Om ni undrar

Hej allihopa!

Nu är det många som har undrat varför jag inte bloggar. Ber om ursäkt för detta, har helt enkelt tappat lusten. Tänkte köra igång bloggandet på riktigt när hon är smått igång, och kommer då starta upp en ny blogg!

Ska försöka hålla igång denna tills att den nya är färdig, så nu vet ni varför jag varit dålig på bloggfronten.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om nu när jag inte rider så mycket, ni får gärna komma med förslag för det är verkligen tomt just nu.

Kan iallafall säga att jag har en sak på gång, och det kommer gynna mig något otroligt. Ni får fundera lite på det innan jag avslöjar ;)

Vi hörs senare eller imorgon. Kul att ni verkar gilla bloggen och vill att den ska hållas uppdaterad! ni är verkligen underbara. Kom med förslag nu så jag kommer igång igen! Kram på er.


Var tog känslan vägen


Det skär i mitt hjärta att se detta, filmerna jag la upp om rollkür känns inte som någonting jämfört med det här. Var tvungen att stänga av, man skäms ju att vara människa när man ser det här också. Att man kan behandla ett djur på det där viset är ju helt ofattbart. Att hästen går med på det där är ju verkligen ett bevis på att dom gör allt för oss, men vad får dom tillbaka?... Nej fy, hade jag träffat den där människan så hade jag tagit pisken och tvingat honom att krypa runt i hela paddocken tills knäna blöder. 

Hur kan man få idén? Det är ju varken fint eller bra på något sätt, det skadar ju hästen både fysiskt och psykiskt.
Jag mår så fruktansvärt dåligt när jag ser detta, mitt hjärta skriker.. Fyfan...


Bänkar mig framför dressyren!

Hejsan!

Blir ett snabbt inlägg nu, alldeles strax börjar dressyren på TV4 Sport. Hade gjort popcorn som jag skulle äta medans jag kollade, men dom är redan slut :(

Red för första gången på 2 veckor idag, tog en barbacka tur på 20 min. Villa gnäggade efter vägen utan att det var någon häst i närheten, tror hon tyckte det var lika underbart som jag gjorde. Hann knappt hoppa upp på henne innan hon var iväg, lill busan. Äntligen kan jag göra ett inlägg i dagens ridpass igen!

Pysslade om henne jätte mycket idag, schamponerade svansen med glansschampo och skrubbade benen på henne. Gjorde en fin fiskbensfläta och lindade benen, så snygg hon är min häst.

Tog kort på skåpet idag! Lägger upp bild på det senare eller imorgon. Blev ju sjukt snyggt alltså, lite mer krokar bara.

Sista dagen på jobbet imorgon, så skönt. Ska ju bli bjuden på pizza av en arbetskamrat för att det är sista dagen. Tror dom gillar mig lite iallafall! Nä nu ska jag bänka mig framför dressyren, vi hörs imorgon! Sov sött!


Hissa & Dissa



Måste ju såklart hissa att det är massor mer ridsport på TV:n denna veckan! Brukar aldrig vara något annars förutom på onsdagarna på eurosport då det är "the wednesday selection".

TV4 visar sammandrag från EM i dressyr varje kväll och det blir webb-TV från EM i dressyr, SM i hoppning och SM i körning.

Under helgen bjuder Svenska Ridsportförbundet och Agria på webb-TV både från SM-finalerna på Grevagården, lördagens klasser på Grevagården samt webb-TV från SM i körning, maraton, på lördagen.

TV4 Sport sänder sammandrag från EM i dressyr varje dag
Onsdag 17 augusti 22:30-22:55 - sammandrag från Grand Prix
Torsdag 18 augusti 22:35-23:35 - sammandrag från Grand Prix
Lördag 20 augusti 21:45-22:45 - sammandrag från Grand Prix Special
Söndag 21 augusti 19:00-20:00 - sammandrag från Grand Prix kür

FEI TV sänder live från EM i dressyr hela dagarna - klicka här





Dagens fråga


Vilken nosgrimma använder ni på era hästar i hoppning/dressyr?
Motivera ditt svar.


