, så pengar behövs.

Får se om det blir någon ridning idag, känner mig lite slö idag. Har varit sjukt trött enda sen jag vaknade imorse, har druckit några koppar kaffe men ändå inte vaknat till liv känns det som. Får se hur jag känner mig när jag kommer ut till stallet, Villa vilade ju igår så hon skulle behöva röra på sig. Ska städa i mitt skåp idag också, gruvar mig grymt för det är verkligen as stökigt, men det kommer vara skönt när det är gjort. Kanske hittar igen en massa saker som jag glömt bort att jag hade, man brukar ju göra det när man städar.

Tänkte passa på att hissa min vän Alexandra som hade en felfri runda i helgen. Tycker du är så duktig som kämpar på och åker på träningar och fixar och donar hela tiden, men det lönar sig ju verkligen! Tycker du har gjort ett superjobb med Ulet sen hon kom tillbaka efter hon varit utlånad. Som hon såg ut då, dom hade ju inte tagit hand om henne direkt. Och nu är hon verkligen hur fin som helst! Keep up the good work!

Nu ska jag käka choklad och vänta på att Jonas kommer hem, sen ska jag åka till min bäbis och pyssla om henne. Hörs senare!


KRAM



Bäbis <3

Halloj!


Nu är jag hemma efter en lång dags rännande, vart ju som sagt struligt imorse med skolan och allt. Slutade med att det inte vart någon över huvudtaget, för när jag väl kom in till stan så visade det sig att vi inte hade något mer. Så jag gick runt med Sandra & Alexander en sväng och tittade lite. Åt en hamburgare på Donken också såklart!
For även upp till Farmor & Farfar och tog en fika, dom är så mysiga. Älskar att vara där!

Åkte till stallet så fort jag kom hem, vart inge ridning idag så det blev en riktig pysseldag istället. Borstade på Villa säkert en timme, klippte hovskägg osv. Har lite före och efter bilder till er! Hade tänkt hinna städa i mitt skåp idag men så blev det inte, ska ju ha något att göra imorgon också. Ni kommer dö när ni ser hur det ser ut där, det är verkligen ett under att jag ens hittar något.

Nu ska jag tydligen duka, så jag måste kila! hej så länge.

KRAM


Framben Före:


Framben Efter:


Efter bild på bakbenen, tog ingen före! dumma mig.


Goddagens!


Jag hade helt glömt bort att vi hade nationella i engelska idag. Så vi skulle ju inte vara på kungsnäs eller travskolan. Så nu är jag fett försenad, ska åka in till skolan snart. Kommer var där typ halv 1 och började 9 egentligen. Jävla skit, aja shit happens. Måste bara säga att jag fortfarande lever på att Villa gick så bra igår, är så nöjd över henne. Hoppas hon går lika bra idag också! Antingen så får hon en lång skrittur idag, eller så drar jag bort till järnvägen och travar henne där. Tror hon är lite less på paddock/ridhus nu!

Längtar så sjukt mycket till jag kan börja hoppa henne igen, blir så avundsjuk när alla åker på tävlingar hit och dit. Menmen, vi kommer dit snart vi med, det får ta den tid det tar, huvudsaken är att mitt lilla hjärta blir bra. Tänker verkligen satsa på att få en hållbar häst nu, visst har jag gjort det innan också men man tänker mer på det nu efter hon varit halt. Ska rida mycket varierade underlag, klättra, träna mycket kondition osv. Vill ju att hon ska vara ridbar några år till iallafall.

Funderar seriöst på att skaffa en ungponny och utbilda och börja tävla lite med, skulle vara grymt roligt. Men om man har tänkt sälja den sen så lär man ju vara helt fast, men tanken är ju lockande. Sen har ju inte jag dom pengarna heller, får vänta tills jag har jobb. Tror inte pappa vill köpa en till häst åt mig, hehe. Och Villa är ju som en ungponny så vaf*n =D

Till helgen så har vi städdag i stallet! Ska mocka ur alla hagar och göra fint. Det är jobbigt när man väl gör det men det blir ju riktigt fint efteråt. Rätt mysigt också att alla samlas osv, det är så grymt skön stämning i stallet just nu. Det har ju varit lite till och från med det där, när jag nyss flyttat dit Villa så tyckte jag det var rätt skumma personen som stod där, men dom är borta nu! Nu trivs både jag och Villa hur bra som helst. Hon har börjat fått jätte mycket trivsel fläckar nu också :) ni skulle sett henne förra sommaren.

