Åsiktsinlägg

Kom och tänka lite på i somras när jag var och tittade på hopptävlingar. Jag blir lika galen och frustrerad varje gång jag ser ett piskrapp eller sparkar i magen, ponnyryttare är värst, speciellt i lägre klasser (säger absolut inte att alla är såhär). Men bortskämda snorungar som inte kan rida utan måste piska hästen över hindren och bara ser dom som tävlingsmaskiner och rider runt i 300km/h och inte har någon kontroll för 5 öre.

Jag har aldrig slagit till Villa riktigt med pisken, skulle aldrig kunna göra det heller. Tycker det är fruktansvärt hemskt att slå hästarna med spön, det finns så många andra sätt att tillrättavisa. Dessutom ska ett spö vara en "förlängning av armen" och som hjälp vid t.ex dressyrträning för att förstärka hjälper.

Mår så dåligt varje gång jag läser, ser eller hör att någon piskat sin häst, oavsett om det är en gång eller tio, på rumpsn eller bogen. Ingen fel att peta lite på hästen med spöt, men när man piskar till så blir jag förbannad.

Förstår verkligen inte hur man kan vilja slå någon som är en trogen genom allt. Även om min häst är lite på tårna någon dag och inte riktigt vill som jag vill, så försöker jag göra det bästa av situationen istället för att bestraffa med ett spö. Nej usch och fy, ryser av bara tanken!

Vad tycker ni om folk som piskar sina hästar?


sämst på rubriker

Hello!

Vad tycket ni om pannbandet? Vet ju att KL är för hoppryttare.. Men det får gå för den här gången, kan inte motstå deras kollektioner, så mycket snyggt! Någon som har koll på om Pikeur har fina pannband?

Hade med mig en kompis till stallet idag som ville rida. Så det blev en skrittur på långa tyglar en sväng runt byn. Pysslade och badade tassarna.

Skulle egentligen prova rida en kompis ponny i ridhuset idag, men det får bli imorgon istället. Så får hon skrika lite på mig, kan verkligen behöva det nu när jag inte ridit "riktigt" på ett tag.. Tränat alltså. Josse är dessutom jätte duktig! Kul för mig att få rida ponny också =D wie

Tänkte plugga lite hovvård nu och sedan hoppa ner i sängen. Är död idag... Tog ut hästarna imorse och la mig sent igår, så har inte sovit riktigt så länge som jag ska. Hoppas ni sover gott inatt, för det ska jag göra!

Kram på er.





KL Pannband

Var in på Egueen en sväng idag och skulle investera i KL pannbandet som jag suktat efter! Tror ni det fanns? Självklart inte, det var slutsålt såklart.. Tydligen hade Globen sålt slut på de också, så snacka om att de är poppis! Och det förstår jag.

Så det fick bli ett annat, Kingsland det också. Började faktiskt tvivla på att det där andra skulle få plats under hjälmen, det såg så tjockt ut. Men det som jag köpte nu är tunnare fast med nått special foder så det ska stå emot väta och kyla. Gick lös för 379:-, inte så farligt faktiskt.

Någon annan som har detta också kanske? =)

Såhär ser det ut:




Nejnej

Tips!

Prova inte att gå i en trappa med smala trappsteg med sporrar på skorna.

Snabbis

Hello!

Blir en kortis nu, ska sätta mig och plugga innan sängen kallar. Idag har varit en toppen dag! Hann ta igen en massa ogjort på skolan, hade en supermysig skrittur och har varit och köpt godis (som vanligt).

Villa var jätte skojjig idag. Bytte från det raka till det smala tredelade idag, har ridit på det raka några dagar så nu var det dags att byta. Hann inte ens tänka HALT så stod hon redan stilla, var super fin i munnen och riktigt på hjälperna. Lite trippig på vägen hem, men inte mer än vanligt.

Mitt eftergifts tänk funkar verkligen. Ibland är det bra att man kommer till insikt och tar tag i saker! Att jag fick ta tag i skritten kom ju rätt naturligt nu när hon haft otur med skador hit och dit.

Gun (vet.) kommer ut på måndag och tittar på henne igen. Förhoppningsvis är allt som det ska och jag kan börja trava litegrann. Hoppas hoppas..

Vi hörs mer senare eller imorgon, Kram på er!



Lektion...

Godmorgon!

Spenderar min förmiddag på en inte så givande Svenska B lektion. Anna är inte här idag så jag kan inte göra klart arbetet om dialekter som ska vara klart... IDAG.

Igår blev det en ridtur på ungefär 45 min. Och vet ni vad, jag tog mina första travsteg (snarare Villa), dock bara ungefär 7 st och av anledningen att Villa inte fått snösulor och hon hade styltor som vägrade lossna. Men det var underbart så länge det varade.