Långa kvällar


Halloj!

Har precis kollat klart på dressyren på eurosport och ska strax hoppa ner i sängen. Har utsläpp imorgon så ska kliva upp 20 över 5..

Villa fick vila idag, har skruvat tillbaka alla hängare i mitt skåp och plockat in alla mina saker. Shit vad snyggt det blev! Får se hur länge det kommer vara ordning där bara, hehe. Lägger upp före & efter bilder imorgon, hade inte Jonas med mig idag, han har ju så bra kamera på sin mobil! min suger verkligen...

Nu är det bestämt iallafall, Andrea flyttar in på Böle Gård där jag har villa den 1:a september. Det kommer verkligen bli hur kul som helst, kommer bli sena kvällar i stallet varje dag. Vi är ganska duktiga på att prata bort tiden..

Lägger upp före bilden på mitt skåp nu, så får ni se efter bilden imorgon!, sov så sött!:





Snygg i höst!

Godmorgon!

Nu är det bara 2 dagar kvar på jobbet, ska bli så skönt med helg på fredag. Har dock fullt upp hela helgen, på fredagkväll blir det ev. tjejkväll hemma hos mig, på lördagmorgon ska jag åka till Kungsnäs och kolla på kvalitéts och fölbedömning. På lördagkväll ska jag hem till mamma & pappa på kräftskiva och på söndag blir det till att åka till Matfors och kolla på hopptävlingar. Givetvis kan ni vänta er massvis med bilder!

Detta ska inköpas som höstens dressyr outfit! Vad tycker ni?:

*
Fleecetröja från Pikeur (Har redan)
*Mountain Horse Jeanie ridbyxa
*Cavallo Grand Prix Plus dressyrstövlar (Är beställda)
*Charles Owen Fiona dressyrhjälm
*Dunväst från Spooks






Frisering!


Tänkte göra ett litet inlägg om hur jag gör när jag ska snygga till Villa, kan fixa bilder på detta om någon vill ha, isåfall är det bara säga till!

Ibland så vill man ju snygga till sin häst lite x-tra, när man endå ska klippa manen så kanske man hittat lite fler ställen som behöver ansas, såhär gör jag iallafall, schamponeringen kommer givetvis först, men resten är inte i någon speciell ordning:

  • Först duschar jag hela hästen och schamponerar in henne, är noga med att tvätta x-tra på benen eftersom hon har vita kotor bak som oftast blir gråa efter en dag i hagen (tipsar om grönsåpa för detta).
  • Tar pälsglans i man & svans.
  • Tunnar ur manen och gör den i den längd jag vill ha. Jag föredrar ungefär en handsbredd, då är den inte för lång så den ser ovårdad ut, men endå tillräckligt lång för att knoppa. Avslutar med att klippa manen längst ner då jag vill ha en rak linje, detta är ju dock väldigt olika från person till person, men jag vill ha den rak. Klipper även i nacken där grimma & träns ligger, brukar ta topparna på pannluggen med.
  • Klipper svansen om det behövs, jag vill ha den ungefär ner till kotan då jag tycker det är snyggast på dressyrhästar, sen så är ju inte alla pollar utrustade med lång & tjock svans.
  • Klipper hovskägget och längs kronranden, ansar även lite runt och i öronen, kan dock inte använda maskin till detta då hon är så rädd om öronen så sax får räcka.
  • Borstar hela hästen med ryktborste och andra borstar, burkar försöka använda alla som jag har. Borstar även igenom man & svans igen.
  • Avslutar med att fläta svansen och olja in hovarna, även vaselin runt mule och ögon om hon ska fotograferas!
Har ni några speciella sätt ni brukar snygga till era hästar på?
Om ni gillar detta inlägget så kommentera gärna :)

villa




Allt händer på en gång


Hej!

