4 timmar kvar till helg!

Tjabba!

Sitter på jobbet nu, har precis haft lunch. Ska fortsätta jobba alldeles strax, putsa fönster för min del. Kul! Får iallafall vara utomhus. Bara 4 timmar kvar till helgen nu, så skönt.

På lördag blir det målardag hemma hos mamma & pappa (dom ska måla om huset), middag där och förhoppningsvis bio sen på kvällen och se Harry Potter.

Ska ringa runt idag och se om jag får tag på någon transport tills på tisdag. Om ni vet någon som lånar eller hyr ut transport (billigare än statoil) så får ni gärna höra av er.

Nu måste jag kila från datorn och börja jobba, vi hörs senare! Vill hälsa till min farmor & farfar som jag inte träffat på länge nu, saknar er! Ha det så bra allihopa, kram på er.


Hoppar ner i sängen!


Hej!

Ska precis hoppa ner i sängen. Tänkte uppdatera lite snabbt bara. Vart ingen ridning för mig idag, tog in hästarna och pysslade om Villa sen for jag hem och käkade grillat med Jonas. Har suttit och kollat lite på film och käkat godis, men nu måste jag sova så jag orkar med sista dagen på jobbet imorgon.

Har ni sommarjobb eller är ni lediga på dagarna? Godnatt allihopa!

Såhär söt var Villa idag:




Jobbar och sliter!

Hallå!

Gud vilket väder det är idag, och jag jobbar.. Typiskt. Har lunch nu, längtar tills klockan är 4 så jag får åka hem. Har städat klart att hus för veckan en dag för tidigt, så imorgon kommer jag knappt ha något att göra.

Red ut en sväng på Villa igår och tänkte göra detsamma idag, man kanske våga sig ner till någon strand och bada lite med henne, skönt att svalka sig i denna värmen.

Nu måste jag stoppa i mig lite mat innan magen spricker! Vi hörs senare. Ha en underbart härlig dag!






Har ingen lust..


Hejsan!

Ledsen att jag inte bloggat något senaste dagarna, men har inte haft någon lust eftersom Villa är dålig igen. Ska iallafall till kliniken med henne på tisdag, och visar hon hälta så blir det raka vägen till bergsåker och röntga benen på henne. Är rätt kluven just nu.

Ska försöka hålla bloggen igång, blir ju dock inte så mycket ridbilder osv eftersom jag bara skrittar henne fram till tisdag. Om det är några andra bilder ni vill se så är det bara hojta till.

Kan iallafall säga att jag fått 2 beställningar hittils på pannbanden som jag gör, om det är någon annan av er som vill ha så är det bara slänga in en kommentar med önskemål. Som sagt så är dom billigare nu än vad dom kommer var senare, så passa på nu.

Ska hoppa ner i sängen nu och försöka få ordentligt med sömn, är helt slut. Vi hörs imorgon, kram på er.




Pannband


Hämtade en limpistol hos pappa idag och limmade fast rosetterna på pannbandet, imorrn ska jag prova det för första gången. Hoppas det passar. Här är iallafall det färdiga resultatet:

Hiss eller Diss?




Snart bokar jag biljetter!


Har suttit och kollat på årets program för Stockholm International Horse Show, ska ju såklart dit i år igen. Men denna gången blir det ingen invigning och show för min del, lägger inte pengar på nått jag sett flera gånger. Showen är ju i princip samma varje år. Det jag tänkt gå på är:

Fredag:

Dressyr Med Master klinik
  • Offentlig dressyrträning med de högst rankade världscupryttarna.
  • Vinnarnas Vinnare - Champion of the Winners 5-6-åriga vinnarna av Breeders Trophy, Öppna Championatet och Scandinavian Open
  • MasterClinic - med Kyra Kyrklund
Hoppning och Islandshäst:
  • AgriaHoppet Final - winning round
  • Stockholm Trophy i samarbete med Hööks Final
  • Barbackamästerskapet – Höjdhoppning utan sadel - by Equality Line AB
  • Islandshästar - internationell tävling
Lördag:
Dressyr- Reem Acra FEI World Cup, Dressage Grand Prix
  • Domarceremoni
  • SIHS Ponny Kür Final presenterad av Minitryck
  • Reem Acra FEI World Cup™Dressage - GRAND PRIX
Söndag:
Internationell Hoppning
  • Internationell tidshoppning - Leksands Knäcke Rundan
  • Prins Carl Philips Pris - ponnyhoppning uppvärmningsklass
  • Presentation av Grand Prix-banan
  • Stockholm Grand Prix - internationell hoppning
  • Meetingpris VW
Sen så lär det ju spenderas en hel del tid på mässan också ;) Ska handla en massa fina saker till Villa, och till mig själv, höhö. Längtar! Någon av er som ska gå? =D




Mums med nybakat

Godmorning!

Har precis kokat kaffe och skivat upp brödet som Jonas gjorde igår, ska ha lite mys frukost med honom framför TV:n och sen åka ut till stallet. Min lilla kusin ska få rida idag, blir ju dock bara skritt för Villas skull. Ska dit senare ikväll och ta in hästarna också.

Var ute en sväng igår, är lite små seg idag. Ska hälla i mig litervis med kaffe så jag orkar något idag. Ska avvakta tills på måndag och se hur Villa känns, är hon fortfarande tjock i benet så ringer jag vet. Lika bra att åka in till kliniken, så det blir riktigt gjort. Ska även nämna för henne att jag tror det är SI-leden som spökar, så får vi utgå ifrån det om hon inte visar på böjprov.

Längtar som f*n tills jag får min lön, får se hur det blir med dressyrsadeln nu om Villa är halt igen. Blir det bara skritt och trav i några veckor så kan jag ju lika gärna rida barbacka, det sparar ju på hennes rygg också, och jag får grym balans. Ska iallafall köpa ett par dressyrstövlar, har dock inte riktigt bestämt mig än för vilka jag vill ha, måste fundera ett tag till.

Någon som har koll på vilka som är återförsäljare till Cavallo, Königs osv. Här i Sundsvall, eller runt omkring?


Fan


Longerade Villa i ridhuset idag och jag måste säga att hon ser oren ut, hon släpar högerbak i högervarv och små kickar lite och viftar till med svansen, precis som att hon blir irriterad på sig själv.

Vet inte riktigt vad jag ska göra, om jag ska ringa en massör ifall det ev. är SI-leden eller om jag ska ringa vet. Hon har ju väldigt många symptom på att det skulle kunna vara en låsning i SI-leden. Här är några symptom på det:

  • Hästen ställer inte upp sig jämnt på alla fyra benen. Vanligen står den över för lite mark med tyngdpunkten förskjuten mot framdelen och bakbenen inunder sig. Men det händer att den ”släpper” bakbenen efter sig och står med sänkt rygg.
  • Svårigheter att sko hästen, framför allt bak.
  • Hästen har svårt att sätta muskler, och/eller musklar sig ojämnt.
  • Hästen har dålig energi och svagt påskjut i bakdelen.
  • Hästen går på bogarna, upplevs som framhjuldsdriven.
  • Hästen visar ovilja och/eller protesterar vid sadling, selning, samling.
  • Svårt att ställa åt ena hållet, förböjer sig åt andra.
  • Svårigheter vid galoppfattning åt ena hållet, korsgalopp.
  • Hård i munnen, biter tag i bettet.
  • Växlar bakben ofta vid vila.
  • Bockar, kastar av ryttaren.
  • Istadig eller het.
  • Dålig ryggverksamhet över hinder och/eller lägger bakbenen åt sidan över hinder.
  • Hältor fram och bak som kommer och går.
  • Ryggont.
  • Ojämna resultat.
  • Kortar steget på ena bakbenet.
  • Passaktig skritt.
  • Skolios, karprygg.
  • Asymmetriska hovar
  • Sned i korset.
  • Patellaupphakning.
  • Sadeltvång
Det är ju rätt mycket som stämmer in på Villa, men min tanke är då: Borde inte Kiropraktorn märkt det isåfall? Funderar starkt på att ta ut en massör till Villa, en riktigt duktig, kosta vad det kosta vill. Och om det inte är SI-leden så är det ju bara ringa vet. Är så kluven just nu, 3:e gången gillt det skiter sig när vi väl kommit igång. Känns som att det räcker nu..

Vad skulle ni ha gjort om det hade varit eran häst?




50års kalas dags!

Tjabba!

Ska snart dra iväg på 50års kalas, Jonas håller på att baka bröd (söt han är) så måste vänta på att dom blir klar bara. Har inte hunnit vara i stallet än, så ska dit och rida senare. Hoppas benen är bättre idag, hon var lite tjock igår.