Nä nu ska jag inte tråka ut er med världens längsta inlägg, men jag känner att jag har hur mycket som helst att berätta idag, så det blir nog en hel del inlägg, hehe. Men ni kanske tycker det är tråkigt med mycket text, vill ni ha bilder å sånt istället? Fundera på det så länge så hörs vi senare! Ha en underbar solig dag allihopa!

KRAM



Villa förra sommaren, syns inte så bra men där hade hon hur mycket
trivselfläckar som helst!
Ser ni vad fin hon var i kroppen, önskar
hon var lika musklad nu.. Men det kommer..

Hjälp!


Är på jakt efter en dressyrsadel till Villa, max 17'5" då jag har liten sjärt (haha) och normal bom. Begagnad men hel, inte allt för sliten. Svart! Märke spelar ingen roll, så länge den passar min häst och jag får bra stöd och sits i den. Om ni hör/ser något så kan ni väl säga till! :)

KRAM



Bjuder på denna söta bilden på AC Drewline på travskolan!

Hemma igen!


Nu har jag kommit hem från stallet. Har precis tryckt i mig en hamburgare, var skit hungrig men orkade ändå bara en.. Ibland kan jag äta hur mycket som helst, äter typ dubbla pappa portioner och ibland så äter jag som en liten undulat. Man måste äta! Tänk att man bryr sig så mycket om hästarna så man glömmer bort sig själv.

Villa var iallafall underbar idag! första gången jag faktiskt måste driva henne lite framåt i traven och skritten, annars så är hon en häst som ligger på hela tiden. Kanske berodde på värmen idag också? Vi har haft över 20 grader i skuggan, riktigt varmt och skönt ! Lite orolig över att hon är snubblig då och då, kanske beror på att hon inte riktigt vågar stödja på benen än, men hon har ju alltid haft benen lite överallt också. Red nere i paddocken idag iallafall, travade lite åttor och stora volter, lyssnade riktigt bra på förhållningar ner till trav och hade mycket power i igångsättningarna. Gjorde några galoppfattningar och bröt av till trav direkt, det var hon inte riktigt med på men jag vet hur jobbigt hon tycker det är att behålla formen från galopp ner till trav. Så kan inte riktigt kräva så mycket där än. Red ca en timme och skrittade sedan av henne genom att rida ut en sväng, så tråkigt att skritta av i paddocken!

Gjorde en inbakad fläta i manen idag som blev sådär, ganska bra dock för att inte ha gjort det så många gånger. Men det är så svårt när hon har kort man, flätan blir lite spretig här och där och sen så går den upp direkt. Någon som har tips på att göra en hållbar fläta? Vill lära mig göra fiskbensfläta i svansen, kanske finns någon vänlig själ som kan förklara för mig hur man gör det :)

Här kommer lite bilder från idag:

KRAM



Villa i inbakadfläta.


closeup på flätan.


Finaste!


Surmulen <3


Min fina tjej.

Header!


Har ni sett min header! Tänkte att det vore roligt att ändra lite på bloggen eftersom den var så tråkig innan. Denna designen är bara tillfällig! så ni vet. Headern kommer se ut ungefär så tror jag, fast med andra bilder. Ridbilder alltså. Skriv gärna vad ni tycker om den! Nu ska jag fara iväg till stallet. Hörs senare!

KRAM


Yes äntligen!


Måste säga att jag bara älskar mig själv just nu, det har ju varit något fel på min blogg så ni har inte kunnat se mina inlägg, eller hur? Men nu så kan ni det. Om jag inte misstar mig. Vettef*n hur jag gjorde men nu funkar den iallafall, data hacker jag är!

Har iallafall nästan nyss kommit hem från praktiken, har i princip bara hunnit sätta mig i soffan och äta upp en halv grillad kyckling, lägga fötterna på bordet och sätta datorn i knät. Tänkte kolla om jag fått svar från blogg.se men det behövdes ju inte, och nej jag har inte fått svar, vadå sega liksom? skickade det imorse.. Men, bäst som man är så fixade man det helt själv.

Är rätt slut nu sen praktiken, Anna åkte hem halv 9 så jag var ensam fram till 12 då jag slutade. Idag så var det rätt mycket att göra, vart ingen ridning eller så idag dock. Men jag mockade, fyllde hö kärror, krattade lite överallt och gjorde fint, städade i sadelkammaren + täckesrummet osv. Ska ringa nu om jobb föresten! Hoppas verkligen på det här nu, säger inte vart än pga. vissa anledningar, men ni får veta efter jag ringt helt klart! Och det är alltså helgjobb, hoppas såklart på sommarjobb också.