Detta kvällsbloggande alltså, jag måste verkligen försöka komma i säng i tid. Är ju helt slut på dagarna när jag jobbar, tur att jag bara har 3 dagar kvar.

Målade klart nästan allt i mitt skåp idag, ska skruva tillbaka alla hängare och börja lägga in lite saker imorgon. Givetvis får ni före och efter bilder! Det blir verkligen ursnyggt!

Tog en prommis med Villa idag, hon var så stilig idag när vi var ute och promenerade. Fin tränset på, knopp i pannluggen, inoljade hovar och vaselin runt mule + ögon, såg ut som att vi skulle på utställning! Snygg ska dom vara när man ska ut efter vägarna, så inte folk tror att man är nån slashas!

Fast antar att dom flesta hästmänniskor är som jag. Att hästen är välvårdad är väldigt viktigt för mig, jag vill ha en häst som blänker med väl klippt man och svans. Skulle aldrig låta Villa ha hovskägg eller ovårdad man, usch och fy. Ordning ska det vara på grejerna, annars kan man lika gärna låta bli! Eller vad tycker ni?

Hittade lite bilder från någon dag sedan när vi var ute och gick:










Dagens Fråga


Spö eller Sporrar?
Motivera ditt svar.


3 dagar kvar


Hej!

Bara 3 dagar kvar på jobbet nu. Längtar tills skolan börjar, har så mycket i höst som jag ser fram emot. Snart är biljetterna bokade till Globen Horse Show dessutom, ska bli så sjukt roligt.

En annan super rolig sak är att en tjej som heter Andrea ska flytta till det stallet som jag står i. Hon var med mig när jag provred Villa och även när vi hämtade henne, hon har hjälpt mig jätte mycket med att komma igång osv. Vi stod i samma stall ett stag, sen så flyttade hon till Mariestad. Nu är hon bosatt i Sundsvall igen, så äntligen kommer vi återförenas! Underbart.

Var med och kikade på hennes "projekt" igår. Hon har tagit hem ett varmblod på lån som hon ska rida till. Ser inte alls ut som en varmblod för han är väldigt kort och kompakt och rätt maffig. Han tar galoppen naturligt osv. Han kommer nog bli riktigt snygg när detta är klart.

Vart tycker ni föresten om dessa stövlar från De Niro, om jag någon gång köper ett par hoppstövlar så kommer det helt klart bli ett par De Niro, dom har så snygga stövlar. Vet ej om det blir dessa dock, Hiss eller Diss?:





Forts. på nostalgi!


Hej!

Tänkte lägga upp lite mer gamla bilder på Villa, märkte att det är hel del så det får nog bli några inlägg till. Ska försöka som förra gången att skriva lite om varje bild.

Gillar ni dom här inläggen?

Den här bilden visar ju rätt bra varför jag måste
klippa henne på vintern, hon blir verkligen som en
björn:



Tror denna tog i samband med ridbilden i förra
inlägget, detta är en av dom första gångerna jag satt
på henne:



Lite bus i paddocken:



Snöigt dressyrpass i paddocken:


Myspys i paddocken:


Detta var första promenaden vi gjorde dagen efter hon
kom till stallet:



Villa torkas efter en blöt dag i hagen, höll på
att torka huvudet och hon stod så snällt så jag
kunde ju inte låta bli:



Busfia i paddocken:


Väldigt mörk bild märkte jag, men det ska iallafall
föreställa galopp i paddocken, snacka svävmoment:



Mumsar gräs utanför hagen, och nej hon är inte lös,
grimskaftet är bort redigerat:



Kommer mer bilder imorgon! Kram på er.



Myskväll


Hejsan!


Har tyvärr inte hunnit fixat fram filmen som jag lovade från provridningen, den är på min gamla dator som jag har hemma hos mamma & pappa, ska dit imorgon så då kan jag ta med mig datorn hem. Men det kommer iallafall mer bilder, har ännu mer på den datorn också.