Hon hade även inte ätit upp höet igår när jag kom dit, vilket gör att det snurrar lite orosmoln i mitt huvud. Jag menar, Villa lämnar aldrig mat. Tog temp på henne, och hon hade normalt, så hon kanske inte var sugen helt enkelt, eller så dög inte höet.

Någon som kan förklara för mig hur man gör diamantflätning, på pannband alltså. Har letat överallt på internet, men hittar ingen som förklarar hur man gör.

Nu måste jag kila, see ya later!





Hissa & Dissa




  • Jag vill hissa lackade dressyrstövlar! Det är så sjukt snyggt tycker jag. Stilrent, och det ser snyggt och propert ut. Stor Hiss!



Dagens ridpass, 22 Juli.



30 min i ridhuset:

Vart ett pass barbacka idag eftersom jag inte vill använda hoppsadeln. Skrittade fram länge och red på små volter och verkligen böjde igenom henne för att försöka få lös henne på vänstersidan. Lät henne blir riktigt lång och låg och ställde höger, sen vänster, sen rakställa åsså om igen.

Travade sedan mycket åttor och volter, hon var väldigt pigg och stark och ville inte alls jobba från början. Sa till mig själv att nu får du skärpa till ridningen (vet att det är den det sitter i och inte Villa) och när jag verkligen sträckte på mig och satte mig tillbaka och red riktigt, som jag vet att jag kan, så släppte alltihop för henne. Hon frustade flera gånger på rad och verkligen trampade under och sänkte sig fint. Kändes lite stum i vänstervarv så jag red verkligen igenom henne och berömde henne för minsta lilla hon försökte, och till slut så gick det.

Tog en liten galopp i vänstervarv, men det tyckte hon var hemskt jobbigt och det vart lite bråk, fattade ny galopp och nöjde mig med några fina galoppsprång sen travade jag av. Skrittade ut och lät henne sträcka på sig en sväng runt byn.

Villa vart skiträdd för en röd skottkärra som stod upp och ner vid ett hus och ville inte alls gå förbi, pratade med henne länge och lät henne titta, till slut så tog hon eget initiativ och gick förbi den. Det var precis som att hon sa "okej jag är skiträdd för den, men jag vill visa hur duktigt jag är så jag går endå", så söt!

Stretchade och svampade av, masserade in liniment och oljade in hovarna som avslut.

Poäng: 10/10
Motivation: Helt klart fullpott på detta passet, hon kändes så otroligt fin idag. Några dagar som inte varit så bra, också släpper det helt och man får sån känsla när man rider, det är ju underbart. Stolt över min lilla buse idag!

Äntligen fredag!


Hejsan!

Har nästan precis kommit hem från jobbet, är helt slut nu. Så skönt att det är helg, och vet ni vad det bästa är? Jag har inte utsläpp denna helgen, så jag kan verkligen sova ut!

Ridpasset igår är inte mycket att skriva om, det gick åt helvete rent ut sagt, hoppas på en bättre ridtur idag. Blir lugnt för min del ikväll, orkar nog inte göra så mycket. Vad ska ni hitta på i helgen?

Tänkte jag skulle smörja upp tränset och lägga ut bild på det, men har tydligen smörj grejerna i stallet. Så får fixa bild sedan, det är faktiskt rätt snyggt. Ser lite antikt ut på nått sätt. Stör mig på att det inte står något märke på de, men bettet som sitter på är relativt litet, fast det verkar vara full på tränset. Knepigt.

Måste kila, hörs sedan!


Bara en dag kvar, sen HELG!


Tjabba!

Jobbat hela långa dagen, sitter hemma hos mamma & pappa nu. Mamma ska hjälpa mig göra ett CV och lite annat pyssel. Har intag idag så åker till stallet vid 6 tiden, blir en barbacka sväng på Villa idag. Vill inte rida något mer i hoppsadeln eftersom den inte passar, och eftersom jag ska sälja den.

Ang. ett tidigare inlägg om Ultra Shield flugsprej så kan jag även tillägga att dom ska sluta sälja den för att det förmodligen är för stark och innehåller för mycket gifter. Dom har tydligen fått 6 månader förlängt för att hinna sälja slut på lagret.

Ska smörja upp tränset idag som jag hittade igår här hemma, hoppas någon av er vet vad det är för märke. Om det nu är något märke över huvudtaget. Det är iallafall svart, med ganska stora mässinspännen, "krokar" som fästen på sidostyckena (så som det är på islandstyglar) och nosremmen sitter i liknande flärp som på Dyon tränsen.

Vi hörs efter stallet!





Bänkad framför Wednesday Selection


Tjabba!

Har precis kommit hem från mamma & pappa. Åkte ut till stallet vid 3 idag och red Annas ponny Tindra, skrittade runt sjön och travade lite runt stallet. Hur kul som helst! Pratade med Anna om att jag kanske ska dressyrtävla Tindra något framöver, om allt går som det ska.

Villa fick vila idag, och tur var väl det för hon var på uselt humör. Ville inte komma in när jag skulle hämta henne i hagen och sen så laddade hon en spark rakt på låret min, jä*la häst... Var dock ingen prickträff så jag är rätt oskadd, men ett fint blåmärke på låret kommer jag nog få.

Kollade igenom en massa gamla hästsaker hemma hos mamma & pappa och hittade ett jätte fint träns som jag inte visste att jag hade, ingenaning om vad det är för märke på det men någon av er kanske vet. Ska lägga upp bild på det när jag smörjt osv.

Sitter just nu och kollar på ridsport på Eurosport, kommer sitta bänkad när det är dags för dressyren, passar på att blogga nu innan.

Imorgon blir det jobb för min del, bara 2 dagar kvar till helgen. Längtar redan kan jag lova. Något mer som händer imorgon är att hovslagaren kommer, Villas hovar ser verkligen hemska ut. Funderar på att byta hovslagare då min nuvarande gör ett sämre och sämre jobb för varje gång han är ute och skor.

Nä nu måste jag kika på ridsporten, vi hörs senare eller imorgon! Kram på er.






Får inte missas


Tänkte bara informera er om att det är ridsport på Eurosport mellan 20.20 - 22.20 ikväll. Dom sänder bla. Nations Cup Series från Falsterbo. Lär ju inte missas, jag kommer sitta bänkad!






För er som inte vet


Flugsprejen Absorbine Ultra Shield är dopingklassad, det är en stor svart flaska och kan tex. köpas på Hööks. Den är även väldigt stark så man uppmanas att inte använda den mer än varannan vecka.

Så om ni ska ut på tävling, är kanske inte det smartaste valet att spraya in hästen i detta medlet innan. Dock lär dom ju inte dopingtesta på mindre tävlingar, mer för er som ska ut i dom högra klasserna så kan det ju vara värt att veta.

Såhär ser alltså flaskan ut:






Typiskt


Godmorgon!

Eller ja kanske inte direkt god, jag är jätte sjuk och har ont i huvudet och halsen, tror jag har feber också. Blir alltså inget jobb för mig idag, känns jätte tråkigt för jag hatar att vara hemma. Blir så rastlös och får ångest. Men vad ska man göra, bättre att vara hemma en dag x-tra och bli frisk än att pina sig och jobba och bli ännu sjukare.

Denna dagen blir iallafall lugn, ska försöka lägga mig och vila en stund till. Har precis varit och tagit ut hästarna, känns inte som att jag har någonting att kliva upp till så ska nog sova rätt länge. Åh, fast jag vill ju göra något idag.

Tänkte rida ut en sväng på Villa idag, ta ett lättare konditions pass efter järnvägen kanske. Jag orkar inte mer än så känns det som, ska kurera mig hela dagen med alvedon så jag klarar av stallet idag.

Vi hörs lite senare, hoppas ni har en bättre dag än vad jag har. Kram på er!




Bloppis!



Jätteskön dressyrhjälm säljes. Den är svart och är i sammet med rosett baktill med rosa strasstenar. Lite sliten på ena kanten men annars i jätte fint skick. Bra att ha som extra hjälm. Den är väldigt mjuk inuti, man vill knappt ta av sig den.

Strl: 7 1/2, 61. OBS, känns mycket mindre! Jag har 57-58 i vanliga fall och den här sitter perfekt på mig.

Säljer den för 200kr.










Dagens Ridpass, 19 Juli.



30 min i paddocken:


Gick ner till paddocken idag, orkade inte rida ut och har varit så mycket i ridhuset. Red barbacka på tvådelat idag. Skrittade fram länge och kände på henne, gjorde mycket volter och åttor och verkligen böjde igenom henne.

Hon sänkte sig otroligt fint idag, hängde inte alls i bettet och var väldigt mjuk och fin. Var lite stark i traven till en början, red mycket volter och höll henne sysselsatt och till slut så lugnade hon ner sig, travade på i behagligt tempo och var väldigt medgörlig.

