Jag vann!

Vann en till bloggtävling :) Det här var ju roligt!


Bloggtorka

Heej!

Nu är jag här igen. Blogglusten är tillbaka så nu jäklar. Måste berätta, igår skodde jag på en levande häst för första gången! det var aproligt när man hade slagit i första sömmen, innan höll jag på att spricka av nervositet.

Tog en kort skrittur barbacka runt (inte i) ridhuset då villa hade lekt rally i hagen vid intag.. Hon hade blivit lämnade i hagen utan sin kompis och då blir hon jätte upprörd. Som tur var så hade hon tydligen "bara" stått ensam i hagen en kvart, men man kan förstöra benen fint på så kort tid, speciellt nu när det är stenhårt och gropigt i hagarna och Villa går på smärtstillande. Var något less igår..!

Idag vet jag inte om det blir något ridning, det är världens snöstorm här. Tror det skulle bli klass 2 varning. Vill inte gå in i ridhuset heller och harva runt i mjukt underlag på fyrkantsspåret.

Föresten, har ni några tips på hästfilmer eller andra sevärda rullar? Blir nog lugnt ikväll för min del, tända ljus och bara mysa inne i en varm lägenhet medans ovädret är där ute.






Jag är med

Jag är med och tävlar om ett armband HÄR (Avslutas 24/12)


Jag är med

...Och tävlar om ett lädervårdsset HÄR (Avslutas 20/12)


Jag är med

...Och tävlar om ett par ridbyxor HÄR (Avslutas 20/12)


Jag är med

...Och tävlar om ett par ridbyxor HÄR (Avslutas 20/12)


Jag är med

...Och tävlar om ett presentkort HÄR. (Avslutas 19/12)


uppe med tuppen

Godmorgon!

Ska snart dra till skolan. Har faktiskt varit duktig och ätit en riktigt frukost idag, nämligen gröt! Nu står jag nog mig fram till lunch iallafall, så slipper jag knapra i mig en massa godis osv...

Fick tips om att ta ut en massör och kolla igenom Villa, och det ska jag göra. Har haft ut en ET tidigare och hon vart betydligt bättre efter det, men några veckor senare så var hon halt igen men då hade hon förmodligen gjort nått i hagen. ET sa att det satt väldigt mycket i ryggen och bak i korset så det är ju inte konstigt att hon blir halt om hon inte kan röra sig ordentligt. Hon hade även en låsning i halsen som hon förmodligen haft sen födseln. Det kanske förklarar hennes ovilja att ställa sig och jobba igenom.

Har en tjej som brukar komma ut till stallet och massera, ska be henne ta en titt på Villa också. Det känns som att dessa vet. besök inte tar oss någonstans. Vi hittar bara nya fel hela tiden och det känns som att det faktiskt inte sitter i benen, utan längre upp. Och detta kommer  förmodligen inte en vet. att hitta.

Ne, nu måste jag fixa frillan. Vi hörs senare! Ha en underbar dag.




Hissar

... Pikeurs ridbyxor! Verkligen ursnygga, helt i min smak. Gillar också att deras ridbyxor skiljer sig en hel del från varandra. En modell kan vara helt olik en annan. Några av deras ridbyxor är också lite hoppinspirerade enligt mig, fast.. De är ju helt klart dressyrbrallor egentligen ;D

Några av modellerna:

Pikeur Shiva

Pikeur Meredith


Pikeur Lugana


Pikeur Lucinda


Pikeur Cindy


Pikeur Candela



Godis

Hejsan!

har blivit dåligt med bloggande idag, har helt enkelt inte haft någon lust. Var hemma idag då jag inte kände mig så pigg, och jag hade glömt mig plånbok hos Anna så jag tog mig ingenstans. Skulle till tandläkaren på morgonen och fixa lite men tog mig inte dit heller, har ju bara till årsskiftet på mig att få gratis tandläkarvård. Tur att mina tänder är rätt ok..

Blev inge rida idag. Började pyssla med Villa och vips var klockan halv 9, tiden går fort när man har roligt! Är väl bara bra att hon får lite vila nu om hon gjort nått i hagen, tänkte dock skritta 20 min imorgon.