Ska alldeles strax åka till stallet och pyssla om Villa, och efter det så ska jag åka iväg en sväng och kolla på en sak, säger inte vad ;)

Ikväll kommer Alexandra hit, stort grattis till henne eftersom hon fyller år idag! Ska käka middag och dricka rosé vin tillsammans, givetvis blir det ostbricka också. Mysigt!

Hittar ni på något speciellt för er ikväll?


Nu får ni veta!


Hej!

Nu har jag varit och måttat klart allt inför beställningen av stövlarna, dom är inte beställda än då hon som har butiken ska ringa och dubbelkolla lite innan hon beställer. Det tog ungefär en timme innan vi diskuterat klart och mätt allting, eftersom jag måste köpa stöveln när den kommer så är det ju inte så roligt om den inte passar, då är det bättre att måtta flera gånger.

Det blev iallafall ett par Cavallo Grand Prix Plus! Har suktat efter dessa länge, och min plånbok säger ifrån till ett par Anky, så dom får det bli senare. Ska ju som sagt bara ha dessa till träning! Om jag kommer ut riktigt seriöst på dressyrbanorna framöver så blir det nog ett par lackade Anky =D

Tänkte tipsa om Jacsons modell på stövel som heter Pioneer, perfekta som vardags stövel och sjukt sköna alltså. Passar dock bara dom med lite smalare vader. Och dom är lite snällare för plånboken, dom ligger på ungefär 2500:-, passar som både dressyr och hoppstövel. Men dessa var inte aktuella för mig! Vill ha ren dressyrstövel.

Hittade en bild som passar exakt in på mina, har valt bågen som det är på en annan stövel Cavallo har som heter Pirouette. Tycker denna bågen är snyggast!

Såhär ser dom ut iallafall, hiss eller diss?
:




Kolla vad jag klickat hem


Godmorgon!

Nu har jag äntligen lunchrast, har ju dock ingen lunch med mig så det får bli fil och flingor, IGEN... Har suttit och kollat på lite kläder, inga hästrelaterade faktiskt, helt otroligt för att vara jag.

Hittade 2 fina klänningar att klicka hem, ska ha dessa som "gå till stranden" klänningar i Egypten. Snacka om att jag längtar! bara 2 månader kvar.

Idag ska jag åka och beställa stövlarna! Avslöjar vilka det är när jag kommer hem så håll utkik. Imorgon blir det myskväll med Alexandra, ska äta middag tillsammans och sen blir det ostbricka och rosévin! underbart.

Vi hörs efter jag varit på G***s****s, nu fick ni en liten ledtråd. Denna butiken är återförsäljare åt det märke som ridstövlarna jag ska köpa är. Hihi! Hej så länge.

Vad tycker ni?:











Dagens fråga


Har en liten fråga till er som läser min blogg. Vi ju att ni ska tycka att detta är lika roligt som jag tycker, och känna att ni inte förlorat tid på att klicka er in på min blogg, jag gör ju detta för eran skull.

Passa på och tyck till nu! Vill ni ha:

  • Långa inlägg med mycket text och kanske inte så många om dagen.
  • Korta inlägg men många uppdateringar.
  • Mycket bilder och filmer.
  • Mer ur kategorin Hissa & Dissa.
Om ni har några andra önskemål så är det bara säga till. Jag strävar såklart efter att göra alla inlägg läsvärda och intressanta, men om ni vill ha några ändringar, eller något nytt här på bloggen så är det bara att skriva en liten kommentar med just din önskan. Jag är öppen för förslag!

Lägger upp en bild på mig själv för er som inte
vet hur jag ser ut!:




Helg


Hejsan!

Äntligen hemma efter en sjukt lång dag. Är så trött nu, kommer somna så fort jag lägger mig på kudden. Underbart att det är fredag imorgon, hade inte orkat jobba en dag till känns det som.