Försökte tänka x-tra mycket på att inte pilla så mycket med ytterhanden, har en förmåga att låta den glappa då och då. Koncentrerade mig på att bara ha ett lätt stöd i ytterhanden och istället vara med flexibel i innerhanden.

Riktigt trevligt pass idag, bad Jonas filma lite så ni får se. Min sits är dock usel, är jätte sjuk och har feber så jag orkade inte fokusera på min sits idag, är medveten om detta. Ni får stå ut helt enkelt.

Poäng: 7/10
Motivation: Riktigt trevligt ridpass idag, så skönt att det har gått så bra flera dagar i rad nu. Dock hade jag en väldigt trött häst idag, som inte riktigt orkade lyfta på benen i sanden. Hon hade bra framåtbjudning idag men inte lika mycket arbetsvilja som de tidigare dagarna, där av dagens poäng.

Film från dagen:





Pysseldag

Detta pannbandet gjorde jag av det jag köpte igår, rätt ok för att vara första gången va? :)
Kommer att börja sälja dessa ifall ni är intresserade, pris beror på vad ni vill ha på, hur många olika färger,
bling, med rosett eller utan osv.

Passa på nu, priset höjs senare.






Kan ni gissa?

Detta köpte jag på Panduro idag:

  • 2 Rullar sidenband.
  • Sammetsband.
  • Textil lim.
  • Strasstenar.
Någon som kan gissa vad jag ska göra? ;)




Dagens Ridpass, 18 Juli.



30 min longering i ridhuset:


Skrittade och travade igång henne utan inspänning i båda varven. Var otroligt lugn för att inte ha blivit ordentligt riden på ett tag. Spände in henne och skrittade och travade i båda varven, checkade av så att hon lyssnade på mig. Var riktigt lyhörd idag, brukar vanligt vis inte få stopp på henne men nu saktade hon av från trav så fort jag vände sidan till och sa "saaaaakta".

Gick bredvid henne och ställde henne höger till vänster och flyttade henne några steg då och då, för att böja igenom halsen på henne, hon vart riktigt låg och fin. Släppte ut henne på volten och lät henne trava på ett tag och här började hon blir riktigt fin, avslappnad och lugn.

Tog en liten galopp, ungefär 2 varv och tog sedan av inspänningen och lät henne busa av lite utan krav. Skrittade av henne länge och gjorde lite ledarskaps övningar där hon ska följa mig och stanna när jag stannar osv. Mycket nöjd över min tjej idag.

Poäng: 10/10
Motivation: Idag var det verkligen ett toppen pass. Villa var riktigt lyhörd och samarbetsvillig, hade all fokus på mig och lyssnade på minsta lilla jag sa/visade, jobbade på bra och gjorde sitt yttersta hela passet. Fullpott!

Denna bilden gör henne dock inte rättvisa, ser ut som hon har världens
längsta och smalaste hals för att hon har huvudet inåt. Fast hon är endå
världens finaste, mer muskler på rumpen och träna bort stor magen
så är vi fit for fight!:



Bloggtime!


Hej!

Äntligen dags att blogga, har verkligen haft fullt upp hela dagen. Jobbat mellan 7-4 och sen varit på birsta en sväng och handlat lite. Köpte lite saker på Panduro Hobby och köpte jätte fint mintgrönt nagellack på Kicks.

Har varit ute i stallet nu och longerat Villa, gick jätte bra. Hon ser verkligen fin ut, syns att hon fortfarande har lite jobbigare i högervarv men det är ju en klar förbättring om man jämför med innan. Skriver mer detaljerat i Dagens Ridpass.

Blir tidigt i säng för min del, är hur trött som helst. Har städat 11 trappuppgångar idag, sprungit upp och ner hela dagen. Imorrn är det samma sak, igen..

Vad tycker ni om min nya header föresten?




Kolla hit!


Jag är ju inte sådär jätte hajj på det här med sadelutprovning, kan en del men det känns inte som att min kunskap räcker till för att prova ut en dressyrsadel till Villa. Någon som kan hjälpa mig att prova ut en sadel som kan passa både mig och min häst, någon som kan hjälpa mig hitta en bra sadel till inte en allt för dyr peng.

Vill ha en sadel med djup sits och stora knästöd, läder eller syntet spelar ingen roll. Om någon av er bor här i Sundsvall så är ju det en fördel, eftersom ni då kan hjälpa mig se hur den ligger på Villa och hur den ligger när jag rider osv. Visst kan jag se om en sadel ligger dåligt eller bra, men vill ha mer ingående hjälp av någon av er när det handlar om att köpa en ny.

Nu kanske ni tycker att jag ska ringa en sadelutprovare, och så blir ju fallet om ingen av er har kunskap nog att hjälpa mig, så om det finns någon som kan tänka sig att hjälpa lilla mig, så vore det guld värt!


Varit på sjön hela dagen!


Tjabba!

Hemma nu efter en hel dag på sjön, har åkt båt tillsammans med mamma, pappa, bror, jonas, farmor & farfar. Käkade buffé, drack kaffe och hade det underbart mysigt i solen. Åkte ner cabbat i Mustangen hem och poppade bra musik, sitter nu här i soffan och ska alldeles strax dra ut till stallet.

Tänkte rida ut på långtur idag, travjobba henne lite efter järnvägen och sen skritta hem. Ska försöka få henne riktigt lång och låg idag, hoppas hon inte hetsar upp sig att för mycket och ligger på som hon kan göra. Orkar inte med en massa bråk idag.

Ska passa på att borsta extra på henne idag när det är söndag och man har tid att verkligen vara i stallet. Tänkte smörja upp tränsen och städa undan lite i skåpet.

Gör ni något extra i stallet på helgerna?


Uppe med tuppen


Godmorgon!

Nu har jag precis varit och tagit ut hästarna, ska kasta i mig en snabb frukost och sen åka till mamma & pappa. Ska ju som sagt ut med hela familjen idag, på äventyr! Berättar mer om det sedan.

Någon som kan förklara för mig hur man tidinställer inlägg? Har en underbar söndag! Kram på er.




Hissa & Dissa



Idag vill jag hissa Grumme Grönsåpa! Det är verkligen världens bästa sak alltså, man kan använda det till allt:

  • Tvätta rent allt möjligt som utrustning osv.
  • Göra rent sår, grönsåpa är bakteriedödande och torkar inte ute lika mycket som Jodopax.
  • Om man har en häst med strumpor så blir benen kritvita.
Älskar verkligen grönsåpa, skulle aldrig klara mig utan det i stallet. Dessutom luktar det ju så gott, påminner mig om mandelkubben jag alltid åt hos farmor & farfar när jag var liten!

Stor hiss till Grumme Grönsåpa!




Dagens Ridpass, 16 Juli.



20 min i ridhuset:


Blev inget speciellt idag, Ville mest bara känna hur hon var efter behandlingen igår. Kände grymt mycket skillnad direkt när jag satt upp på henne, hon har ett helt annat steg nu. Hon trampar på mycket bättre och lyfter mer på benen, hela ryggen och rumpan rör sig mer. Hon känns som en gunghäst!

Skrittade mest men travade en del och tog en galopp. Hon har verkligen underbart steg alltså, sån skillnad. Visst att hon hade väldigt fint steg innan, men det går inte jämföra med det som hon har nu. Hon var väldigt trevlig att rida idag, hade lite bråttom från början men när hon insåg att matte ville ta det lugnt så slappnade hon av mer.

Hon har stått tre dagar innan passet idag så hon var ju inte superfin att rida, men helt ok. Eftersom hon stått så var allt väldigt kravlöst idag, blev mycket bus för att hon skulle tycka det var skoj.

Stretchade och svampade av henne efter passet, lindade bakbenen med. Hon fick massa godis och klappar, är så stolt över henne. Hon skötte sig så bra igår när kiropraktorn vad där och idag var hon supersnäll hela passet.

Poäng: 5/10
Motivation: Kan inte sätta några speciellt höga poäng idag eftersom passet var så kravlöst. Dock var hon väldigt medgörlig och rätt lugn även fast hon stått 3 dagar. Poängen passet får idag är pga. hur fint hon kändes, väldigt mjuk och följsam.

Visst är hon snygg i sitt gröna schabrak!:




vet inte riktigt vad jag håller på med på denna bilden, men Villa
är ju fin iallafall!:





Nu blir det massa mys

Hej allihopa!

Hemma från stallet nu, har precis ätit soppa och ska strax plocka fram godiset och spendera resten av kvällen vid datan. Ska upp tidigt imorgon och ta ut hästarna, och vid halv 10 så ska vi iväg med farmor & farfar och spendera dagen tillsammans med dem och mamma, pappa och brorsan.