Längtar så sjukt mycket till midsommar nu, ska åka till jonas kusiner i småland då och fira med dom. Vi har bestämt att det ska bli tradition att vi firar tillsammans. Dom är verkligen super trevliga, och jag och Sara (Jonas kusins tjej) funkar jätte bra ihop, och det bästa är att hon också är hästfreak! Hon har skaffat en till häst nu, så det ska bli spännande att se den när vi åker ner.

Vad tyckte ni om min lilla rundtur föresten? tyckte det var på tiden att göra något annorlunda. Nu ska jag kolla runt på min blogg och bara njuta över att den fungerar igen! wiiiie. Hej så länge!

KRAM


Pappa, Jag och mamma på min 18års dag förra året. Jag hade influensa där :(
Måste erkänna att jag saknar mitt röda hår, men brunt kanske passar mig bättre?


Hissa & Dissa




  • Vill hissa nyputsade stövlar! Finns ju inget snyggare än läderstövlar som är riktigt välskötta. Jag rider aldrig med oputsade stövlar för jag tycker det ser riktigt ovårdat ut. Drar alltid på lite ekol olja eller putsar av dom efter jag ridit osv, dom håller längre + att det ser proffsigt ut!

Har verkligen leriga stövlar, eller när dom är grå på insidan från hästen. Ne, putsade stövlar ska det vara!








Hejsan!


Vet inte om det är något fel på blogg.se just nu?, men jag kan inte se mina inlägg. Ni kanske ser dom så jag bloggar endå, har varit såhär hela dagen så jag hoppas det gått till sig imorgon. Kom hem från stallet för ett tag sedan. Red ut ca 50. min idag, red ner på ängen och travade Villa en hel del, kändes så jäkla fin idag. Blir så irriterad för när jag sa åt Jonas att filma några längningar för hon var så fin, så sket ju allt sig. Så ni får vänta med den filmen. Har dock en annan spännande film åt er!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket annars, har tagit det väldigt lugnt faktiskt. Farmor och Farfar var ju här på förmiddagen, sen så tog jag det bara lugnt fram till 5 ungefär. Åkte till stallet och tog in alla hästarna och fixade allt innan jag red. Spelade in en liten film också till er innan jag red. Visst är jag omtänksam!

Har smörjt mina stövlar osv, ska väl fixa matlåda tills imorgon då det är praktik igen. Blir nog rätt tidigt i säng ikväll. Kan säga att jag nästan helt slutat rökt föresten, har rökt ungefär en hel cigg på typ en vecka. F*n vad jag är duktig. Haha just ja, kollade på fenomen förut på Kanal 5, Uri Geller skulle få stolar/bord att röra på sig, så jag tog fram en stol och höll händerna på den och skrev MOVE, MOVE, men det hände inget :( skit tråkigt... såg nog roligt ut dock.

Nu ska ni inte behöva vänta längre, här kommer filmen! Jo en sak till, ni som läser min blogg får gärna länka till eran egen blogg om ni har någon. Hörs senare!


KRAM






Jag i stallet idag!



Morsning korsning

Hallå! Snart är det dags för mig att fara till stallet, ska ta in hästarna kl 6. Blev lite senare idag eftersom Farmor & Farfar kom och hälsade på under dagen. Hur mysigt som helst, drack kaffe och åt rulltårta som famor hade bakat. Gick ner på Nordljus som ligger mitt emot oss och kollade vad dom hade där, fick två jätte fina ljushållare av farmor som jag ska ha i köket.

Har suttit och redigerat en massa bilder nu, hittade jätte mycket gamla bilder när jag kollade igenom jonas kamera. Gamla hästbilder, bilder från nyår, fjällen, min 18års dag osv. Säg till om det är något ni vill se så lägger jag upp, annars blir det ju bara hästbilder. Har ju fått förfrågan om att visa bilder på lägenheten, och jag har äntligen fixat det! dock lite dåligt ljus på vissa eftersom jonas blixt på kameran har gått sönder.. Lägger upp dom senare ikväll!

Tänkte springa bort till Brunos och hinna sola innan jag åker till stallet. Hade tänkt åka hem till Mamma & Pappa en sväng ikväll så jag hinner inte göra det då. Ska egentligen inte sola eftersom jag fått soleksem, men wtf! kan ju inte vara blek i sommar ju.

Jag mår mycket bättre nu föresten, tror verkligen att järntabletterna börjar fungera. Skönt! Hoppas att jag blir piggare av dom också, har ju varit så trött senaste tiden. Inte orkat göra något osv, nu när jag har mycket i skolan och ska sätta igång Villa så behöver jag all ork jag kan få.

KRAM




Myskväll!