Jäklar vilket pyssel det var att få i henne medicinen igårkväll föresten. Vet. sa att jag skulle blanda medicinen i vatten och spruta i munnen på henne, men Villa springer i princip över mig och blir knäpp när man ska ge henne i munnen + att allt förmodligen bara kommer åka ut. Så hon får i maten istället! = jag slipper åka ut varje morgon kl 5 typ och ge henne, och vi slipper bråka. Båda nöjda

Nu har jag blandat medicin, groov och vatten i en hink morgon och kväll. Och det slafsar hon i sig på nolltid, tur att hon inte är kräsen!

Justja, visste ni föresten att "stjärnan" som syns strax neranför månen nu på vintern, inte alls är en stjärna utan det är Jupiter som vi ser! Coolt va. Haha jag är jätte fascinerad av universum, ska lätt flytta dit.

Ne, nu ska jag glo TV och käka godis. Vi hörs senare!

Jag längtar!:







Pysselsugen

Hej allihopa!

Äntligen ett inlägg att fylla ut kategorien "carro pysslar" med. Jag var ju inne på att fläta pannband förut, och nu har detta intresse kommit tillbaka igen.

Kommer att börja designa flätade pannband med vanligt hajtandsflätning och diamant flätning. Strasstenar och swarowski stenar kommer att finnas i överflöd för den som gillar bling. Även rosetter. I alla regnbågens färger och mer därtill.

Kommer även designa pannband i läder, som jag gör SJÄLV, samma med de flätade. Strasstenar i alla möjliga färger osv finns även här tillgodo för den som vill ha bling.

Pannbanden kommer att finnas i 1-3 delade, strl ponny-full. Kan göra både svängda och raka pannband. Mer info om färger osv kommer så fort projektet startat!

Dessa pannband är till en början endast avsedda för eget bruk. Men om det finns intresse, så kan jag även sälja. Till ett förmånligt pris! Inget överpris. Tar isåfall betalt för jobbet och tiden jag lägger ner, samt inköpspris på material.

Låter det spännande?





F*n...

Är det ok att bli less ibland?

...För jag är verkligen le på allt som har med hästar att göra just nu. Jag försöker vara stark och fortsätta hoppas och tro på att min fyrbening kommer bli bra. Men ibland känns det som att jag trillat ner i ett 5 meter djupt hål och inte kan ta mig upp, men när jag lyckas kravla mig upp till kanten så är det alltid nått nytt som kommer och trampar mig på fingrarna så jag ramlar ner igen.

Har hållt på med dessa veterinär besök sen februari, kommit hem med förhoppningar för att sedan bli lika besviken igen. Tillbaka på ruta ett, och där har jag varit många ggr detta året. Jag har snart slut på ork..

Jag älskar min häst, och det är henne jag vill ha. Men vad gör man? När ingenting verkar hjälpa, när man lagt ut 5 siffriga summor på att hjälpa henne, och det kommer bara nya saker hela tiden. Det verkar inte finnas något slut..

Det värsta är att jag klandrar mig själv, jag klandrar mig själv för att jag är svag och inte orkar hoppas längre även fast det är det jag måste göra. Jag har redan ställt mig in på att det är så j*vla kört.. Men jag vill endå nånstans tro på att villa vill lika mycket som jag vill, att hon ska bli frisk så vi kan ha kul tillsammans igen.

Är det värt att fortsätta försöka behandla, låta henne vila, stå sjukhage, proppa i mediciner, ha 10 veckors skrittperioder osv, när risken finns att allt är förgäves. Är det ok mot en häst som snart är 20 år?

Det ända jag vill är Villas bästa, men jag står i ett vägskäl just nu och vet inte vilken riktning som är den rätta, f*n för dessa beslut.. orkar inte...


Dåliga nyheter

Har både bra och dåliga nyheter till er idag. Först det dåliga.. Veterinären var ute idag och tog en titt på Villa, longeringen såg bra ut bak men dock såg hon lite låghalt ut på v.f, tänkte att det berodde på att hon bara har (hade) sula på h.f, men efter en rätt bråkigt böjprov på v.f så visade hon rejäl hälta, minst 3 gradigt.

Vet. och jag själv tror att hon gjort något i hagen då hon var så pass halt, jag har inte märkt detta på nått vis innan detta veterinärbesöket. Det kan ju säkert vara en belastningsskada från h.b men då tycker jag inte att hon borde vara så pass halt och att det kommit så snabbt.