Vart en prommis med Villa idag, vi hade sällskap av Alexandra och Ulét så det var inte riktigt lika farligt att vara ute idag. Längtar så otroligt mycket tills jag får rida henne igen, ska försöka hitta någon polle som jag kan rida några dagar i veckan medans Villa bara ska skrittas. Annars kommer jag få ridabstinens!

Ska precis stänga av datorn och gå och lägga mig, men vill bara tacka er alla som är så aktiva på bloggen! Det är verkligen super kul att sätta sig vid datorn och blogga, varenda inlägg är roligt att skriva när man får respons av er läsare på det man delar med sig av, ni är underbara!

Vi hörs imorgon, hoppas ni sover gott allihopa, för det ska jag göra! Kram


Nostalgi


Godmorgon favoriter!

Har fika rast nu på jobbet, sitter och hinkar i mig kaffe så jag orkar med resten av dagen. Var och tog ut hästarna imorse, tror vi var klar på typ 5 min, var sjukt stressade. Hann iallafall i tid, och det är ju huvudsaken.

Idag har jag faktiskt ingenting speciellt inplanerat, jo stallet då men det är ju en del av min vardag. Sparar målningen till helgen när jag har bra med tid. Imorgon ska jag äntligen åka och beställa stövlarna! Wiie.

Hittade igen lite gamla bilder från första tiden jag hade Villa, känner mig lite nostalgisk så dessa 2 dagar kommer jag pumpa min blogg med bilder från våra första månader tillsammans. Jag ska ha bilder och en film från när jag provred, ska leta reda på den åt er!

Håll i hatten, nu kommer det massa bilder. Ska försöka skriva lite kort om varje bild. Hörs senare! Kram

Villa i transporten när vi stannade efter vägen och
kollade till henne påvägen hem när vi hämtat henne
i Sollefteå:

Tycker hon är så söt på denna bilden, hon ser så
ängslig ut, men endå nyfiken:


Typ första gången i stallet eller nått sånt, hon
är så fin min lilla skrutt:


Villas lilla pusstrick som hon lärde sig dom första
dagarna i min ägo, detta gör hon fortfarande. Varje
dag, typ varje minut, hon är helt otrolig:


Vackra häst!:


Bland dom första gångerna jag satt på henne,
detta var nere i paddocken på i första stallet
jag hade henne:


Min lilla björn, första vintern tillsammans. Här hade
hennes man äntligen börjat vuxit ut. Hon hade stubb
när jag köpte henne:


Villa posar i hagen, visst är hon snygg?:


Bild på första stallet jag hade Villa i, stod där ungefär
ett år innan jag flyttade till Böle Gård:



Det kommer mer bilder imorgon! Så håll utkik, om ni har några speciella önskemål så säg till!
Hoppas ni har en underbar dag.








Första promenaden


Hej!

Sitter just ni i soffan och har en massa spännande saker för mig, har en stor överraskning till er! Om ni är duktiga på att kommentera så lovar jag att avslöja vad det är. Kan iallafall avslöja att det är en stor förändring.

Tog en promenad med Villa idag, och hon gick i princip bakom mig hela vägen och skyddade sig mot allt farligt som lurade bakom bilar och i postlådor. Tränade mycket lydnadsövningar efter vägen, som att göra halt när jag stannar, vara på alerten och skritta direkt när jag går och backa när jag backar osv. Hon var inte riktigt med på noterna från början, men hakade på bra på slutet.

Pysslade om henne och gav na kvällsmaten innan jag åkte hem. Alltså det är helt otroligt hur mycket hon dricker nu jämfört med tidigare i sommar, måste bero på att hon inte går på bete längre och får i sig en massa vätska genom gräset. Har en stor balja i hagen där det ryms 40-50 liter, plus vattenhink i boxen. Och allt detta dricker hon upp på en natt/dag.