Passar på att göra ett inlägg medans det är nyheterna på TV. Sitter och kollar på Djävulen Bär Prada och äter godis. Skönt att få slappa efter en lång dag i stallet. Red Villa i ridhuset ca. en timme, vart några bommar inkl. en cavaletti bom eftersom alla sockerbitar är borta? Vart lite jobbigt dock då jag inte får trava på böjt spår ännu och det var någon där med en häst som tog upp halva ridhuset. Men det gick ju endå! Villa var super duktig, dock väldigt pigg så fort jag började trava över bommarna. Stretchade och grejade innan hon fick gå ut i hagen igen.

Red Jubilee idag också, en liten b-ponny som står i samma hage som Villa. Jag ska vara glad att jag är så liten så jag kan rida ponnysar forfarande, väger lite men är rätt lång. Det var verkligen skit kul, red ut ungefär en halvtimme. Ska fråga Maria om jag får rida henne nått mer, för det var verkligen hur kul som helst.

Något mer roligt som hände idag var att pappa var och hämtade sin Mustang idag, så jag fick ju provåka en liten sväng förut. Jäklar vad fin den är, bilder finns på facebook om ni vill se hur den ser ut! Just de, glömde berätta att Jonas filmade lite längningar idag i ridhuset som jag lovat! Men jag orkar inte sätta mig och klippa filmerna nu, så ni får se det imorgon.

Nu ska jag se klart på filmen, hörs imorgon! då kommer det dagens ridpass, och en ny mixa & matcha ;) Ha en fortsatt mysig lördag! hej så länge.

KRAM



Travar lite på Jubban :)


Jubban ville inte vara med på bild :(


Lite lång kanske? hehe, sötaste ponnyn!

Lördag!


Har precis vaknat nu efter att ha sovit riktigt bra faktiskt. Har dock drömt en massa konstiga saker, jag var iallafall på malmöfestivalen, träffade Martin och Chrille från BigBrother, räddade en thailändsk kvinna från en våldtäcktsman, slog ner jag ver inte hur många, vart bästa kompis med en travhäst osv. Riktigt skumma drömmar!

Förlåt att jag inte uppdaterade igår kväll men hade verkligen fullt upp. Vart ingen ridning igår eftersom jag inte kände mig nå pigg. Vart dock väldigt arg när sandra ringde och sa att Villa stod utan täcke, alltså det är sånt jäkla slarv med ustläppen känns det som. Även fast jag har skrivit på whiteboardtavlan att Villa har nytt täckesschema, jag har skrivit att hon ska ha täcke om det är kallt och om det finns risk för regn, men nej! tro på f*n att hon stod utan hela dagen igår när det regnade och vart typ 4 grader. Jävla slarv! blir så irriterad. Nog om detta, nu är det en ny dag. (och nytt slarv..)

Mamma & Pappa var och åt middag här igår, åt fillipinsk kyckling som jonas gjort. Så sjukt gott! Alla hade grymt ont i magen efter för att vi proppat i oss så mycket. Hade en god sallad till med feta ost, oliver osv. Drack lite öl och hade det mysigt bara, pappa hade köpt kinderägg åt mig så jag vart ju såklart överlycklig. Fick 2 bilar och en dinosaurie i dom, wiiiie! Dom står nu på köksfläkten tillsammans med de andra och spanar. Till efterätt så åt vi, hm hur ska jag förklara, Man delar bananer på 2, alltså på längden så dom blir tunna, sen så strör man mycket riven choklad över, ställer in i ugnen och severar med vanilj glass. Så goooottt... MUMS.

Ska snart åka till stallet och luncha hästarna och det är så fint väder här, tänkte trava lite cavaletti bommar idag i ridhuset. Ska be Jonas filma, eller knäppa kort. Men först en kopp kaffe så man vaknar till! shit kan inte sluta tänka på mina drömmar.. Hörs senare!



KRAM



En ledsen blöt villa som INTE fått något täcke på sig.

Godmorgon!


Blev ingen skola för mig idag, mår inte alls nå bra. Mådde skit igår kväll men lyckades som tur va sysselsätta mig tills jag somnade, fick ta en dusch, och ligga och vicka på fötterna i sängen för att inte tänka på allt skit. Höll på att få ångestattacken igår igen, eller ja det kändes iallafall samma som när jag fick åka in på akuten.

Bättre nu iallafall, men det känns alltid bäst på morgonen. Förmodligen för att jag sovit och slappnat av så länge, sen så när jag vaknar så börjar jag stressa igen och jag verkligen känner hur det blir sämre och sämre varje minut tills att jag är tillbaka på samma stadie igen. Jajja, vaknade iallafall typ nyss och fick börja med att springa runt hela lägenheten för att hitta mobilen som varit borta sen igår, fick skriva på loggen på facebook och be alla ringa, hehe. Men hittade den iallafall! Visade sig att den låg i min fleecetröja som jag hade i stallet igår, varför kollade jag inte där liksom? yrhuvve..