Läste en väldigt intressant debatt om paddar igår, tänkte jag skulle försöka förmedla det som jag kom fram till här på bloggen. Om det är bra med paddar eller inte! Alla har ju olika åsikter om detta... Nu snackar jag om paddar under sadeln alltså, men det kanske ni redan förstått. 

Föresten, nöjde ni er med bilderna på lägenheten eller vill ni ha fler? isåfall fixar jag det. Kommentera på så hörs vi senare. Kram


Detta

... Pannband från Kingsland ska med all sannolikhet införskaffas imorgon efter skolan. Sedan mitt gamla pannband mirakulöst fått ben och lämnat min lägenhet så skriker mina öron efter ett nytt, är ingen mössmänniska så nu måste jag snabbt lösa detta i-landsproblem.

Det är för övrigt snyggt och kan användas såväl till skola som praktik och till det vardagliga stallarbetet. Perfekt att ha under hjälmen när man rider osv. För nuvarande så får jag MOT MIN VILJA trycka ner hjälmen över sveriges tjockaste mössa, känns som pannan ska spricka hela ridturen. INTE OKEJ...

Men, nu till min fråga. Vilken färg? Det vita är snyggast, men kanske minst praktiskt. Ska ju dock inte stoppa ner huvudet på något mindre rent ställe så det kanske funkar. Vad tycker ni?




Tävling

Jag är med! HÄR


Vintertävling

Jag är med och tävlar om ett bettlöst Walnut-träns HÄR.


Vinterdag

Godmorgon!

Fick lite sovmorgon idag, fick hoppa över matten kl 8 så jag slapp 6 h hål. Börjar kvart i 2 istället, rätt skönt! Hade värsta konstiga drömmen inatt, drömde att jag blev kidnappad när jag var i Egypten åsså vart jag typ drottning i en liten by för att jag hade blåa ögon, kom ihåg att jag hette halebop också. Haha! så jävla fult.

Längtar tills jag ska till stallet! sämst bara att solen lär ha gått ner tills att jag kommer dit. Nu är det soligt och -3 ute, en riktigt mysig vinterdag. Hoppas på lika bra väder i helgen, men frågan är ju hur länge vi får behålla snön. Skulle bli varmt den här vecken.. sämst...

Vad tycker ni om att snön kommit/ska komma? hörs senare. Kram


Det här

... Fleccetäcket från Horseware står på min önskelista i år. Tycker att det är ett av de snyggaste fleecetäckena och verkar ha bra passform, gillar att det går upp en bit ovanför manken. Jag vill såklart ha ett blått :)

Skulle inte Villa vara fin i ett sånt här? ;) (bilden är lånad)


Julstämning

Hej!

Nu har mamma varit här och hjälp mig julat till lägenheten lite. Är verkligen super mysigt här nu, ska byta gardiner och få upp min adventsljusstake och lite mer tomtar sen är det nog klar för i år. Kommer bo hemma hos mamma & pappa hela julen då Jonas åker hem till Skåne, så kommer endå inte vara här så mycket.

Ska sätta mig och kika på svt.play, dom sänder det mesta från Globen där för er som kanske missat det. Börjar in förän 2 imorgon så det lär nog bli rätt sent för min del! hehe..

Här kommer lite bilder från dagen:

Undra hur länge man får behålla snön nu då..?




Lyckades knåpa ihop en julgrupp! (med mammas hjälp såklart..)









Lång dag i stallet

Hello!

Hemma från stallet nu, har spenderat 6 h och 30 min där idag. Har hunnit fixa åt cobbe och tindra, lunchat hästarna, fixa allt åt Villa, städat skåpet, plockat ihop några träns, ridit osv.

Blev en stund i ridhuset idag, men tanke på vädret. Ska försöka ta mig ut på en tur imorgon! Villa var underbar idag också, mitt "tänka bakåt" funkar skit bra, alltså att hon ska reagera på förhållningar och om hon går ur halten fast jag inte bett om det så får hon backa istället.

På slutet fattade hon direkt att hon skulle öka när jag la fram tygeln och korta sig när jag kramade i tygeln osv. Jag är lite för snäll med henne  t.ex när jag ska göra halt och hon blir stum i munnen och kör upp huvudet och tar mysteg istället för att stanna så vill jag inte ta tag i henne så jag släpper efter och börjar om, men det blir så fel eftersom jag då ger henne eftergivt även fast hon inte gjorde det jag ville, och hon tror att det var rätt. Så skärpning där..

Måste våga hålla kvar när hon gör så och istället backa henne och ge eftergivt när hon står still. Men träning ger färdighet! Åh, nu såg jag att det var Harry Potter på TV:n, måste dra. Men vi hörs senare eller imorgon! Kram




Nu är det vinter!