Lovar att det snart kommer upp lite bilder här på bloggen! Har ju varit dåligt med det på senaste tiden. Ni får gärna säga till vad ni vill ha för bilder, annars blir det ju bara dom gamla vanliga hela tiden typ "häst ser något spännande och ser fin ut" också klickklickklick på kameran sen kommer det upp 100 likadana bilder på bloggen, och det är ju inte så roligt!?

Nu ska jag ta och hoppa ner i sängen! Utsläpp väntar imorgon, sen jobb hela långa dagen. Sov så gott allihopa! Kram på er.




Shockemöhle

Jag är med och tävlar


Tävling

Jag är med och tävlar


Hv Polo

Jag är med och tävlar.


Grattis!


Vill skicka 1000 grattis kramar till min farmor som fyller år idag. Du är den bästa farmorn man kan ha! Alltid glad, positiv och rolig. Älskar att vara hemma hos er, finns ett visst lugn där som jag inte hittar någon annanstans.

Har såklart världens underbaraste farfar också!




Veckans fråga


Godmorgon alla bloggläsare!

Ännu en dag på jobbet för min del, har bara 2 dagar kvar av denna veckan sen hela nästan vecka. Sen är det färdigt jobbat för denna sommaren. Sen är det bara håva in storkovan! :P

Idag får jag ju börja gå ut och gå med Villa. Blir en 20 minuters promenad runt byn. Tror ni hon kommer bli glad att slippa sjukhagen en stund?

Idag ska jag försöka hinna med och måla mitt bås i sadelkammaren, det är för tillfället grönt och träfärgat och skiljer sen en hel del från dom andra som är vita (Kolla min film från rundturen om ni missat den).

Tänkte att vi kör en veckans fråga idag, och den lyder såhär: Jag har ju ganska grova problem med lastningen av min häst, hon går in med lite övertalan och ibland tar det 1 min och ibland 20. Det går inte att "tvinga" in henne med hjälp av lina för då står hon bara och kickar mot den. Kan tillägga att hon inte på något sätt är rädd för transporten, hon har bara bestämt sig för att hon inte gillar den. Dessutom så kastar hon sig ut, vilket gör urlastningen väldigt obehaglig för oss båda.

Så ni som har haft svårlastade hästar, hur har ni gjort för att lösa problemet?




Tävling

Jag är med och tävlar om 3 valfria plagg från Mountain Horse.


Hissa & Dissa


Älskar att hösten snart är här och alla underbart snygga ridkläder som kommer med den. Speciellt faller min smak i västar, det är något av det snyggaste jag vet. En fleecetröja och en snygg väst slår allt. Det är snyggt och det ser proffsigt och stiligt ut!

Ska själv köpa mig en väst och väljer mellan 3 st, tror jag gillar Spooks mest. Älskar den höga kragen! Spooks är ett relativt nytt märke som precis kommit ut på marknaden, gillar verkligen deras kläddesign och prisklassen är ungefär samma som Kingsland.

Vilken gillar ni bäst? (är dock inte dessa färger jag funderar på):


Bloggdrottningen


Tjabba!

Har tyvärr inte haft tid att blogga något idag, har jobbat och stått i hela dagen. Plockade upp en kompis påväg hem från stan och tog med henne ut till stallet. Kom hem för en stund sen så jag tänkte att det var dags att slänga in ett litet inlägg innan jag hoppar ner i sängen.

Imorrn får jag äntligen börja gå ut och gå med Villa! Och på lördag ska hon börja gå i stor hage igen. Tycker verkligen synd om henne som måste gå i den där plutt hagen.

Måste bara få säga att jag ska åka och måttbeställa stövlarna på fredag, kommer ju aldrig klara av att vänta 6-8 veckor på att få hem dom. Om ni är duktiga på att kommentera så kanske jag avslöjar vad det är för några! ;)

Ska försöka blogga imorrn på dagen, annars hörs vi senare. Ska till farmor som fyller år imorgon och äta middag där. Vi hörs imorgon!






Fullt upp


Hej!