Nu busungen iallafall fått sula på h.f också och ska nu äta Fenylbutazon (smärtstillande) i en vecka och sedan longeras på nytt. Om hon fortfarande är halt så är det bara att ringa vet igen.

Det bra nyheterna.. Hon visade ingen hälta bak på böjprov eller longering. Hon tar dock ett kortare steg på h.b då hon är svagare där. Antingen så kommer hon få upp musklerna om hon får aktivera det bakbenet riktigt och fungera, eller så kommer hon gå sönder, det är 50-50 chans.

Förmodligen har hon bara brallat i hagen och vrickat/sträckt sig. Man kan ju hoppas iallafall...




Svar på kommentar

Svarar på en kommentar här då min vän Alex inte har blogg :)

- Du kan byta direkt. Det säger Krafft själv, eftersom produkterna är så lika. Du kan läsa om det på hemsidan. Tycker du ska prova Groov SPC eftersom det är bra för magen o hon är ju lös i magen.

Svar: Problemet är att hon inte bör äta havre, och SPC är ju enbart havre så som jag förstod det på hemsidan? Hon är redan alldeles för pigg och rastlös, är rädd för att hon kommer varndra mer i hagen, och i boxen om jag ger henne havre. Hon har redan för mycket energi som jag inte kan få henne att göra av med nu när hon bara skrittas.

Ska rådfråga vet. imorgon ang. magen, får se vad det blir beroende på hennes svar. Annars tänkte jag prova Magtarm.

hjälp

Någon som är bättre på det här med foder än mig?
Var lite osäker på hur jag skulle göra och jag vet att det är hel del hästkunniga personer som läser min blogg så jag tänkte att det är lika bra att få lite tips.

Villa har ätit GROOV 90 under en rätt lång tid. Och hon har nu börjat fått GROOV 125 istället, rättare sagt igår. Den stora skillnaden mellan de 2 är råproteinhalten (13,5% i 125 och 11% i 90) och andelen smältbart Rp (125g i 125 och 90g i 90).

Om GROOV 125:
Kompletteringsfoder (färdigfoder) Säkrar intaget av kvalitetsprotein och fibrer hos alla hästar. Extra högt innehåll av de viktiga aminosyrorna lysin och metionin. Lämpligt vid ökat proteinbehov.

Min fråga är nu. Precis som med allt annat så ska man ju ha en period där man vänjer in hästen med det nya fodret. Men då Villa ätit GROOV 90 som är ungefär exakt samma sak fast med mindre protein, borde jag kunna börja ge henne full giva av 125 snabbare då eller ska jag ha lika lång invänjningsperiod som vanligt?

På slutet fick hon ca 3/4 av en skopa (1 kg skopa) GROOV 90, nu får hon 3 nävar om dagen av 125. När kan jag börja ge henne mer? För jag är väldigt rädd att hon ska få i sig mer än hon behöver då jag inte har gjort någon höanalys. Hur ska jag göra? Tacksam för svar

Back in Sundsvall

Hej!

Nu är jag hemma igen. Tog ungefär 3-4 timmar hem, så det gick rätt fort endå. Lyckades slumra till lite då och då. Har precis suttit och fixat lite med bilderna på grejerna som jag köpte, inget märkvärdigt (och faktiskt inte en hästpryl) men tänkte  visa endå.

Här snöar det för fullt! Ska alldeles fara ut till stallet och pussa på Villa. Blir nog en tur i ovädret. Imorgon kommer vet. ut och kollar igen. Önska mig lycka till!

Ögonbryns penna från Max Factor (den jag har nu är ungefär 1mm lång)
och en concealer från H&M, riktigt bra faktiskt.

Mysig tröja från Bikbok, och ett svart Basic linne, också bikbok.


Örhängena jag fick av bror, båda är från Ur & Penn.


Ur mysig leopard "päls" tröja från H&M. Snygg pose va?