Alltså måste bara berätta en sak, på vägen ut till stallet så höll vi nästan på att köra in i en idiot framför oss. Vi kom och körde och då det är högerregeln som gäller så skulle ju han låta oss köra förbi innan han åkte, och visst han stannade men när vi var precis vid honom så kör idioten ut mitt i vägen så brorsan fick tvärnita. Gud alltså, sånna människor är ju livsfarliga..

Iallafall, red villa en sväng i ridhuset (gör ett eget inlägg med dagens ridpass som vanligt) och hon kändes riktigt trevlig. Imorgon blir det en mysig uteritt om vädret tillåter.

Nu ska jag klicka vidare, vi hörs senare! Kram på er.

Villa har blivit Jonas följeslagare:



Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar!


Livat i luckan


Halloj!

Mår helt ok efter gårdagens kalajs, kom hit lite folk sen drog vi till ett annat ställe. Var rätt dött där dock, kom hem vid 3 tiden. Vaknade runt 12, brorsan sov här så han, jag och jonas drog bort till bommengrillen och käkade en hamburgertallrik och gick till ICA och köpte glass.

Stannade på Nordljus här utanför och köpte rökelse och 2 st jätte fina ljuslyktor, dom ska stänga ner så dom reade ut en massa grejer. Annars går det inte handla där, så sjukt dyrt. Typ 200 för en liten ljuslykta. Såhär ser dom ut, fina va!:



Har städat undan en del i lägenheten och gjort fint, ska alldeles strax dra bort till stallet och rida Villa. Ska bli så spännande att se hur hon känns idag efter Anders gick igenom henne igår, önskar jag hade en dressyrsadel bara.. Åh kan lönen komma snart!

Ska rida Annas ponny Tindra en hel del nästa vecka, hennes syrra är bortrest och Anna ska vara hästvakt. Så då får jag rida, skojjigt! Kul att rida ponny då och då, eftersom jag aldrig riktigt haft några ponnytider.

Slänger upp lite bilder från igår, vi hörs senare! Kram på er.

Bror, Pontus, Dennis & Sara:



Dennis & Sara:



Bror & Pontus:


Random i soffan:


Dennis & Pontus:



Pontus & Dennis:


Dennis, Bror & Pontus:


Pontus ville jag skulle ta kort i hans glas:


Sara, Jonas & Jag:







Svar på kommentar!


Fick frågan om vart jag gjort min header, och den har jag gjort i photoshop! Bus enkelt, om man vet hur man gör såklart. Säg till om ni vill ha hjälp att göra en header, så ska jag se om jag kan göra något.

Sitter just nu med vänner och dricker skumpa! Underbart! Uppdaterar er senare, kram på er.


Kiropraktor, CHECK!


Hejsan!

Har precis kommit hem från stallet nu, och jag kan säga att det här känns riktigt bra alltså. Kiropraktorn kom ju ut idag, fick gå och springa med henne lite först innan han började.

Han knackade på 3-4 ställen och sa att hon var öm lite överallt, han sa även att det kändes som att hon hade ett kvastskaft i halsen, och att hon förmodligen haft det sen födseln, och det tog han bort! Ni skulle se vilken hals hon fick när han höll på där, hon såg ut som en arab, böjde hela halsen i en både och verkligen sträckte ut den, synd att Jonas inte hann ta en bild :P

Sprang med henne efteråt och vilken lycka det var, hon har en helt annat takt nu än vad hon hade innan. Fick ett helt annat steg och såg sjukt nöjd ut. Ska bli spännande att rida henne och se om det känns lika bra som det såg ut. Anders ska komma ut fler gånger sedan, ska ta det med jämna mellanrum så det inte kommer tillbaka.

Ska hoppa in i duschen nu och sen åka till mamma och pappa och käka middag, ska umgås med lite folk ikväll! Måste skynda mig, vi hörs senare. Kram på er!


Hissa & Dissa



Vill hissa Charles Owen hjälmar! Ni vet dom populära med hakband i ljust skinn. Själv så tycker jag att dom är urläckra och ska vara minst lika sköna som dom är snygga. Jag föredrar John Whitaker modellen och den mer dressyrinspirerade modellen som heter Fiona.

Själv ska jag köpa John Whitaker hjälmen, fast min blir utan bling då jag vill blinga själv. Och JA, självklart ska det vara bling på rosetten, det är det absolut snyggaste tycker jag.

Vad tycker ni, med eller utan bling på Charles Owen hjälmarna?

Charles Owen Fiona:



Charles Owen John Whitaker:




Ett helt år!


Godmorning sunshines!


Vaknade för en liten stund sen, blev inget jobb för mig idag. Ligger hemma med x-trem huvudvärk och ont i halsen, vill verkligen inte bli sjuk nu. Har känt att det varit påväg länge, men nu bryter det väl snart ut antar jag.

Är lite nervös för ikväll, när kiropraktorn ska kolla igenom Villa. Undra vad han säger, vad som är fel osv. Jag hoppas på att det är nån låsning eller liknande, så hon inte är halt endå. Då vet jag inte vad jag gör.. :(

Men, ska inte tänka negativt. Det blir säkert jätte bra! Längtar tills jag kan börja rida riktigt igen. Det är föresten ett antal folk som hört av sig på sadeln, hoppas jag får den såld. Vill ha en dressyris!

Ska fika lite nu sen ska jag börja på den nya designen! Spännande va, får se om jag får ihop något bra själv annars får mig bror hjälpa mig.

Föresten så firar jag och min pojkvän ett år förlovade idag! blir middag hos mamma & pappa för att fira detta. Jag älskar dig hjärtat, du är den bästa finaste pojkvän man kan tänka sig.

Vi hörs lite senare allihopa! Kram





Hjälp!


Ska köpa nya stövlar när jag får lönen, är dock väldigt kluven på vilken modell jag ska ha. Vill ha ett par stilrena snygga dressyrstövlar med hög dressyrbåde, ev. dragkedja insida fram och gärna lackade.

Viktigt att det går att specialbeställa då mina vader är smala som spagetti så inga standard modeller passar.

Funderar på ett par Cavallo Grand Prix Plus, Cavallo Piaffe Plus eller ett par Königs Grangester. Har någon av er koll på återförsäljare av dessa modeller? Vill prova innan jag beställer så jag är helt säker, dom kostar ju en del.

Vilken tycker ni skulle passa mig bäst?

Cavallo Grand Prix Plus:

Cavallo Piaffe Plus:



Königs Grandgester:



Tävling!


Tänkte jag skulle ha en liten tävling på bloggen med ett fint pris! Om ni tipsar era vänner och jag får minst 15 kommentarer på detta inlägg så kör vi. Så kom igen, kommentera på!


Back in Business!


Hej allihopa!

Idag blev jag 19 år! Och det ska firas här på bloggen med en ny design som jag börjar på imorgon, spännande va! Har haft en underbar födelsedag som firats med släkt och pojkvän, tyvärr inga kompisar som kom och fikade med jag får träffa dom imorgon istället. Sov hos mamma & pappa igår, jag och mamma att ute på altanen till 1 på natten och drack vin och snackade, gissa om jag var trött imorse.

Käkade tårta det första jag gjorde på morgonen och öppnade presenter. Fick bla. Pengar (fick i förskott innan gatufesten), skor, handväska osv. Jobbade hela dagen och hann med en hel del, börjar lära mig allt nu.

Åkte ut till stallet och fixade åt Villa, hon stod idag och igår. Har blivit en massa pyssel istället, trimmade manen, benen och pannluggen igår. Vill inte rida henne något mer innan Anders tittat på henne, han kommer imorgon halv 6. Ska bli skönt att få veta vad som är på tok, OM han nu hittar felet.

Käkade middag och mamma och pappa och sen kom släkten, så mysigt att alla är samlade, så sällan det händer. Fick en massa saker av alla! Kan ta kort och lägga upp imorgon.

Ska faktiskt gå och lägga mig alldeles strax, har sovit så lite denna veckan så är helt slut. Vi hörs senare eller imorgon! Ha det bäst så länge. Kram på er!

Grattis till mig!





Vänta här nu!

Hmmm? Fastnade på denna annonsen, känns det inte lite konstigt att denna ponnyn (med tanke på texten) säljs så billig. Står ju dock ingen ålder med antar att det inte är en läromästare då det står att den kommer gå långt och är redo att starta MSV.

Någon som kanske vet vem ponnyn är? Blev lite nyfiken. Bilden är lånad från annonsen!






Dagens Ridpass, 12 Juli 2011.



30 min i ridhuset:


Jobbade mycket lösgörande idag då hon varit lite spänd på senaste, inte konstigt om det nu är en låsning eller liknande hon har i ryggen. Försökte mest känna på henne idag, hon kändes dock finare idag än hon gjort senaste veckan. Lyfte bra på benen och var inte alls lika snubblig som innan.