Ska lägga mig och kolla på sista avsnittet av ponnyakuten nu eftersom jag inte kunde se det sist. Hade ju internet genom jonas iphone när vi flyttade hit, så det gick inte så snabbt om man säger så. Men nu har vi 100/mb fiber, så nu går det fort! nu hinner man knappt skriva sidan man ska in på, så är man inne. Så nu går det fort att lägga upp bilder på bloggen också, kanske kommer en bildbomb snart, vem vet! ;) Not a big fan of bildbomber men endå, vad gör jag inte för mina kära läsare!? :)

Ne, nu lägger jag ner verksamheten för stunden, har en massa roligt som händer idag, tror jag. Men det får ni veta mer om sedan! Ha en underbar dag allihopa, och se till att äta mycket järn och vitaminer så ni håller er friska. Nu ska jag vila lilla hjärtat! hej så länge.

KRAM




En litet hoppklipp från förra året, hoppade solfjäder för första gången. Tyvärr är filmen åt fel håll, så ni får antingen vrida huvudet eller datorn! :)

Hemma från stallet.


Så nu har jag hunnit komma hem från stallet, diska, lagat mat, och tagit en järntablett. Ska alldeles strax äta, är så jäkla hungrig. Och trött för den delen, fy tusan för det här. När jag bli bra, så ska jag verkligen se till så jag aldrig får lågt blodvärde igen, det är så jobbigt och obehagligt.

Tänkte trava lite cavaletti bommar idag för att få Villa att våga lyfta på bakbenen mer, men så blev det inte. Var alldeles för trött i stallet, tror det tog typ 50 min att mocka bara. Hehe... Så det vart en barbacka tur istället, var ute ungefär 35 min. Jonas följde med som sällskap :) Villa var jätte pigg och tyckte det var grymt roligt när Jonas också sprang när vi skulle trava, hon ville verkligen om honom hela tiden, så fort han sprang fortare så skulle hon också göra det.

Men shit vad hon är dålig på att lyfta på benen, asså jag tror hon slog i varenda sten som hon hittade. Hon hade fullt upp med att kolla på allting runt omkring så jag fick försöka hålla mig kvar medans hon snubblade runt som en galning.

Nu måste jag verkligen vila, hörs imorgon! hej så länge.

KRAM


Söt häst idag på uteritten!

Goddag!


Tog mig iväg till skolan idag, sitter på datakunskapen nu och har sista lektionen för idag. Orkar inte riktigt göra uppgifterna även fast jag borde så jag gör ett litet inlägg istället. Kan berätta att anledningen till att jag var in på akuten var för att jag fick en panikångestattack, och det visade sig att jag har grymt lågt blodvärde också. Det ska ligga mellan 117-157 och mitt låg på 87. Så nu har jag fått järntabletter som jag ska äta i 2 mån, så förhoppningsvis blir jag piggare nu.

Vart ju ingen ridning igår, men ska försöka ta mig ut en sväng idag. Villa behöver verkligen röra på sig. Blir nog en uteritt, tror inte jag orkar sitta och jobba henne i ridhuset idag. Hon får vänta några dagar till med det. Får ju börja trava henne på böjt nästa vecka!

Tänkte bara säga att det känns så kul att det är så pass många som följer mig blogg, jag försöker verkligen göra så gott jag kan med uppdateringar och att skriva läsvärda inlägg. Kom gärna med förslag om ni tycker att det är något som jag borde skriva mer om, eller om ni har några funderingar.

Nu ska jag avsluta här och gå ner till farmor & farfar och kolla om dom är hemma. Behöver lite lugn och ro. Uppdaterar senare idag efter jag varit i stallet, ha en underbar dag!

KRAM


Hemma från stallet!


Är egentligen för trött för att uppdatera men jag kan ju inte låta bli. Har precis kommit hem från stallet nu, Jenny var så snäll som hade mockat åt mig när jag kom till stallet så jag behövde bara packa hö och fixa med Villa.


Vart ingen ridning idag eftersom att jag inte känner mig så pigg sen gårdagen, men jag tog ner henne en stund i paddocken och skulle kolla hur bra hon lyssnade på mig. Först så var ju gräset i hörnen mycket mer intressant än vad jag var, och när hon väl började lyssna på mig och komma när jag kallade osv. så kom den en tjej ner och skulle rida i paddocken. Så det var ju lite typiskt.. Aja, bättre lycka nästa gång.