Aloha

Halloj!
Här kommer en liten update från sthlm. Blir inte mycket bloggande då internet är segt och datorn knepig. Ska ta tag i bloggandet så fort jag kommer hem.
Hittade iallafall en ridsportbutik på stureplan som hette Häst & Hund, allt var svindyrt och såldes till nått sjukt överpris. Förvånad? Nej. Men fint var det! Hade med min bror, så jag önskade mig en hel del i julklapp :D höhö. Fanns sjukt fina skjortor där, kommer ej ihåg märket men tror det var nått franskt (hette nått på 3 ord), kan användas både till vardags och hästrelaterat. Ska fixa bild! Gick lös för 899:-
Shoppade lite till mig själv, 3 tröjor, lite smink, örhängen m.m. Bilder kommer senare då det ej finns någon sladd nedpackad till Jonas telefon.
Ska mysa vidare, är hem på e.m imorgon så jag uppdaterar er då! Kram på er.
Hälsningar Stockholmsbruttan ;) haha

Stockholm

Hej!
Blir ett snabbt inlägg nu. Är i stochholm och ska precis dra och käka frukost! Sen blir det lite shopping och mys i centrum. Jag ska givetvis leta rätt på alla ridsportbutiker häromkring, någon som vet var det finns?
Igår firade vi bror med skumpa och restaurang mys. Idag blir det nog utgång. Måste fixa frillan och dra till tunnelbanan, vi hörs senare!
KRAM

Besöksrekord

Hej!

Igår hade jag besöksrekord så det sjung om det!  Hoppas att några av er stannar kvar och fortsätter följa min blogg, välkomna :)

Idag är jag hemma, åker till sthlm vid 12-13 tiden. Ska stanna där över helgen och fira min bror som fyller 25 idag! Stort grattis till honom (`v´). Pappa kommer hit strax och dricker en kopp kaffe, sen skjutsar han ut mig till stallet så jag kan fixa allt innan jag åker. Anna är snäll och tar hand om Villa imorgon så jag ska packa lite x-tra höpåsar osv.

Tänkte försöka hinna med en ridtur idag då hon fick vila igår. Ska prova att rida henne på ett tvådelat äpple bett idag men har inga höga förväntningar, hon har aldrig gått bra på tvådelade bett. Personligen så favoriserar jag tredelade eller raka bett högre än tvådelade, gillar inte att det far rätt upp i gommen när man tar i tygeln. Eller ja, min häst gillar inte det, men alla ser dom olika ut i munnen och trivs på olika bett.

Helt sjukt att jag vann igår! Är så glad för det. Jag brukar aldrig vinna något, alltså aldrig. Men nu slog lyckan in!

Nu måste jag lägga på ett kol så jag hinner. Vet ni vad det värsta är.. jag har inte packat än pryl än O_o... det känns som att det blir stressigt idag.. Hörs senare! Kram

Favorit i repris, min skräckslagna häst i transporten när
vi hade köpt henne. Så här såg hon ut i princip varje dag
innan vi lärt känna varandra och hon började lita på mig.
Denna bilden ger min en inblick i hur långt vi kommit:






Jag vann!

Helt otroligt!! Jag vann :) Nu ska det trimmas!



Antingen eller

Mössa faller inte mig i smaken alls, har enbart det när jag är i fjällen :) hehe. Tycker att det är mycket skönare med pannband, hatar när håret ligger konstigt under mössan om man har det uppsatt osv. Man kan ha det under hjälmen när man rider, så knöligt med mössa tycker jag. Och det är sjukt snyggt! Ser proffsigt ut med pannband ;)

Vad gillar ni bäst, Mössa eller Pannband?


Hovvård

Halloj!

Kom hem tidigt idag. Så skönt, stannade på stan en stund efter hovvården och fixade lite. Fick "nya" ben att sko idag, roligare det är när det finns gamla sömhål. Det är alltså ben från slaktade hästar vi skor på.

Fick verka hoven för att kunna sko, shit alltså vad hovarna såg ut. Gick dock sämst att sko idag, hade noll tålamod och koncentrerade mig inte, hamrade på fingrarna och slog i sömmarna alldeles för lågt eller så kom de inte ut över huvudtaget. Har dock börjat lärt mig känna och höra när sömmen är på väg att gå in i kötthoven, så man kan dra ut den.

Nästa vecka ska vi åka till Peters stall och slå på skor på hans hästar, herregud.. Men, jag ska ju kunna detta om några veckor så det är väl dags att börja sko levande hästar, dessutom är det lättare då för hovarna är med elastiska när hästarna lever, det blir så hårda när dom är död. Vad hemskt det låter.. stackarna!

Ska ut till stallet om ett tag och rida Josses ponny Danne, ska bli riktigt kul att "rida på riktigt" igen.

Vad har ni gjort idag? :)



RSS 2.0