Skrittade mycket volter och böjde verkligen igenom henne. Kändes lite motvillig från början, men det släppte lite efter jag travat. Kände dock att jag inte riktigt kom åt henne, så jag släppte stigbyglarna och det var som att jag fick en annan häst. Bjöd mycket mer utan att bli springig och det kändes och syndes att hon tyckte det var riktigt skoj.

Gjorde mycket halter och igångsättningar, tempoväxlingar i både skritt och trav osv. Jonas fick skritta av henne och på slutet så fick han göra jorden runt och lite andra saker, Villa stod stilla som en staty och skötte sig kanon.

Stretchade och gosade massor med henne idag, hon var så söt när hon skulle ta godis mellan frambenen. Hon har ju lärt sig vacker tass, så hon lyfte ena benet och hade mulen mellan frambenen samtidigt. Jonas stod och klia henne under magen och hon började klia tillbaka på mig, sa dock stopp när hon ville klia lite väl och halvt bet mig i huvudet, haha.

Poäng: 8/10
Motiverar: Dagens ridpass får ganska höga poäng då hon var riktig trevlig att rida idag. Känns som att det äntligen börjar gå framåt efter några tunga veckor, hoppas kiropraktorn hittar var som är tokigt på min lilla tjej så vi kan komma igång på riktigt.




Försöker ännu en gång!


Verkar vara detta som är det dåliga med att ha blogg, att alla missförstår en. Även fast man försöker vara övertydlig så verkar folk inte fatta vad f*n man menar i vilket fall, men man får ju påminna sig själv om att dessa människor inte känner en över huvudtaget och egentligen inte har ett piss å komma med för en dom sett själva.

MEN, alla får ha åsikter, men jag tycker givetvis att mina terorier är de rätta. Alla har vi olika syn på hur man ska rida, vilket bett man ska ha, hur man ska hantera hästen osv. Och det får man ju acceptera, annars kan vi diskutera dessa hästar i evigheternas evighet.

Vill dock klargöra en sak, och hoppas att ni fattar vad jag skriver nu och inte kommer med kommentarer som inte stämmer överens med det jag försöker förmedla.

Först tar vi denna kommentaren: Man ska variera bett för att inte få samma tryck/anläggningsyta i hästens mun, men inte för ofta heller. Sen tycker inte jag att det känns helt rätt att sitta och trimma på alltför skarpa bett...

Mitt svar: Vet inte om du på något sätt försöker få mig att verka som en komplett idiot eller om du bara försöker skriva det som jag förklarade på ett mer förstående sätt. Vi menar samma sak fast förklarar det på ett annorlunda sätt, det jag dock inte håller med om är att man inte ska byta för ofta, om du dock menar varje dag så håller jag med. Jag har 3 olika bett som jag rider på just nu, varierar mellan dom ungefär var 3-4 dag då det funkar bäst på min häst, sen kanske du håller med mig eller tycker något helt annat. Har sen aldrig påstått att jag sitter och "trimmar" min häst på skarpa bett heller, vet inte vad du fick det ifrån. Håller dock med dig på denna punkten.

Andra kommentaren:
Fast för hästen så känns ju bettet betydligt mer än vad som känns i handen för ryttaren. Det är ju det som är problemet med att alla tkr det är bra med skaprt bett för att man håller ju så lite i det. Ja men knepigt, det känns ju dubbelt så mkt för hästen. :p

Jag varierar oxå bett, har inte sagt ngt om variation. Det jag reagerade på var att du tyckte hon var stum (?) i munnen och drf köper värsta hävstångsbettet.

Men det är min åsikt, som sagt. :-) Jag är inte för skarpa bett, sporrar, spön och hjälptyglar speciellt. För jag tycker det bästa är att rida sin häst till korrekt arbete. Sen tycker jag inte det är fel att betsla upp under en liten period eller bara lite då och då. Men att konstant och ofta göra det är inte bra enligt mig.

Jag kan bara gå till mig själv, och antar att det är det jag utgår från när jag tycker och tänker. Skulle JAG sätta ett skarpt bett i en hästs mun skulle det tyda på MIN okunskap. Skulle jag sätta på snodd, graman m.m. för att få hästen att "jobba" så skulle det brista i MIN kunskap.

Mitt svar: Givetvis känns ett skarpt bett mer i hästens mun, det är väl det dom är till för? Annars skulle alla bett se likadana ut. Jag använder inte skarpt bett för att jag behöver hålla mindre i hästen, jag kan hålla lika lite i henne som jag gör på ett milt bett, som jag skrev så vill jag ha ett skarpt bett som alternativ vid t.ex uteritter, IBLAND. Ett skarpt bett behöver inte vara obehagligt för hästen. Om inte Villa hade trivts med ett bett, så hade jag givetvis inte ridit på det, det borde du förstå själv då du bryr dig lika mycket om din häst som jag gör om min.

Hon ÄR stum, det säger jag inget om. Det har hon varit sen jag fick henne, hon har dock blivit mycket bättre nu. Men är långt ifrån perfekt, har testat typ 20 olika bett och det är kanske 3 hon funkar bra på.

Alla tycker vi olika, och det säger jag inget om. Jag älskar min häst mest av allt på hela jorden, och jag skulle aldrig göra något för att få henne må dåligt eller vantrivas. Jag sköter om henne som om det vore mitt barn, och jag gör allt i världen för att hon ska vara pigg och glad. Det är därför det sårar mig när vissa kommentarer får det att låta som att jag ville henne något ont, kanske jag som överreagerar vem vet. Men jag vill bara få lite klarhet i detta.

Hur du kom in på gramaner vet jag dock inte, men jag kan säga direkt att jag inte använder den för att "få henne att jobba", det kan jag göra utan graman. Tänker inte förklara det igen då det finns skrivet om det på tidigare inlägg. Sen om du inte skulle rida på graman så är det din ensak.

Hoppas vi fått lite mer klarhet i detta och jag lämnar nu denna diskussionen, som sagt, vi tycker och tänker olika. That's life!


Hemma från jobbet!


Hej allihopa!

Har nästan precis kommit hem från jobbet nu, fick stressa mig upp imorse då jag hade utsläpp och vaknade tio i 6 och börjar kl 7. Tog ut hästarna på 10 min (stackars pollarna som fick stressa ut) och for till jobbet. Har varit rätt lugnt idag, rensat lite rabatter, klippt lite buskar osv. Ska åka till ett annan förening inom HSB imorgon och hjälpa till med städning då det akut fattades folk, fick även kontraktet förlängt med 4 veckor till, så har nu 5 veckor jobb kvar.

Ska käka lite middag nu sen fara ut till stallet, blir ett lugnt pass i ridhuset eller uteritt beroende på vädret. Ser ju soligt ut nu men man vet ju inte efter dagens oväder, blixtrade och spöregnade i ungefär en 1h, as hemskt..

Har lagt ut annonsen på sadeln här, tipsa som sagt gärna era vänner om ni hör någon som letar. Har nästan bestämt mig för att köpa en Tekna, men vill prova en först då jag är lite osäker på om den passar damens rygg. Känns dock lite drygt att åka till härnösand för att prova en.

Ska käka nu, den söta överraskningen jag lovade igår kommer upp ikväll! Den är nämligen på Jonas mobil och han hade inge batteri igår och jag orkade inte sitta och pyssla med det där.

Ska käka nu, vi hörs senare! Kram på er.






Svar på kommentar!

Josefine m. Ridtravaren Bellie:
Det är inte bettet det sitter i, utan hur utbildad hästen är. Och är den inte korrekt riden så är det de som bör åtgärdas, enligt mig. Inte massa bettbyten :)

Mitt svar: Kan inte riktigt hålla med om att det handlar om hur utbildad hästen är, jo till en viss del men det sitter nog till störst del i ryttarens hand. Jag anser att det är handen som avgör hur skarpt ett bett är, ett rakt bett kan vara minst lika "skarpt" som ett tex. pelham om ryttaren har en hård och låst hand.

Tex. western ryttare som har x-tremt skarpa bett på sina hästar, men dom kan ha det efter som dom inte använder det (finns ju vissa undantag, länkar till mitt inlägg om rollkur). Jag vill ha ett skarpt bett att kunna variera mellan när jag tex. rider ut osv, det betyder inte att jag har en hårdare eller mjukare hand, jag har stor respekt för hästens mun oavsett vilket bett jag rider på.

Förstår inte riktigt var du menar med "en massa bettbyten", jag byter bett ofta för att det är bra för hästen mun och även ridmässigt. Hästen vänjer sig vid ett bett och om man då har samma bett länge så kan hästen kännas sämre även om man rider på samma sätt, men om man därimot byter bett ofta så får hästen aldrig det beteendet.