Hej!

Åh vilken underbar dag, snö överallt. Har längtar som en tok.. Men nu suger det ju att jag inte har några snösulor på Villa. Men aja, det får gå endå.

Tänkte att jag skulle gå in i ridhuset idag en sväng, men det är dressyrträningar där hela dagen och dom slutar inte förän vid 4 och jag ska dit nu och luncha hästarna.. Får se hur jag gör, ska bort till annas stall och fixa åt Tindra och Cobbe också.

Idag SKA jag städa i mitt skåp, alltså fy hur det ser ut. Grejer överallt, hittar ingenting längre.. Jag är verkligen sämst på att hålla reda i mitt skåp ;) det bara blir så när jag har bråttom, då kastar jag bara in grejerna. Måste skärpa mig. Var iallafall duktig och smörjde mina stövlar igårkväll! så nu är dom fina.

Är lite seg med att få upp bilder på lägenheten, men mamma kommer hit idag/ikväll och ska hjälpa mig att julstäda/pynta så då kommer det upp bilder! LOVAR.

Såhär fint är det här nu:






Nostalgi

Hittade en fin bild på Villa från i början på sommaren, precis innan hon blev halt igen. Saknar dessa tider så det gör ont i hjärtat, vill kunna träna och vara ute och busa som förut. Önskar av hela mitt hjärta att hon blir bra så jag får uppleva ett dressyrpass eller 2 på denna underbara häst igen.

Otroligt vacker är hon dessutom, finare får man leta länge efter!


Måste bara hävda mig ;)

Hej!

Sitter hemma och umgås med härliga vänner och bara myser. Hade en super mysig dag i stallet dessutom, vart en skrittur på en timme med Sandra. Villa var inte på arbetshumör idag så det vart rätt kravlöst, nöjd häst!

Hon känns bättre och bättre för varje dag, jag vägrar ge upp hoppet om att hon kommer bli bra. Längtar så tills vi kan ta det första travsteget på många månader.

Trivs så underbart bra tillsammans med min häst och hon verkar trivas bra med mig. Tycker det är så roligt med folk som hävdar sig och tror att dom vet vad som är bäst för min häst. Från att ha en häst som inte kunde trava normalt, galopperade i 390 och inte kunde jobba i en arbetsmässig form, skyggade och blev livrädd så fort man närmade sig huvudet och inte litade på någon.

Till att kunna göra galoppfattningar från skritt på medellinjen med bibehållen form och följsamhet, trava avslappnat och galoppera riktigt runt och fint. Kan ha henne lös på gången och stå och snusa henne mellan öronen och gosa, vi älskar att vara med varandra helt enkelt.

Det ser jag som ett tecken på att det jag gör formodligen är rätt, och jag kommer inte ändra mitt sätt att hantera min häst för att någon annan tycker nått annat. Även om jag ibland förklarar luddigt på bloggen så behöver jag inte folk som ifrågasätter min ridning eller hantering av min häst. Har inte tvingat er att läsa!

Tack till er som uppskattar min blogg och det jobb jag gör, ni gör helt klart min vardag lite lättare :)


Outfit

Slänger upp en liten bild på hur jag ser ut i stallet idag :) Ingenting speciellt, men ska ju som sagt bara rida ut.
Blir mina Grand Prix Plus stövlar till häst också.

CRW fleecetröja
CRW Exclusive ridbyxa (skönaste jag någonsin haft)
Ridstrumpa från Kingsland


Morning

Godmorgon!

Ska precis stoppa i min lite frukost och sen brumma iväg till stallet med Sandra, blir en mysig skrittur idag. Är så sugen på att rida sen gårdagens underbara pass.

Jo föresten, mitt inlägg om "desensing" kan var lite luddigt förklarat. Men det handlar inte om att jag vill ha en okänslig häst, men ni som är smarta nog kanske förstår det. Då jag vill ha min häst till dressyr så vill jag ha lika mycket bakåttänk som framåttänk, jag vill kunna länga och korta med en bibehållen form osv.

Jag tror att desensing kommer funka bra för oss då villa är lite för het på skänkeln, vill få henne att vilja att gå framåt för sitsen (och bitvis skänkel) och flytta för skänkel och sits. Jag vill inte ha en häst som nästan kastar sig framåt så fort man råkar peta henne i magen, hon blir även väldigt hängande i bettet när hon gör så, och det vill jag FÅ BORT.

Men, jag tror nog att det flesta av er som läser detta förstår vad jag menar. Ni andra, behöver inte ens kommentera :) Tack för mig.