Är väldigt sugen på att börja med horsemanship, vill att hon ska komma när jag kallar på henne i hagen osv. Hon kommer ibland när jag visslar och ibland får jag gå hela vägen längst ner i hagen och hämta henne, ibland så är hon villig att följa med och ibland så springer hon ifrån mig (var dock längesen nu det hände). Men det beror ju lite på hennes humör också.. hehe.

Ingen som har några bra tips på horsemanship övningar? eller om ni vet någon film eller bok man kan läsa som är bra. Vill verkligen lära mig mer om det där. Jag och villa har redan väldigt bra kontakt och vi litar fullt på varandra, hon följer efter mig när hon är lös och om jag springer så travar hon efter. Men man kan ju alltid lära sig mer, just det där att hon ska komma när jag ropar på henne.

Nu ska jag äta grillat och sen blir det Harry Potter, stör mig på att jag inte kan kolla på den för än det börjar bli mörkt eftersom vi inte har några persienner på fönstren så lyser det in så man inte ser vad som är på tvn. Sämst.. Sånt e livet. Ska se om jag orkar koka ihop något nytt roligt ikväll, annars så hörs vi imorgon! Kan som avslutning säga att den nya designen är på G, roligt va! hej så länge.

KRAM



Söt häst som kollar läget!

Hej allihopa!


Hemskt ledsen för dålig uppdatering igår, hade så mycket jag skulle skriva om. Men det hände en liten incident efter jag kommit hem från stallet så jag fick åka in på akuten, därför jag inte kunnat blogga. Kan iallafall informera att jag mår bättre nu! Är dock väldigt trött så kommer nog inte bli så mycket bloggande idag. Men tänkte skriva lite kort om gårdagens ridpass iallafall.

Villa var riktigt fin igår, värmde henne ute i skritt, trav och lite klättring i 30 min. Var lugn och fin fast endå framåt, hon var liksom behaglig. Gick in i ridhuset och var där ungefär 20 min. Jobbade riktigt mycket halter, vill få henne att lyssna på min sits när jag gör en förhållning. Gjorde lite olika övningar där jag tex. Bestämde olika punkter i ridhuset där jag skulle göra halt osv. Gjorde mycket tempoväxlingar från halt till skritt, skritt till trav, trav till halt osv. Hon fattade inte riktigt vinkeln från början och jag fick vara ganska övertydlig i handen, efter några halter så stod hon verkligen stilla och var direkt framåt för min hjälper in i traven.

På slutet så kunde jag sakta av från trav till halt med nästan bara sits! snacka om framsteg. Villa som alltid varit ganska hård i munnen och framförallt väldigt stark och pigg. Och nu helt plötsligt så lyssnar hon grymt bra på min sits, och jag behöver knappt ta henne i munnen. Bara krama ytterst lite i tygeln när jag gör en förhållning osv.
Så stolt över min stora fina tjej! Längtar tills jag får börja galoppera henne så vi verkligen kan bygga muskler. Villa ska bli en riktigt bodybuilder! hehe..

Måste bara säga att igår under uppvärmingen så red jag en bit på bilväg, och f*n vad jag blir arg när det kommer idioter och kör 390 km/h förbi hästarna, asså fattar dom inte själv att dom ska sakta ner? om det kommer någon och går på vägen så svänger dom undan så fint och speciellt om det är en hund, då saktar dom ner. Men tammef*n inte om det är en häst!? vad tänker folk med. Även om man har en häst som vanligtvis är trafiksäker så kan det ju finnas något som skrämmer dom endå och dom hoppar rätt ut i vägen. Kommer f*an ta på mig en tröja där det står SAKTA NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER varje gång jag rider ut, och ha en skylt med mig jag kan hålla upp. Verkligen hatar det alltså.. Folk har verkligen inget vett i huvudet.

Nu ska jag kolla på harry potter och äta pringles, uppdaterar ev. senare. hej så länge!

KRAM



Världens bästa häst!

Nyss kommit hem


Har precis kommit hem från skolan nu. Har haft en rätt lång dag känns det som, och än är den inte slut. Är helt död i kroppen, blir snart rond två hos sin egen häst så fort Jonas kommer hem.

Var som sagt på kungsnäs imorse och red, var bara jag och Sandra där idag. Innan vi red så hade vi teori och då gick vi igenom utbildningsskalan inom ridning, och den har funnits i flera år och varit likadan i flera år. Det är det som vi strävar efter när vi utbildar hästar och i våran ridning. Den är uppdelad från det viktigaste också neråt. Och den ser ut såhär:

1. TAKT
Regelbundenheten finns i alla gångarter. Orenhet kan bero på störande ryttare, spänningar & Skador etc. (Jag skulle säga att till 99% så är det ryttaren som rider i obalans och på så sätt stör takten)

2. LÖSGJORDHET
Syftar till att ge en fysiskt & psykiskt avspänd häst som rör sig i takt och med en avspänd överlinje. Hästen kan läggas ner i form när som helst under ridpasset.

