Måndagsmys

Hej!

Har precis varit på ica och handlat en massa gotta. Ska spela sims, glo TV och ta det lugnt hela kvällen. Så skönt med lov! brukar ibland bli lite uttråkad på loven för att det inte händer något med det finns ju ingen risk för det nu när man är hästvakt.

Åkte med anna till stallet och fixade klart i stallet, tog typ en halvtimme att mocka åt Tindra för hon hade grisat ner så mycket... Gick bort till ridhuset och kände lite på henne i alla gångarter, vart mest skritt och trav och en liten galopp på slutet. Tog 20 min innan vi förstod varandra, sen var hon riktigt trevlig. Hon hade lite väl snabbt tempo från början men var riktigt trevlig på slutet. Blir nästan lite seg när man hittar dom rätta knapparna ;)

Imorgon blir det nog några varv runt stallet och kanske lite massage. Sen ska jag rida ut en stund på Ulét och bella ska rida Villa. Hoppas på lika bra väder som imorgon!

Ska umgås med Carro nu som är här och hälsar på, men vi hörs imorgon eller senare. Jag lägger upp en liten bild på Tindra som jag snodde från Sofies fb ;P Hej så länge!!





Hjälp!

Ska köpa ny hjälm (eller önska mig i julklapp kanske?) men kan inte bestämma mig. Var helt inne på att jag skulle ha en Charles Owen Fiona först, alltså dressyrmodellen på dom vanliga Charles Owen hjälmarna. Men har börjat ångrat mig och jag kanske ska ta en JW hjälm istället, kommer ju inte bara rida dressyr och risken är att jag tröttnar på den... Vad tycker ni!?

Charles Owen Fiona:



Eller Charles Owen John Whitaker:


Godmorgon!

Nu har jag släpat mig ut sängen och ska precis stoppa i mig lite frukost. Ska strax åka till stallet och rida Tindra, är ju hästvakt åkt henne till på onsdag. Anna skulle hoppa i ridhuset så jag kanske tar några skutt jag med, var ju x-tremt längesen jag hoppade nu! med tanke på villas skada, så det ska bli superroligt!

Hade en jäktig dag igår. Bytte ut och in med Andrea så jag for och tog ut hästarna halv 7 (för andra gången denna veckan). For hem och käkade frukost och sedan åkte jag tillbaka till stallet igen och lunchade. Kollade lite på dressyrträningarna i ridhuset, Karin Engström som är unghästutbildare på Flyinge var här och hade träningar lör-sön.

Tog en tur på Ulét och kollade så allt funkade, och det gick kanon bra. Tog en skrittur på ca. 50 min. Ska vara hästvakt åt henne tis-torsdag. Så jag har massor med hästar att rida nu :D fullt upp alltså.

Åkte hem och hoppade in i duschen och for iväg till farmor och farfar och käkade middag, myspys! Åkte hem och spelade sims 3 typ till 2 på natten sen däckade jag rätt fint i sängen...

Nä nu måste jag snabba på, vi hörs senare! Lägger upp en bild på Alex och Ulét, visst är dom fina! (Bilden är lånad)


En vecka sen

Nu var det exakt en vecka sedan jag bloggade sist (förutom inlägget om stövlarna). Tänkte försöka köra igång nu igen, nu har jag iallafall en hel del att skriva om.

Har bytt praktik så jag kommer vara hos Maggan Bäckström ute på näset varje torsdag, och där händer det ju en hel del. Jag och Anna kommer få ta med våra egna hästar dit och träna för henne och ev. hänga med på tävling osv.

Har börjat tömköra Villa nu, dock inte i ridhus utan ute på stallplanen. Tänkte försöka jobba henne mer från marken då hon har väldigt svårt att hitta sin egna balans och arbetsform, vill försöka få henne lite mer självbärig innan jag börjar rida henne riktigt igen.

Imorgon ska jag ta ut hästarna, och vid lunch ska jag provrida Alexandras häst Ulét som jag ska ta hand om tis-torsdag. Ska även vara hästvakt åt lilla Tindra mån-onsdag. Kommer alltså ha fullt upp!

Nu ska jag vara nördig och sätta mig och spela The sims 3 Pets som Jonas fixat åt mig :D as kul.  Imorgon kommer det upp bilder på stövlarna, nya sadeln och kanske någon söt bild på busungen. Hörs då! Kram


Äntligen

Nu har mina stövlar äntligen kommit, hämtade ut dom förra veckan på Grafströms. Är riktigt nöjd med hur lätt det var att få dom beställda, grymt bra service och trevliga.

Har hunnit rida i dom 2 ggr än så länge, och dom är ju x-tremt sköna att rida i. Men dock inte att gå i, fy tusan. Har lagt ner kilklackar i dom nu så jag inte förstör dom bak i knävecket tills dom sjunkit lite.