Tips

Fick  ett litet tips av cissi idag när jag var i ridhuset. Hon förklarade en sak som många använt till sina hästar om dom är lite väl känslig för skänkeln och gärna drar iväg i 190 km/h när man bara råkar peta på dom.

Villa är lite så, och har alltid varit. Men idag provade jag på "Desensing" (stavning?) och det går ut på att man ska typ avreagera hästen eller hur man ska förklara. Man drar iallafall benen längs magen och trycker försiktigt lite här och där till att hästen bara går på som vanligt utan att börja trava, flytta sig osv.

Villa var inte så mottaglig för detta idag, men vi ska fortsätta träna på det här. Tror det kan vara bra för henne. Hon är lite för känslig för skänkeln, och extremt framåt. Så om jag kan få lite mer bakåt tänk i henne, även därför jag ryggar när hon vill gå framåt, så vore det klockrent.

Får skriva mer utförligt senare när jag provat detta några fler gånger! =)

Nöjd tjej

Har inte bloggat på någon dag men nu fick jag inspiration för att det gick så sjukt bra att rida idag. Var i ridhuset ca. 20 min.

Red mest på fyrkantsspåret och stora mitt volten då hon inte gått på mjukt underlag på ett tag. Kämpade hela passet med att få henne lång och låg och till min förvåning så var hon extremt mottaglig idag, fick en aha upplevelse idag och nu tror jag verkligen att jag kommit på hur hon fungerar.

Hon blir ju lätt stum i munnen och "låser sig" så idag så gjorde jag så att när jag skulle gör halt eller ställa henne och hon blev sådär låst i munnen så gav jag eftergift direkt, och började om igen, till slut så gick det! Hon var hur mjuk och fin som helst, nästan en av dom första gångerna jag fått "gummibands känsla" mellan bett och hand. underbart när allt bara fungerar!

Gjort även mycket halter, då vi verkligen måsta träna på dom. Första halterna blev katastrof, tog kanske 1 min att få till en halt från att jag påbörjat den hon låste sig i munnen om och om igen men jag bara gav henne eftergivt och var mjuk i handen och tålmodig (jag har i vanliga fall noll tålamod), hon brukar på skritta efter ca 1 sekund när vi gjort halt, så varje gång hon gör det så får hon backa några steg istället, men om hon står still så får hon MASSA beröm.

På slutet fick vi till några riktigt bra halter, hon behöll sin långa låga form både i halt och igångsättning. Hon blev riktigt nöjd över sig själv när hon lyckades, jag med för den delen. Fick massa pussar när jag satt av så jag tror hon uppskattade dagens ridpass :)

Massa pyssel när vi kom tillbaka till stallet! Badade fossingarna och flätade svansen.

Detta var ett toppen ridpass!


seg dag

Hej!

Jisses vad jag längtar hem. Har haft världens drygaste dag i skolan, jätte lång håltimme osv. Men har fått mycket gjort iallafall.

Idag blir det minsann en ridtur, är så sugen så jag nästan spricker. Hoppas att det inte är allt för kallt bara. Vad ska ni göra med era hästar idag?

har inte så mycket intressant att skriva för tillfället, så vi hörs lite senare!
Kram


Jag är med

....och tävlar! HÄR


Jag är med

...och tävlar! HÄR



Jag är med

...och tävlar! HÄR


Jag är med

...och tävlar! HÄR


Jag är med

....och tävlar! HÄR


Tips

Tänkte dela med mig av lite "positivtänkande" som jag fått träna på rätt mycket. Ser det mesta svart eller vitt och låter verkligen helt obetydliga personer eller saker ta energi av mig som jag kan lägga på något viktigare. Det finns de som kan kallas energitjuvar, och det kan finnas var som helst. I stallet, på skolan/jobbet osv.

Jag försöker bara tänka att folk som är bittra, sura, gnälliga och barnsliga förmodligen har ett dåligt liv och dålig självkänsla. Och ofta stämmer det! Försök se det positivt och låt dom istället leva sitt bittra liv, det drabbar inte dig! du kan ha världens underbaraste liv endå. Och det är så skönt när man får som man vill i vissa lägen, då kan man tänka att man hade faktiskt rätt i slutändan och den som stod imot dig blir det svarta fåret.

Något som jag har kommit på är att man faktiskt har rätten att välja bort människor ur sitt liv. Folk som inte tillför något och bara får dig att må dåligt, behöver du inte ha med att göra.

Försök att vara tacksam för det som händer i din vardag, t.ex att du fick sova gott, att du hann med bussen, att du kom ihåg att vattna blommorna, att du fick vara frisk idag eller vad som helst. Det behöver inte vara något större. Var tacksam och positiv så kommer allt kännas lättare, det funkar för mig iallafall!