3. STÖD
En lösgjord häst i bjudning söker stöd på bettet (lika mycket på båda tyglarna) Framåtdrivande hjälper mot en elastisk hand sätter hästen "mellan hjälperna"

4. RAKRIKTNING
Alla hästar har av naturen en mer eller mindre sned sida (stark/svag). En rakriktad häst spårar på raka och böjda spår och bär lika mycket på bägge bakbenen.

5. SHWUNG
Spänst, elasticitet och muskelkraft i samverkan. Det blir "gung" i hästen när ryggen & bakbenen producerar energi bakrifrån och fram till handen.

6. SAMLING
Alla punkter i utbildningsskalan måste finnas med innan samling kan uppnås. Tyngdpunkten hos hästen förflyttas bakåt, bakbenen vinklas i alla leder och sätts in under hästen. Framdelen blir då högre och lättare.

Utbildningsskalan skall styra det dagliga gymnastiserande och stärkande arbetet med alla hästar.

Visste ni att dom nu infört ett nytt moment i vissa dressyrprogram där man ska rida på tex. en 10 meters volt och kunna släppa innerhanden och klappa hästen sakta på halsen utan att den ska tappa formen. Och det är poäng bedömning på det. Det tycker jag är riktigt bra, eftersom vissa kanske faktiskt rider sina hästar i en ändamålsenligt form medans andra bara nöjer sig med att dom har "en fin hållning", alltså kröker på nacken men inte mer än så. Tycker ni att det är bra att dom infört det?




Godmorgon!


Klockan är nu 06.57 och jag sitter och äter macka och dricker oboy. Ska ta bussen vid halv 8 till stan och sen byta till bergsåkers bussen, därefter upp till kungsnäs.. Huwa.. Ska som jag skrev igår rida där nu på morgonen, gör det genom skolan eftersom det ingår. Ska ner på travskolan efter det, får se om vi kanske kör idag eller vad vi hittar på.

Åker nog direkt hem efter skolan och tar bussen ut till stallet, tänkte rida ut en sväng idag och vill hinna medans det är ljust. Tänkte ta lite nya bilder på Vilbur idag :) Hon är så fin nu när hon börjat fått sommarpälsen. Ska se om jag hinner ta några bilder från kungsnäs också så får ni se hästen som jag ska rida idag. Nu ska jag kasta på min ridbyxorna! Ha en underbar dag allihopa!

KRAM


Dagens ridpass


Var ju somsagt och köpte en graman idag och testade den. Inte för att den fungerar på något annat sätt än någon annan graman med endå.

Gick bort till ridhuset eftersom det var så tråkigt väder. Skrittade fram ca. 20 min, böjde henne och flyttade och hon lyssnade riktigt bra idag. Började trava fram några steg bara och kollade så hon var med och lyssnade på mig, jobbar mycket på att försöka få henne att behålla formen in i traven och i avsaktningen till skritt. Gick riktigt bra idag.

När hon börjar blivit varm så travade jag en hel lång sida, gjorde typ en volt tillbaka i hörnet och gjorde skänkelvikning tillbaka ut på fyrkantsspåret och sen trav igen osv. Hon var verkligen på alerten idag, tror mina strumpor är lyckostrumpor! haha iallafall... Tog av gramanen och travade henne litegrann utan den och då jäklar passade hon på, men lyssnade fortfarande väldigt bra. Dock en liten missuppfattning på ena långsidan då hon tog galopp istället för ökad trav, till min förvåning så lyssnade hon direkt på min avsaktning och behöll formen ner i traven. Framsteg? ja verkligen. Måste bara säga att Villa bajsade för första gången idag i ridhuset, haha väldigt intressant.

Blir en uteritt imorgon om det är finare väder! undra om jag vågar rida bondskogen igen, efter mötet med älgen. Det var tydligen fler i stallet som hade träffat på den. Imorgon blir det ridning på kungsnäs på morgonen, jag lär vara helt död efter det, som vanligt.

Nu ska jag kolla på Big brother och sen blir det sängen, sov så gott allihopa!

KRAM



Gammal bild från en hoppträning i vintras tror jag. Fin häst jag har!


Inköpt idag


Var ju på hööks idag en sväng och skulle ha en graman. Funderade på en i läder men det kändes som onödiga pengar, vart en i vanlig vävribb fast med snabbknäppen! Lyxig värre. Köpte även ett par nya ridstrumpor! Vänta tills ni får se färgen, hehe. Tyckte jag behövde något färgglatt! 