Slutade på 5200:- med mått beställning, och dom var värd varenda krona! Ska ta bättre bilder på dom senare.








Hemma och får njuta av lördagen

Hej!

Nu är jag hemma efter att ha varit igång sen halv 7 imorse. Började dagen med utsläpp sen åkte vi till tävlingen, imponerade att se hur otroligt lättlastad både Cobbe & Tindra är jämfört med Villa.

Anna var super duktigt idag, 8 fel i 50 och utesluten på 80. Markant förbättring sen sist hon tävlade, är otroligt stolt över både hennes och cobbes prestation idag!

Dock inte speciellt imponerad över vissa personer som rent ut sagt skenar runt hela banan och flamsar runt på hästen, ännu värre är det ju att folk runt omkring står och tjoar och tycker det är superkul. Visst, kul att någon vågar satsa, men det kan ju vara under ordnade former! Hemskt när man nästan håller för ögonen i varje kurva för man tror att hästen ska gå omkull, uscha!

Tog en 1 timmes skrittur på Villa när vi var klara, inte direkt någon toppen dag kanske med hon var ju pigg och glad iallafall, det är väl det som räknas antar jag. Dock så börjar jag bli sjuk, såhär lagomt till att jag ska åka till Egypten så min dag har inte varit den bästa..

Ska åka hem till mamma & pappa och äta middag ikväll, ska prata lite om resan och bara mysa. Längtar som en tok! Sedan är det äntligen dags att slinga håret, måste ju vara snygg när jag ska utomlands! höhö

Ne nu ska jag slita mig från datorn. Anna har film och bilder på sin kamera så jag ska be henne skicka över dom till mig! Vi hörs senare ikväll! kram


Inte still en sekund

Hej!

Nu har jag äntligen kommit hem efter en hel dag full av spring. Känns som att jag inte har suttit stilla en sekund på hela dagen. Började praktiken kl 7, åkte in på skolan halv 12, var på stan från 2 till halv 6, åkte till stallet och nu sitter jag här. Villa fick vila idag, börjar känna mig jätte hängig. Såklart att det ska komma nu, när jag åker till egypten på torsdag.

Har hjälpt Anna att smörja lite saker, hon ska på tävling imorgon med sin fina häst. Har lovat att vara hästskötare och coach och jag är nog minst lika nervös som Anna är. Det är hoppning imorgon och dressyr på söndag.

Ska ta ut en kvinna som håller på med CranioSakral behandling så fort jag kommit hem från egypten. Känns som att Villa ev. börjar få/har fått en låsning i nacken. Klippte henne för några dagar sen och hon var rätt spänd och for runt en hel del, idag när jag skulle borsta henne på nacken så kastade hon sig bakåt och ryckte med huvudet och frustade, hon lät mig inte ta på henne där. Sen i boxen så gapade hon och stack ut tungan sådär snett igen som hon har gjort förut, så jag misstänker att det är en låsning i farten.

Ska ta ut hästarna imorgon och sen åka bort direkt till Annas stall och fara iväg till tävling. Alltså, dags för sängen. Uppdaterar imorgon med bilder från dagen! Kram på er.


Shoppat

Handlade lite grejer för en vecka sen, man kan ju aldrig ha för mycket hästprylar, eller hur? ;)


Marinblåa oskodda ridbyxor från Horselife, lite för mycket hoppstil
på dessa för min smak men kunde inte hålla mig, riktigt snygga
tycker jag:


3-pack svarta stövelstrumpor från Kingsland, dessa är ju ett måste!:


Rosa fleecepaddar från Mias RS:


Marinblått sadelöverdrag från John Whitaker, ville ha ett Globus egentligen
men det passade inte för dressyrsadel, typiskt..:


Vitt/creme schabrak från Eskadron med blå passpoal:




Vad tycks?

Nu kör vi!

Hej allihopa!

Nu var det minsann längesen jag bloggade. Hade tänkt lägga ner alltihop eftersom Villa inte verkade vilja bli bra, men nu är det på bättringsvägen och bloggen körs igång igen. Kul va!

Det är så mycket som har hänt, ni anar inte! Kan säga såhär ungefär:
  • Villa var knappt en halv grad halt senaste böjprovet och har goda förutsättningar.
  • Har äntligen köpt en underbart skön dressyrsadel
  • Åker till Egypten nästa vecka
Detta är bara 3 av typ 1000 saker jag vill skriva om i bloggen. Men allt kommer så småningom, annars blir detta inlägget väldigt låångt :P

Har nästan precis kommit hem nu efter att ha varit på en clinic på hööks om hältor. Grymt intressant! Speciellt när man har haft en halt häst själv!

Ska precis lägga mig nu, praktik imorgon och sen skola. Ska även köpa hårfärg, bikini och hämta ut mitt pass på hos polisen! Längtar som en tok tills vi åker.

Hörs mer imorgon! Kram





RSS 2.0