Hoppas det hjälpte lite för er som har samma problem som mig! Kram









Jag är med

...och tävlar! HÄR


Ingen ordning..

Måste bara få fråga, vad är en vän för er? För mig är en vän någon som alltid ställer upp i vått och torrt. Någon som blir glad av att se en och frågar hur man mår och vill ta kontakt och hitta på saker.

En vän ska glädjas åt en och inte bli sur eller avundsjuk. Man ska kunna berätta allt för sin vän utan att behöva känna att det kanske sprids vidare, eller att dom faktiskt inte bryr sig en sekund om det man säger utan bara tänker på sitt eget mående. För mig är detta uppenbart, jag bryr mig om mina vänner och behandlar dom som jag själv vill bli behandlad.

Men ibland känns det som att jag ger så mycket mer än vad får tillbaka. Det spelar egentligen ingen större roll men någon gång kan man väl få känna hur det känns att bli uppskattad och omtyckt.

Och ibland får jag det. Men vart drar man gränsen för en vän och en bekant? Jag har folk runtomkring mig som ärligt blir glada av att se mig, glädjs med mig när det går bra, och har några tröstande ord när jag känner att livet är tungt. Just nu känns det som att mina vänner (inte alla) är mina bekanta, och de bekanta som alltid bara funnits där kanske egentligen är mina riktiga vänner..

Så mycket tankar och så lite svar, önskar ibland att det fanns lite klarhet. Allt skulle bli så mycket enklare om allt och alla bara var som jag ville, men så lätt är det väl inte..


Vilken dag...

Hej!

Sitter på mammas jobb just nu och ska alldeles strax åka hem. Har så ont i magen så jag håller på å smäller av, vill bara hem till soffan och lägga mig.. Men måste såklart till stallet först, får se om det blir någon ridning idag eller bara en promenad. Undra om det har varit full rulle i hagen idag!

Längtar så mycket till nästa helg, ska åka och hälsa på min bror i stora staden stockholm. Han fyller 25 så vi ska fira honom där. Ska bli så skönt att komma bort en helg och rensa tankarna, har varit mycket på sista tiden..

Har även en mysig fjällenresa framför mig, åker till Hamra över nyår. Så då blir det skoter, snowboard och en massa mys med familj och släkt! sinnesro, ja tack.

Ska fixa filmen på lägenheten idag, den kommer upp ikväll så håll utkik. Vi hörs lite senare! hoppas att eran dag varit bättre än min. Kram

 


Ridskor eller stövlar

Alla har vi ju olika uppfattning om vad vi tycker är bekvämt, snyggt och praktiskt. Vad gillar ni bäst? själv tycker jag det är snyggast med ridstövlar, och man får bäst stöd för skänkeln. Men ibland är det skönare med bara ridskor, har inte en chaps för tillfället. Haha!

Ridskor och chaps, ridstövlar eller kanske bara ridskor?






Jag är med

...och tävlar! HÄR



Kom på att jag redan har ett sånt! Men kan va bra att ha ett till så slipper man byta mellan tränsen.

Jag är med

...och tävlar! HÄR


Jag är med

....och tävlar! HÄR


Jag är med

.... och tävlar! HÄR




Kingsland

Lite grejer från Kingslands vinterkollektion 2011. Detta är nog lite för hoppinspirerat för mig, och mössan faller mig inte riktigt i smaken men resten var helt ok. Speciellt den rosa tröjan ser ju riktigt mysig ut, hoppas det finns fler färger av den.

Vad tycker ni? Skulle ni vilja ha något av detta?











Trött tjej

Hej!

Hemma från stallet och trött som aldrig förr, ska plugga lite hovvård sen blir det nog sängen för min del. Orkade inte rida idag, och Villa var trött hon med så hon fick vila idag. Provade släppa ihop henne med Folly och det gick jätte bra, så dom ska börja gå tillsammans imorgon.

Skrubbade benen på Villa och klippte hovskägg, kronrand, skägg (under hakan) och lite runt öronen. Helt otroligt, kunde stå på backen och frisera henne i öronen utan att hon brydde sig, hon brukar ju vanligtvis inte vara så glad när man håller på med huvudet (spec. inte öronen). Hon var extremt huvudskygg när jag fick henne, men nu verkar det ha släpp mer eller mindre.

Ja, imorgon är det skola igen.. Ska nog göra ett matteprov imorgon, måste försöka beta av så jag blir klar någon gång. Har inte pluggat så mycket men det gå som det går, brukar inte ha så mycket problem i just matten.. Längtar verkligen tills jag är klar med gymn. och har min hästskötarexamen och kan söka in på hippologen. Längtar tills jag har min egen gård med mina fina hästar och lever drömmen! Och dit ska jag! no matter what it takes.