Ridstrumpa CRW: 59:-
Graman med snabbknäppen Claridge House: 159:-


Godmorgon!


Vart ingen praktik för mig idag, känner mig dålig + att skjutsen dit sket sig. Så nu sitter jag i soffan och ska väl snart äta lite frukost. Tänkte försöka städa undan lite här också. Ska åka in till stan vid halv 4 och möta upp Jonas. Ska åka till hööks och köpa en graman! min är helt försvunnen, undra vart den tagit vägen....?

Funderade på att köpa en thiedeman tygel först just för att slippa två tyglar och för att den inte hänger så mycket vid frambenen som en graman gör. Men ångrade mig, tycker endå att att graman är bättre för då kan man styra helt själv hur mycket effekt man vill ha utav den. Tycker det är en bra hjälptygel, men definitivit inte i fel händer.

Hjälptyglar används för att hästen skall arbeta i rätt form genom att trampa under sig, höja ryggen och böja på nacken. En häst som inte går i rätt form har ofta dåliga ryggmuskler. Att hästen böjer på nacken behöver inte betyda att den trampar under sig och jobbar på rätt sätt.

Jag kan alltså rida min häst i form utan hjälptygel men nu under igångsättningen så ser jag det bara som en fördel att använda graman för att komma åt henne lättare även fast hon är grymt pigg, stressad och stark.

Åker lite senare till stallet idag eftersom jag har kvällfodringen, får se om jag rider ut en sväng eller om jag går bort till ridhuset. Hörs senare!

KRAM





Dagens Ridpass


Åkte till stallet till 12 för jag hade lunchningen idag. Gav alla hästarna mat och fixa klart allt i stallet. Såg att jag verkligen måste städa i mitt skåp i sadelkammaren, jäklar vad stökigt det är.

Vart en tur runt sjön idag, tar ungefär 30 min om man skrittar. Villa kändes lite spänd första 10 minuterna, sen så släppte det och hon var jätte fin sista biten. Travade de sträckor det gick, och hon var väldigt medgörlig idag, var inte alls så "dragig" som hon brukar vara utan lyssnade verkligen på mig. Hon har en förmåga att hänga väldigt mycket i bettet, så man nästan får hålla upp huvudet på henne. Men när man kommer åt henne riktigt så är hon hur fin och mjuk som helst. Tänkte ni skulle få en film om några dagar när jag får börja trava på böjt spår.

Tänkte att jag skulle be Jonas filma hennes underbara längningar någon dag när jag rider ut så ska ni få se! Jäklar vilket steg hon får, vill kunna få den energin som hon har då in i ridhuset. Började ju lyckas med det innan hon blev halt, men nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Bara börja om.

Imorgon är det praktik igen, undra vad vi får göra. Sen ridning på kungsnäs på tisdag. Längtar redan till nästa helg. Måste försöka få tag på en kamera, jag har ju en egen men jag har tappat bort sladden som man laddar den med. Hehe... Uppdaterar senare med en ny Mixa & Matcha!

KRAM


Goddag!



Ledsen att jag inte bloggade igår! Men hade verkligen fullt upp. Skulle ta hand om Rocken också + att det visade sig att när jag kom till stallet så skulle vi tydligen laga hagar och sopa runt stallet osv. Och jag som skulle hinna städa lägenheten, duscha, fixa mig och sen vara hos mamma och pappa till kl 6. Vart ganska stressigt men jag hann iallafall.

Rocken fick dock vila eftersom jag var så stressad så det kändes som att det hade förstört mer om jag ridit än vad det gjort nytta. Villa fick komma ut på en promenad runt sjön och äta lite gräs, jag red alltså inte henne heller. Villa vart jätte rädd för en kille som körde runt sitt hus på en cross, hans pappa eller nått sprang runt och vifta åt honom att stanna när han såg Villa, såg rätt kul ut! Villa vart ju dock inte mindre rädd direkt.

Tänkte jag skulle koka ihop en ny Mixa & Matcha idag, har lite idé torka med ska försöka komma på något bra. Tycker det är lite tråkigt att ni inte ger några tips på vad ni vill läsa om, men jag kanske skriver allt som ni vill läsa? Har funderat på om jag ska knäppa kort på Villa varje vecka så ni får jämför hur hon sätter muskler osv. nu under igångsättningen, vad tycker ni om det?

Bloggar senare om dagens ridpass! Nu ska jag äta. Hej så länge!


Villa i somras innan hoppträning!

RSS 2.0