Vill inte låta sur eller nått, men din kommentar fick det att låta som att jag rider på skarpt bett för att jag inte kan rida min häst på ett mildare. Jag kan rida min häst på ett korrekt sätt oavsett vilket bett jag använder, hackamore som western bett. Det kanske är vi som missförstår varandra, hoppas du fått lite klarhet i hur jag tänker iallafall.

Tack för mig!




Dagens ridpass, 11 Juli 2011.



30 min uteritt:


Skrittade ut barbacka med sällskap av Jonas, vart bara skritt idag och lite trav genom lilla byn. Villa var riktigt mysig idag, lugn och sansad och inte allt för pigg. Kunde rida henne med minimala hjälper och hon lyssnade hur bra som helst, jobbade henne lite i skritten men lät henne få trava fritt utan krav.

Jonas red på vägen tillbaka till stallet, gick jätte bra. Villa skötte sig snyggt, och jonas frågade en massa och var väldigt intresserad, visade honom lite hur man flyttar och ställer osv.

Svampade av och lindade benen när jag kom hem. Passade på nu när jag har utsläpp imorgon så kan jag känna igenom benen på henne direkt på morgonen. Hon var lite tjock innan jag red ut med det var borta helt när jag kom tillbaka.

Ska ta det lugnt fram tills kiropraktorn kommer på fredag! Bara skritta och trava, och inte ställa så jätte höga krav på henne. Blir nog mycket uteritter osv.

Och slutligen en utvärdering på denna ridturen.


Poäng: 7/10
Motivering: Svårt att sätta poäng på denna ridturen då det var så kort stund, barbacka och kravlöst.  Hon var dock väldigt sansad och skötte sig snyggt, lyssnade på mig och var arbetsvillig den lilla stunden vi var ute. Efter som hennes beteende när jag rider spelar väldigt står roll för mig så ger jag endå detta passet ganska höga poäng.


Movietime!


Tjabba!

Är hemkommen från stallet precis, ska alldeles strax sätta mig och kolla på nya x-men tillsammans med Jonas och äta popcorn. Är så sjukt trött, kommer somna tidigt. Ska ta ut hästarna imorgon så jag måste se till att få mycket sömn så jag inte somnar i rabatterna imorgon.

Tog en massa söta bilder på Villa idag, hon har dock bränt sig jätte mycket på mulen :( har smörjt in med Helosan och solskyddfaktor varje dag men ändå så ser den hemsk ut, uscha. Har smörjt sadeln och tagit en massa bilder på den, ska lägga ut den på annons ikväll. Lägger även ut annonsen här på bloggen ifall någon av er är intresserad.

Uppdaterar om dagens ridpass senare! Ska kolla på film nu, håll ögonen öppna! Har en jätte söt överraskning till er.
Hörs senare! Kram.




Såhär hemsk ser hon ut =(











Ännu en dag på jobbet..


Hejsan!

Har precis kommit hem från ännu en dag på jobbet. Kan inte säga att denna dagen var lätt, är verkligen sliten sen helgen. Har rensat rabatter hela dagen igen, är äntligen klar på ett ställe som tog 3 dagar. Bara ett ställe kvar nu! Suck... Det positiva är att jag fått mycket färg idag! var en stor skillnad mellan foten och vaden efter jag haft strumpor på mig, hehe.

Glada nyheter! Fick tag på kiropraktorn idag, har både ringt och skickat sms tidigare utan framgång så tänkte jag skulle testa ringa igen, och nu svarade han! Han kommer ut på fredag kl 17.30, vill ha en tid så snabbt som möjligt ifall det nu är nånting. Han tyckte det lät som en låsning, lika som många andra säger, så jag hoppas det stämmer.

Idag blir det en uteritt, ridhuset lär ju vara som en bastu efter dagens värme. Ska testa rida på tvådelat idag, hon kändes så fin igår. Ska även ta hem och smörja upp min sadel och ta kort på den, sen blir det till att lägga ut annons och se om någon hör av sig, om jag får så mycket som jag vill för den så säljer jag den nu, annars får det vara tills jag fått lönen så jag kan köpa en ny. Lutar åt att det blir en Tekna, men har dock inte bestämt mig än.

Hör av mig efter stallet! Kram på er så länge =)







För lika?

Såg precis detta tränset i Hööks nya Höst/Vinter katalog. Tycker att det är skrämmande likt tränset från Dyón Working Collection. Men vi vet ju redan att Hööks är experter på att härma, eller hur?

Vad tycker ni? Har det gått över gränsen eller är det ok? Skulle ni kunna köpa detta tränset, eller vill ni ha äkta?


Hööks:



Dyon (Lånad bild):


Hissa & Dissa



Tänkte hissa ett träns som jag köpte från Hööks för några månader sen. Tränset är av märket Claridge House och just den här modellen heter Limerick (finns tyvärr ej att köpa längre). Det har en bred aachennosgrimma (4 cm) med mjukt foder och pullbackknäppning, samt svängt pannband med äkta Swarowskistenar. Nosgrimman träs utanpå det fodrade nackstycket. Går även att "göra om det" till en Engelsk nosgrimma då nosremmen går att ta bort utan att det syns, nosremmen träs igenom nosgrimman, det är alltså ingen "flärp" man trär den igenom som på andra aachenträns.

Hissar detta för att det är riktigt bra passform på det och dessutom ursnyggt! Spännena på sidostycken är inåtvända, vilket gör tränset ännu snyggare. Mitt träns är pedantiskt skött, och kommer förmodligen hålla väldigt länge, ser ut som nytt fortfarande.

Fler träns av denna modellen! Gillas starkt. Bilderna är lånade från Hööks hemsida.









Dagens Ridpass, 10 Juli 2011.



30 min i ridhuset:


Gick bort till ridhuset efter som det var så dåligt väder. Var tvungen att ta hoppsadeln i dag igen efter som jag inte kan låna Maddes dressyrsadel nu när hon ska sälja den. Testade rida villa på rakt bett med fasta ringar, skrittade och travade fram lugnt, red mycket åttor och försökte få henne följsam och avslappnad.

Hon är så pigg nu när hon fått vila en längre tid. Vill inte riktigt göra som jag vill utan ligger på hela tiden och nästan hänger i tygeln när jag tar i henne. Gjorde mycket tempoväxlingar, tex. kort trav på kortsidorna och ökad på diagonalen. Kändes fin förutom att hon är för pigg, kör upp mulen mot himlen när jag försöker få tillbaka henne, och när hon väl går bra så ökar hon farten inom 10 sek och är på gång igen.

Hon känns fortfarande rätt snubblig, nästan som att hon "tappar" ena bakbenet. Lyfter hur fin som helst, kan dock höra att hon slår ihop benen då och då. Tar fortfarande ett kortare steg med höger, knappt märkbart men det syns om man kollar noga.

Gick förvånansvärt bra på rakt bett. Har testat förut men har inte blivit speciellt imponerad då. Hon vart inte lika stum nu som hon brukar bli på rakt, kunde leda henne bra och hon lyssnade fint på förhållningar. Blir nog till att fortsätta rida henne en hel del på rakt eftersom det är så pass milt då det inte är ledat. Har ju ungefär 10 olika bett att variera mellan, vissa som hon går bättre på och andra sämre.

Tänkte jag skulle börja poängsätta mina ridpass och motivera varför jag ger dom de poängen jag gör.

Poäng: 6/10
Motiverar: Inte något toppen pass då jag inte kommer åt henne riktigt i denna sadeln och hon fortfarande är för pigg för att få bra kontakt med. Hon har inte direkt något vilja att jobba just nu, springa fort är därimot mer intressant. Hoppas på en bättre dag imorgon.






Dålig update... IGEN!


Hej!

Måste verkligen skärpa mig på bloggfronten, känns som att det blir på tok för lite nu. Känns inte som att jag har så mycket att skriva om just nu.. Kan ju inte göra något vettigt med Villa för en någon tittat på henne, och konstaterar om hon har en låsning eller inte. Har inte fått tag på kiropraktorn/massören än, så det står ganska still för tillfället.

Är rätt trött idag, var på Gatufesten igår och kom hem vid 3 inatt. Har dock slappat hela dagen, men är fortfarande lite sliten efter helgen. Har inte fått vilat ut riktigt känns det som.. Denna veckan kommer bli väldigt låååång.

Gatufesten var iallfall slående bra detta året, inte så mycket folk som det brukar med det är ju bara skönt. Käkade middag på mammas jobb med bekanta och stod ute på balkongen och kollade ut över allt folk på torget och tittade på Veronica Maggio. Gick till öltälten en sväng efter det och kollade sen på Kapten Röd kl 12, han var verkligen hur bra som helst. Skulle lätt kunna betala 1000 kr för att se honom igen. Han är grym när man lyssnar på hans låtar som är inspelade, men ännu bättre live alltså! 5/5 stjärnor till honom!