Ne, vi får nog höras mer imorgon, måste plugga... Kram

Bråttom!

Tjabba!

Blir en kortis nu. Måste fara iväg till stallet, ska släppa ihop Villa och Folly idag. Är hemma hos mamma och pappa nu, sov här igår. Hade ju som sagt 50-års fest här igår, därför blev det inte så mycket bloggande.

Hade hur roligt som helst, dansat och pratade och hade det trevligt! Är lite... hm... seg idag bara ;P
Blir nog en kort ridtur idag eller en promenad, ska även frisera Villas man och svans osv. Lite allmänt pyssel bara.
Ska även ta och smörja upp min stövlar som inte mår så bra för tillfället.

Nä nu måste jag rusa, vi hörs senare! Vad brukar ni ägna era söndagar åt föresten?
Kram

Dagens fråga- sporrskydd

Vad tycker ni om sporrskydd, är det snyggt eller fult?

Själv tycker jag att det är ganska ok, det finns ju rätt snygga i läder också. Dom i gummi är skitfula (har sånna nu och lider verkligen). Men det är väldigt praktiskt om man har stövlar som man är rädd om, verkligen inte kul att få märken på stövlarna av sporrarna när man lagt ut flera tusen..

På tävling skulle jag nog ta av dom, eller försöka få tag på ett par riktigt snygga med kanske lite blingbling eller så! ;) men på träning får det duga med dom i gummi. Även om dom ser förjävliga ut :P



Lördagmorgon

Godmorgon!

Idag är det lördag och vet ni vad, ikväll blir det fest för mamsen som fyllde 50 år i torsdags! Älskade mamma. Är ganska trött idag, vart sent igår. Var uppe till 3 och kollade på Harry Potter! hehe

Har sån huvudvärd idag, vet inte vad det beror på. Hoppas att jag inte blir sjuk igen! Det har jag inte tid med.. Har precis plockat ram lite frukost och ska ta en kopp kaffe innan jag och malin brummar iväg till stallet. Ska ju prova släppa ihop Villa och Folly idag, får se om jag tömkör villa en sväng sen eller om det blir promenad.

Åh, tänkte iallafall säga att tröjan som jag hittade, den från Jacson i Softpilé, den va slut :( sämst.. Hoppas att dom får hem fler. Hoppas på att Kingsland pannbandet finns iallafall! Har föresten ridit i dressyrstövlarna nu två dagar i rad, och mina fötter har överlevt! dom är sköna att rida i, men ajaj att gå i...

Vill ni ha kort på sadeln föresten? Isåfall kan jag fixa det idag. Den är superfin =D Nä nu måste jag göra lite nytta, hörs senare! Kram


Fredagsmyspys!

Hej!

Har precis kommit hem, har varit på shoppingrunda med Malin. Har köpt godis, chips & dip och cola, så ikväll blir det fredagsmys! Ska precis stoppa i mig lite mat. mums!

Vart en kortis i ridhuset idag, så jag orkar inte skriva något ingående. Pyssel och gos som vanligt, villa fick fotbad :D nöjd tjej!

Har fått förfrågan om att visa hur det ser ut där jag bor, och givetvis ska jag fixa detta! Film eller bilder? lägger upp det imorgon när jag hunnit städa ;) haha

Hörs senare! Kram

Mysig sommarbild på Villabus och hennes fina grimma! :)



Hovvård, och nu... HELG!

Hej!

Nu är jag äntligen hemma och får njuta av fredagen. Har haft hovvård fram till lunch. Gick igenom ett kapitel i boken och kollade sedan på döhovar som peter hade fixat. De var delade mitt itu så man kunde se hur benen ser ut inuti, man får väldigt bra förståelse för att hästarna kan bli skadade då och då.

Var fränt att se kotben, kronben och hovben och leder osv. på riktigt och inte bara på bild. Sedan fick vi rikta skor och slå på dom några gånger på hovarna också! svin roligt, men det kändes lite konstigt när det bara var benet man höll på med.

Ska ut till min lilla fis om ca. en timme. Blir en kort ridtur eller promenad idag, sen massage och massa mys! Blir bara lugnt ikväll för mig del, laddar inför festen imorgon! hehe

Villa ska föresten byta hage imorgon, ska släppa ihop henne med ett annat sto som hon stått i hagen bredvid förut. Hon trivs inte alls där borta med valackerna, och jag förstår henne. Hon varken äter eller dricker och vandrar bara fram och tillbaka, det gör ont i mammahjärtat att se henne så. Så imorrn blir det tidigt till stallet och brodda av både min egen och det andra stoet. Vill inte ha några hål i hästarna om det nu händer nått.