Snacka om att jag är dålig på att blogga nuförtiden, känner att jag inte riktigt har någon lust. Men det kommer bli bättring på den fronten när Villa börjar komma igång.

Ska alldeles strax åka ut till stallet och mocka osv, sen ska jag åka hem till mamma & pappa och äta middag där. Dom hade bröllopsdag igår, grattis till dom!<3.

Var och provade stövlar igår, har fått hem papper på måttbeställning så ska in nästa vecka och beställa dom. Avslöjar inte vilka det är en ;) Längtar så sjukt mycket till jag får hem dom, dock är leverans tiden på 6-8 veckor.. Men det lär ju ta minst så lång tid innan villa är igång igen i vilket fall.

Jonas har skaffat ny mobil, med as bra kamera och den kan filma i HD kvalite! Så nu kan ni förvänta er en massa bilder och filmer här på bloggen framöver. Kul va!

Läser ni inläggen eller tittar ni bara på bilderna när ni kollar någons blogg? vi hörs senare, kram på er.




Film dags!

Hej!

Lägger upp filmen på Villa som jag lovade för någon dag sen. Visst är hon söt! Måste bara få lägga till att Jonas inte ber henne göra detta, han står bara där. Han ger ju henne godis iförsig, förmodligen därför hon fortsätter hela tiden, hon hade hållt på såhär ungefär 5-10 min innan jag började filma.

Ska fara ut till stallet nu, vi ska göra rent boxarna osv idag. Ska passa på att städa i mitt skåp, göra ren benskydd & smörja träns. Lär ju bli en hel dag, har även intag senare.

Kan iallafall säga att jag hittat en sadel nu som jag ska köpa, och det är en Edinburgh, hade en sån till Villa när jag precis köpt henne men sålde den för att den var för stor för mig (17,5") har hittat en i 16,5" nu.
Älskar den sadeln, stora knästöd och djup i sitsen. Bred kanal så hästen får arbeta fritt med ryggen, underbar passform. Rekomenderas!

Vi hörs senare! Kram på er.



Godmorgon!


Godmorgon underbara läsare!

Ännu en dag på jobbet. Det är verkligen sämst väder, men ändå rätt skönt så man inte behöver svettas ihjäl. Sista dagen idag, sen kommer den efterlängtade helgen (som tyvärr går alldeles för fort).

Imorse fick Villa komma ut, dock i sjukhagen men bättre än att stå inne iallafall. Igår snubblade hon på högen med spån när hon skulle ut ur boxen, tror hon är less på att stå inne. Idag blir det massa pyssel, ska städa i mitt skåp, smörja träns osv. Någon som har tips på nått roligt man kan hitta på när man har en halt häst och inte kan rida?

Måste bara tillägga att jag avskyr folk som inte har annat för sig än att snacka en massa skit bakom ryggen på folk. Verkligen hatar när dom inte kan säga vad dom tycker till en personligen utan måste smyga med det. Det värsta är ju när dom smörar för en när man träffas, och sen snackar en massa skit när man inte hör. Kass stil!

Har en jätte söt film på Villa som jag ska lägga upp så fort jag kommer hem, då får ni se lite en liten egenhet hos henne ;) Kan säga att jag smått ångrar att jag lärde henne vacker tass. Vi hörs senare! 




Hemska vardag, vill ha helg!


Hej!

Vart ingen uppdatering igår. Men kan säga att Villa var riktigt rastlöst när jag kom till stallet. Hon hade gått runt i oxen så man såg betongen i mitten på boxen, när jag öppnade dörren och skulle ta ut henne på stallgången så fick hon kliva över typ 1 meter spån som lagt sig som en vägg runt hela boxen.

Borstade på henne länge och jäklar vad blank hon blivit, rapsoljan har verkligen gjort susen. Hovarna är superfina och pälsen blänker så man nästan kan spegla sig i den. Tricktränade lite på gången, finslipade på "vacker tass" och det var kul till att hon bet mig i tummen. På 2 månader så har hon sparkat mig 2 ggr, en olyckshändelse och en gång för att hon var sur på mig, sen har hon bitit mig 2 gånger, en gång i huvudet och en i tummen (dock olyckshändelser det med). Snacka om att jag har oflyt..