Tackar er som bokat banden för att ni trodde på ett svenskt reggaeband på Sundsvalls Gatufest!

Nu ska jag äta pannkakor och försöka överleva tanken på att jag ska upp halv 6 och jobba imorgon, men det kommer vara värt det när pengar kommer in på kontot! Uppdaterar snart med dagens ridpass, kram så länge!






Längsta dagen i mitt liv!


Hello!


Jobbat hela långa dagen, känns som den längsta i mitt liv för tillfället. Har rensat rabatter hela långa dagen, fick ut arbetskläder idag som halvt dödade mig i denna värmen. Gnällig jag är, ska ju vara glad att jag har jobb.. Stannade och dock köpte en massa godis på vägen hem, det återupplivade med en del, tänk vad godis kan göra! Laddar inför GF imorrn, så det blir lugna puckar för mig ikväll.

Ska hoppa i ridbyxorna nu och fara ut till stallet, ska testa rida Villa på bettet som jag köpte igår. Hoppas hon funkar bra på det nu, hatar att allt ska krångla så mycket. Så svårt att veta vad jag ska ha för något på henne eftersom hon är sjukt pigg, stark och ganska stum i munnen. Någon som kan komma med förslag? Måste verkligen börja rida för en tränare (om Villa nu är bra), känner att jag tappat mycket sen hon varit dålig hit och dit.

Ska ev. sälja min sadel. Det är en Gold Medal flatback hoppsadel, 17", Vid (ev. normal mot vid). Den är i mycket bra skick, sälj dock billigt pga. att en katt eller något rivit lite på framvalvet, det är inte mycket och det syns inte när man rider. Sadeln är svart, sadelgjord och stigläder kan ingå + sadelöverdrag. Hör av er om ni är intresserade så kan jag lägga upp bilder på den, och diskutera pris.

Hörs senare! Föresten, ni har inga önskebilder? Kram på er!






Älskar mina nya skor!


Hej!

Har precis tagit en snabbdusch, så skönt efter dagens slit. Har rensat ogräs hela dagen, i rabatter alltså. Inte så roligt kanske, men jag tjänar ju pengar! Fick reda på idag att jag ev. kommer få förlängt jobb efter den här första perioden, men då är det städjobb som gäller, typ trapphus osv.

Slutade 4 idag, åkte med Jonas till birsta efter det. Handlade ett bett på hööks och köpte lösnaglar på H&M, hittade ett par as snygga skor som jag inte kunde sluta snacka om, frågade pappa om jag kunde få dom men då har dom redan köpt allt som jag ska få i födelsedagspresent så han sa att jag fick lugna mig.. Käkade på McDonalds och skulle sen åka hem, men då sprang Jonas in på affären jag sett skorna och sa att jag skulle få dom av honom, visst är han söt! Vart överlycklig, jag verkligen älskar dom. Inte ett dugg vingliga även fast det är rätt så hög stilett klack, jag har väl vant mig kanske. Är ju inte klacksko människa egentligen!

Provade rida Villa på bettet idag, kan dock inte säga så mycket då jag dum som jag är red henne barbacka. Tycker inte att det blir någon "seriös" ridning när man är barbacka, även om man kanske kommer åt hästen bra så kan man inte variera sitsen lika mycket osv. Visst kan man kanske rida lätt och stå i 2 punkt sits barbacka (typ), men då är man död pga. träningsvärk istället!

Villa har svullit upp jätte mycket i ganascherna, känns som hon har två tennisbollar där. Är formodligen pga. gräset, så ska ta det lite lugnare med betet nu för hennes del. Misstänker även att flugluvan har en del i det hela då hon även såg lite svullen ut vid ögonen, kanske är någon som sätter åt luvan för hårt eller nått. Vem vet.. Så nu får hon gå utan några dagar och se om det blir bättre!

Imorrn är det jobb igen! Ska rensa rabatter hela dagen, känns kul.... Eller inte. Hoppas det är bra väder! Nu ska jag kila, vi hörs imorgon! nattinatti.

Såhär ser skorna ut, snygga va!:





Och här är bettet, det är alltså ett stångbett. Går väl under kategorien
"westernbett", jag har satt en läderrem under hakan då bettet är lite
väl rörligt. Jag rider med 2 tyglar för att kunna styra hävstången, gillar
inte att ha delta. Sitter en kopparrulle på bettet för att hästen ska "leka"
med den och få igång salivet, perfekt för Villa! Hon har skummat litegrann
även fast jag knappt jobbat henne, positivt!:





Varit på Gatufesten!


Tja!

Ska alldeles strax gå och lägga mig, börjar jobbet kl 7 imorgon så måste få sova ut. Var ju uppe tidigt idag och staplade ved åt en kompis till pappa, jobbade 5 h och tjänade 1000 kr. Inte dåligt! Ska dock inte jobba där något mer eftersom jag fått 2 och en halv veckas sommarjobb på HSB. Kanske längre, beroende på hur mycket som finns att göra.

Vart ingen ridning för mig idag, vart bara snabbt ut och mocka och packa hö. Borstade av Villa i hagen och gav henne godis! Haha hon vågade knappt ta den ur handen på mig för hon trodde jag skulle fånga henne och ta in na, men ändå så gick hon runt och gnäggade och skulle in, knäppfia.

Har fått nr till en massör/kiropraktor nu som jag ska ringa imorgon, hoppas han kan komma ut så snabbt som möjligt. Ber till Gud att det bara är något låsning nu och ingenting annat, annars är det bara ringa Gun (Veterinär).

Åkte in på Gatufesten en sväng med Sandra och Jonas, träffade en massa trevligt folk. Tog en öl inne på Daltons tältet, gick ner på tivolit och såg världens sötaste hundvalp som jag ville hälsa på med vågade inte fråga ägaren, han såg jätte sur ut. Köpte en sockervadd där och gick sedan upp på torget och käkade langos, och köpte remmar.

Tog bussen hem vid halv 11, och sitter här nu och klickar runt på internet. Någon som har tips på var man kan få tag på snygga Hackamore? Gärna med lite längre skänklar. Ska sova nu, hörs imorgon! Sov gott.



Blir så j*vla arg när jag ser det här!


Rollkur är en extrem variant av ridträning, speciellt inom dressyrsporten, som innebär att ryttaren förböjer hästen onaturligt både i lod och i sidled. Hästen går så att säga med nosen mycket nära bringan eller mycket nära ryttarens ben. Detta är skadligt för hästen, men tillämpas som träningsmetod upp t o m OS- och VM-nivå. Många anser att rollkur är djurplågeri, och jag är en av dom!

Vem kan inte titta på detta och anse att det är djurplågeri? Det är nästan så att man skäms att vara människa när man ser sånt här, dessa oskyldiga djur som gör allt för oss. Och vad får dom tillbaka? Ne fyf*n rent utsagt, sånt här kan göra mig helt galen. Titta på tex. denna film på Craig Schmersal, jag kunde se 10 sek sen stängde jag av. Hemska människa! USCH

Vart tog känslan för hästar vägen? Om dom ens haft någon från början, hemskt att se att dom gör detta helt öppet. Tanken på vad dom gör med hästarna på hemmaplan skrämmer mig. Varför finns det ingen som kan stoppa detta? Även denna film på Patrik Kittel får mig att vilja kasta nått i huvudet på honom... Är folk för fega för att säga vad dom tycker eller vad handlar detta om? Så tragiskt att dessa "professionella" ryttare som ska vara förebilder tar till med sånna här metoder. 

Patrik Kittel får sin hästs tunga att bli blå genom att använda rollkur:


Edward Gal och Totilas som slog världsrekordet:







Power And Paint blir longerad av Coby Van Baalen på det Europeiska
Ponny Mästerskapen:



Klev upp för tidigt...


Godmorgon!

Vart lite less nyss när jag insåg att jag klev upp en timme för tidigt.. Aja nu har jag iallafall tid att sitta vid datorn en stund innan jag åker och jobbar, pappa kommer hit och dricker kaffe med mig och skjutsar ut mig till Alnön.

Är nog klar mitt på dan någon gång, Emma kommer och hämtar mig med moppen så ska jag passa på att spendera lite tid med henne när jag ändå är på Alnön. Känns som att vi aldrig träffas längre... Tråkigt... Idag ska Villa få vila, ska pyssla om henne massor istället!

Blir ev. gatufesten ikväll, fler som ska gå? Vi hörs lite senare. Kram




Egypten!