Ungefär såhär såg benen ut som vi fick hålla på med! Bilden är lånad.




bara älskar vissa folk

Måste bara säga att det är så roligt att man får respons här på bloggen! Att folk t.om skriver om det på facebook ;) Det är ju trots allt därför man driver en blogg, för att få folks uppmärksamhet och tycka att man är intressant.

För det jag skriver måste ju vara lockande eftersom vissa verkar kolla igenom alla mina kommentarer och vad jag svarat på dom osv ;) Roligt värre! I like it.

Puss!

Hittade en bild från min rödhåriga tid! cooling.

Ny kategori!

Dags för en ny kategori, och den heter så mycket som...... trumvirvel..... Dagens Ridoutfit!
Lägger ju ibland ut Villas outfit för dagen, och varför kan jag inte då lägga ut hur jag ser ut också.
Hiss eller Diss?

Så, dagens outfit var det här (inte bästa kvalitén, men ni ser ju själva.. HTC):



Vit fleecetröja från Pikeur
Marinblåa ridbyxor från Horselife
Rosa ridstrumpor från CRW (för kallt för Kingslands stövelstrumpor)

Efterlängtat inlägg

Äntligen dags för ett inlägg i Dagens Ridpass, kunde inte hålla mig från att ta en kort sväng idag på Villabusen. Vart en sväng runt byn på ca. 20-30 min. Enart skritt, såklart.

Skrittade henne på halvlånga tyglar nästan hela vägen innan vi vände hemåt. Hade mest fokus på att hon skulle vilja lossna från handen och inte hänga i tygeln. Gjorde mycket halter, backa (stå still en sekund) ner med huvudet och så fort hon gjorde det så gick vi framåt. Fokuserade mycket på att ha en följsam hand och bara krama lätt i tygeln även fast hon blir hängande.

Riktigt fin på slutet då jag bara behövde krama lätt i tygeln och sätta till mig så tvärnitade hon, backade två steg och behöll formen sen skrittade framåt igen. Kunde korta och länga steget med enbart sitsen och fick respons direkt jag bad henne om något. Min fina häst!


Red såklart i min dressyrsadel idag! awesome. Har tyvärr inga roliga bilder... bu

Repris!

21.40 sänder Eurosport världscupen från Verona, Italien där Hickstead avled. Det är en hyllning till honom och hans karriär.

R.I.P Hickstead


Kär!

Dessa chapsen från Dyon är verkligen ett årets vill ha! Dessa ska inhandlas så fort jag får pengar. Vet att jag sa att jag inte skulle ha några dyra chaps men dessa går ju inte motstå, MUMS med krokodil lacken längst upp på skaftet! Galet snygga. Dessa går loss för 1999:-

Vad tycker ni, Hiss eller Diss?




Historia

Hej!

Äntligen sista lektionen för dagen, sitter just nu på historian och ska skriva en uppsats om "Den Industriella Revolutionen", spännande va!? eller inte...

Tänkte stanna en sväng på stan efter skolan innan jag åker hem, ska kika runt lite. Världens bästa mamma fyller 50 år på torsdag nämligen!

Idag blir det pyssel i stallet, var nere och köpte handdukar till Villa förut så man har till när man t.ex spolat ben osv. Blir en promenad idag, sen lite massage och mys.

Har iallafall fått tag på tröjan från Jacson som jag la ut i tidigare inlägg, den fanns även i beige/creme så en sån får det blir. Hoppas iallafall att den fanns, hon på Grafströms skulle skicka efter den åt mig.

Vad ska ni göra med era hästar idag?

Vi hörs lite senare, kram på er.


Proppmätt...!

Hej!

Åh vad skönt att sätta sig ner i soffan och bara ta det lugnt. Har varit igång hela dagen känns det som. Började dagen med utsläpp (Villa vart jätte nöjd som äntligen fick komma ut), åkte sedan till en tjej som haft hästen i samma stall som mig och hälsade på henne, direkt efter usläppet alltså så jag åt frukost där, stannade kvar till ca. halv 12 och åkte sedan tillbaka till stallet och lunchade. Fixade allt i stallet och tog en kort promenad med villa på 20 min.

Klädde på henne lindor runt om och boots fram inför hagbytet, vill inte ha några mer skador tack! Hon går ju i en större hage nu, så hon är hel nöjd. Hon får ha skyddsutrustning på sig i ungefär en vecka tills hon busat av sig det värsta.

Efter stallet så fort jag iallafall hem och duschade av mig allt hästeri sen dagen och åkte till farmor & farfar med familjen och käkade middag osv. Super mysigt! Det är lite av en tradition på farsdag att vi äter där, har ni också några sånna traditioner inom familjen/släkten?