Jobbar på för fullt idag med, längtar tills klockan är 4. Ska nämligen åka runt lite och kolla om jag hittar någon återförsäljare till snygga dressyrstövlar, tror jag har bestämt mig för ett par nu. Kan ni gissa vilken?

Cavallo Piaffe Plus, Lackade Anky Petrie Elegance eller Königs Grandgester? 
Den som gissar rätt får en länk ;)

Lägger upp lite söta bilder på Villa sen igår när jag kommer hem! Hörs senare. Kram!






Dagens Fråga!


Vad är det bästa och det sämsta med din häst?

-
Villas bästa sida är definitiv att hon har så mycket personlighet, hon är väldigt snäll att ha och göra med, men endå mycket egen vilja.

- Hennes sämsta sida är att hon är så otroligt grisig i boxen, det tar minst en halvtimme för mig att mocka, varje dag.


Jobbar..

Tjabba!

Är på jobbet och håller på och dör för jag har så tråkigt, men det ger pengar iallafall. Längtar tills jag får åka ut till min sötprupp och pussa på henne, stackar gofisen som måste stå inne när det är så fint väder :( Idag blir det massa pyssel i stallet, ska göra rent i mitt skåp och duscha villa och borsta massor på henne.

Längtar till jag kan börja rida igen! Måste bara säga att jag smått dör inombords av att jobba när det är sånt här underbart väder, hade ju kunnat varit på stranden nu och stekt. Men inte då, jag ska springa upp och ner i typ 1 miljon trapphus. Kul!... Not..

Nu måste jag jobba vidare, hörs senare!



Varit på kliniken!

Hej!

Nu var det längesen jag bloggade, har verkligen inte haft någon lust eftersom Villa är dålig. Var ju på kliniken med henne idag, tänkte skriva lite kort om det:

Tog ungefär en kvart att lasta Villa, lite tjurig som vanligt. Framme på kliniken så hinner vi inte mer än öppna luckan innan hon halvt sätter sig på bakbommen och kickar lös den, kastar sig ut och skriker rakt ut. Gick som tur va bra, en liten skråma på mulen och en chockad skara med folk runt omkring.

Longerade henne för Gun och hästskrället visar knappt någonting, typiskt när man äntligen kommit iväg till veterinären. Gjorde dock böjprov på högerbak, både högt och lågt och då markerade hon rejält.

Fick en remiss till ATG kliniken i Bergsåker och fick tid till röntgen, som tur var så hade dom tid med oss på en gång. Lastade i och ur Villa 2 ggr innan vi åkte för att förhindra en lika obehaglig urlastning på nästa ställe.

Villa stannade snällt kvar i transporten när vi fällt ner både lucka och bom, och traskade lite små stressat ut. Fick gå in på röntgen nästan direkt, jag gick in med Villa och Anna och pappa väntade utanför. Villa fick massa lugnande och stod och snarkade medan dom tog röntgenbilderna.

På bilderna såg man en ytterst liten pålagrig på högerbak kota, dock var detta inget dom var speciellt oroliga över då det var på ett ganska "obetydligt" ställe. För övrigt såg benen jätte fina ut, både Gun och dom på ATG kliniken hade föreställt sig mycket värre eftersom Villa precis varit skadad och är så pass gammal.

Behandlade henne högerbak knä och kota och for sedan hem. Pysslade om villa och ställde henne i boxen. Nu väntar 2 dagars boxvila för henne, en veckas vila i sjukhage och sedan promenader i 2 veckor. Återbesök om 3 veckor, och förhoppningsvis är hon bra så jag kan börja rida igång henne, sakta men säkert.

Tror ni Villa kommer bli bra nu, eller blir det tredje gången gillt?





RSS 2.0