Tänkte lägger upp lite bilder på hotellet som vi kommer bo på när vi åker till Egypten den 13 Oktober. Bilderna är lånade från Vings hemsida, om ni vill läsa mer om hotellet det så kan ni klicka här.

Vi ska bo på ett nybyggt hotell som öppnar denna sommaren, det är ett fem stjärnigt All Inclusive hotell som heter Sunwing Waterworld Resort. 13 olika pooler om jag inte minns fel, och massor med vattenrutschkana, och stranden är precis vid hotellet. Ni fattar nog att jag längtar, kan inte sluta tänka på Egypten!

Här kommer bilderna:




























Godis!


Hej!

Hemma från stallet nu. Vart en kortis i ridhuset idag, lånade ett hackamore av Anna. Villa var inte alls på humör idag, hon var superpigg och ville göra allt annat än lyssna på mig, avslutade passet efter 30 min för jag började bli lite för irriterad. Men så är det ibland, man kan inte vara på topp hela tiden.

Stannade på macken på vägen hem och köpte lite godis, ska kolla på något avsnitt Heroes sen gå och lägga mig. Börjar jobba kl 09.30 imorgon ute på Alnön, ska hjälpa en kompis till pappa och stapla ved. Blir ev. gatufesten en stund på kvällen, men ska jobba på torsdag då blir nog inte så sent för mig del. Men på lördag, då jäklar!

Vi hörs imorgon allihopa! Sov så gott. Kram


Dåligt på bloggfronten!


Hejsan!

Har varit lite seg på bloggfronten idag och igår. Sitter redo med ridkläderna i soffan och ska strax fara ut till stallet, tänkte uppdatera lite snabbt bara.

Igår så skruvade jag upp en massa nya hängare i mitt bås, så jag får plats med allt. Ska även måla det vitt och göra snyggt någon dag när jag har tid, ska ta kort när det är klart så ni får se vad fint det blev. Testade rida Villa på hackamore igår, och det gick skjukt jäkla bra. Hade inte alls några höga förväntningar eftersom hon är så krånglig i munnen och stark, men hon verkar trivas jätte bra. Var hur lugn som helst, och lyssnade kanon bra. Så nu blir det till att köpa ett hackamore! Drog in på gatufesten en sväng på kvällen med några kompisar!

Idag vaknade jag lite senare än jag hade tänkt mig, pappa kom och hälsade på mig och skjutsade ut mig till stallet så jag kunde släppa ner hästarna på betet. Jubban vart skitsur på mig när jag tog på henne munkorgen, hon gick runt och buffade på mig och visade verkligen missnöje. Tog en fika med pappa hemma och snackade om allt möjligt, bestämde att jag ska hjälpa honom att måla om huset osv i sommar och få lite betalt för det. Följde med hem till mamma & pappa och tvättade Mustangen och käkade middag där.

Har varit duktig och ring ang. jobb idag, berättade vem jag var och lämnade en ansökan på internet. Stolt att jag vågade ringa, jag som är så harig för sånt där. Pappa fixade jobb åt mig på HSB så ska dit antingen imorrn om jag inte ska jobba åt micke då, annars tors. fredag och ev. mer beroende på hur mycket jobb det finns.

Fick se en massa bilder från hotellet vi kommer bo på i Egypten! Uppdaterar mer om det sedan. Ska fara nu! Vi hörs senare. Kram



Tar cykeln till stallet!


Hej allihopa!

Har precis kollat på ett avsnitt Heroes och ätit lite frukost. Sitter just nu i telefonkö till CSN, kommer ha slut på pengar innan detta är klart. Ska åka och ta ut pengar så fort jag är klar med detta, jag måste till stallet snart så Jonas får köpa foder till Villa och komma ut till stallet med det sen.

Ska ta cykeln ut eftersom jag inte har någon skjuts, måste öppna ner till betet nu när Maria är bortrest.

Äntligen, fick prata med 5 olika personer på CSN innan jag fick komma fram till något. Har ju fått en lapp om att jag är återbetalningsskyldig, men det är skolan som gjort fel och inte rapporterat mina sjukanmälningar. Så jag ska skicka en överklagan på beslutet och se vad som händer.

Ska ta in även ta in hästarna kl 8, och efter det blir det gaufesten! Måste kila nu men vi hörs senare! Kram.





Trött...........


Godmorgon!

Har precis varit och släppt ut hästarna, vart x-tra tidigt idag eftersom Jonas ska till jobbet. Allt gick hur bra som helst, förutom en sorts "flugluva" som jag INTE förstod mig på.

Då jag är alldeles för trött för att ens tänka nu så lägger jag mig på soffan och slumrar till en stund, den som läser detta får gärna ringa och väcka mig vid 10 halv 11. Har massa saker att uträtta idag så jag måste vara utvilad.

Hörs sen! Godnatt.



Zombie idag!


Hellu!

Tänkte försöka skriva ett litet kort inlägg innan jag drar till stallet. Hann inte blogga något igår kväll, kom till stallet vid halv 6 och fixade allt och red ut en sväng med Sandra, började ju givetvis regna när vi skulle rida. Villa var inte alls arbetsvillig igår, hon har haft en riktigt dålig period nu, ska ta ut en massör som får kolla igenom henne för det känns verkligen som att nått är på tok någonstans. Sen så är hon ju fortfarande sjukt pigg efter att ha vilat nästan en vecka också. Hon är ett monster att rida just nu!

Brorsan kom hit igår kväll, käkade middag tillsammans och hade det trevligt. Han sov över här också! Kusin och hans flickvän Emelie kom också förbi ett tag, dom hade varit på cruisingen i Gnarp så dom stannade en sväng hos oss på vägen hem. Gick och la mig runt 1 tiden.

Började morgonen med att ta ut hästarna kl halv 7, gick hur bra som helst. Dom är ju så snälla allihopa så det går super fort, rätt bra väder idag också så man slapp ju ta på en massa täcken. Gick och la mig en stund när jag kom hem och vaknade runt halv 12. Har precis ätit frukost nu och ska snart dra och sola med Carro, åker nog direkt till stallet efter det. Tänkte gå in i ridhuset idag och försöka jobba henne lite, känns som att hon sitter fast helt på vänstersidan nu..

Lägger upp lite bilder som jag tog på Villa i hagen för någon dag sen, hon är så söt med sin vita flugluva. Makita följde efter mig en bra stund och la sig sedan på backen och poserade, så tog lite bilder på henne med! Hörs lite senare, kram på er.





















Städat och kokat kaffe!


Godmorning Sunshines!


Klev upp lite tidigare än Jonas och plockade undan i lägenheten och kokade kaffe! Så han får en liten överraskning när han kliver upp. Skönt att vakna och det är undan plockat! Själv börjar jag tycka att det är helt ok att springa och plocka lite här och där, diska osv. Man mår bättre när det är städat och fräscht!

Ska fara till stallet i eftermiddag och kolla till Lilla Prinsessan, hon står nog och hänger i hagen som igår. Har lärt henne att hon ska komma när jag visslar och kallar på henne i hagen, och hon gör det varje gång nu. Ibland räcker det med en vissling, och ibland får man ha lite tålamod. Blir lika glad varje gång hon kommer travandes/gallopperandes emot mig.

Tänkte rida ut idag, har verkligen ingen lust att sitta och nöta inne i ett ridhus. Villa är ändå för pigg för att kunna göra något vettigt av det, så det känns bättre att rida ut och jobba henne lite där istället. Får se hur hon känns bara, lindade henne igår så förhoppningsvis är hon inte lika tjock idag.

Ska åka till Farmor & Farfar och hälsa på idag, farmor har bakat rabarberpaj! MUMS! nu måste jag skynda mig lite, vi hörs senare! Kram








Här igen!


Tjabba!

Har varit segt här på bloggen det senaste dagarna. Kände jag behövde en liten paus, dessutom har det varit så fint väder så jag har inte spenderat många minuter inomhus vid datan. Men nu är jag på gång igen och lovar att jag kommer hålla igång bloggen framöver!

Har inte hänt mycket det senaste dagarna, Villa är dock likadan i benen som innan. Ena dagen tjock, andra inte osv. Ska rida henne några dagar till och sen longera henne i ridhuset och se hur hon ser ut. Red en sväng i ridhuset idag, var inte direkt något lyckat pass. Villa var överpigg och sjukt stark och ville inte annat än springa, och jag är dö trött sen dessa dagars stekande i solen, alltså ingen bra kombination!

Nu ska jag äta middag, blir tok lugnt ikväll. Ska åka in till stan imorgon och hälsa på farmor och farfar, var längesen jag träffade dom nu! Vi hörs senare så kommer jag med lite nya bilder då, ska precis äta! Hade bra sålänge.





RSS 2.0