Sitter i soffan nu och är verkligen fylld upp till halsen med mat, tårta, choklad, kaffe och bullar. Ska kika runt lite på datorn, sen ge mig på ett hästpussel på 1500 bitar innan jag lägger mig. Alltså jag kommer ju kanske inte hinna klart pusslet ikväll direkt, lär ju ta typ 2 veckor eller nått xD

Vi hörs imorgon! Sov sött.
KRAM





Sluta på Villas boxvila!

Halloj!

Blir en kortis nu. Ska snart lägga mig då jag ska ta ut hästisarna imorgon. Villa ska äntligen få börja gå ut! Cissi (hovslagaren) kikade på villas tassar idag och hovbölden såg riktigt bra ut. Så nu har hon fått sula på hf så hon kan börja gå ut.

Ska släppa henne i sjukhagen på morgonen och sen kolla med Maria (ägaren av stallet) och se om jag kan få ta en annan hage som är lite större och inte lika lerig. Dock finns det inte tråd utan bara stolpar, så då har jag lite pyssel imorgon.

Anledningen till att jag vill ha henne i lite större hage även fast hon egentligen skulle stå i sjukhage tills hon är igång (minst till jul) är för att hon vandrar så mycket i sjukhagen och går då runt i en cirkel hela tiden, dessutom i högervarv enbart och hon belastar då sitt skadade bakben alldeles för mycket. Bättre att hon kan röra sig normalt i en större hage. Sen har hon så känsliga hovar (men tanke på hovbölden) så hon ska inte stå i en massa lera.

Under igångsättningen nu så kommer hon promeneras för hand i en vecka, sedan tömköras blandat med promenader i ungefär 1-2 veckor innan jag börjar rida henne igen. Hon har tappat väldigt mycket rygg och rumpmuskulatur under vilan och vill få igång hela maskineriet innan jag sätter mig upp och rider. Blir till att massera henne på ryggen med liniment och ett tjockt stalltäcke sen promenad ca. 30-60 min om dagen.

Nu har ni lite koll på läget, hörs mer imorgon! Sov sött.


Vill ha! (SKA ha)

Detta ska inhandlas till vintern! Förmodligen lite annat som reflexer osv också men detta är VILL HA grejer.

Lite ovanligt att jag nöjer mig med "budget" grejer ;) syftar i detta fallet på chapsen och ridskorna som är från CRW (hööks), men jag känner inte att jag behöver lägga mer pengar då jag precis köpt ridstövlarna och ska använda dom till "fint" och chaps + ridskor till vardags. Dessutom var dessa skorna grymt sköna! får se kvalitén bara.






Vad tycker ni!?

Har funderat på om jag kanske ska göra en ny blogg, med en helt ny design och vara riktigt seriös med bilder osv. Tänkte vänta till Villas hovböld läkt ut och jag kan börja rida. Som sagt kommer det ju hända mer framöver med tanke på praktiken osv. Kan nog bli rätt rolig läsning.

Vad tycker ni, stanna kvar på denna blogg eller göra en nystart?

tittut!

Blir aldrig frisk.

Godmorgon!

Vaknade imorse och min hals har gett upp igen, Jonas är jätte sjuk nu så jag smittade nog honom och nu får jag igen. Skulle haft praktik idag men stannade hemma istället, bättre att kurera mig så jag VERKLIGEN blir frisk, annars kommer jag vara sjuk till och från hela vintern.

Ska precis ta en kopp te till och sätta mig och plugga lite hovvård, har gjort 2 kapitel och har hälften kvar som ska vara färdigt imorgon så jag har ju det jag gör. Tur att det är rätt lätt iallafall! och intressant för den delen. Tänkte även springa bort och lägga mig i solariumet en stund, börjar blekna sen Egypten resan, buhu :/ (Det kommer bilder, men det är min bror som har dom och han är seg på att maila till mig).

Idag ska jag pyssla massor med Villabus (som alla andra dagar). Börja frisera henne lite igår men då hade hon redan stått typ en timme på gången och det är inte lätt att klippa hovskägget på en häst som går fram och tillbaka typ 1000 ggr. Så ska göra klart det idag, ska även försöka göra något åt hennes hemska man, den reste sig rakt upp i mitten sist när jag skulle tunna ut den, och det har fortfarande inte lagt sig.. =( hon ser ut som en ridskoleponny..

Nä, nu är det dags att plugga. Vi hörs lite senare!
KRAM







Måste skriva av mig

Irriterar mig nått fruktansvärt på folk som inte verkar ha hästvett. T.ex nu som när Villa ha boxvila, så tar folk ut alla hästarna och släcker sedan hela stallet och inte slår på radion eller nått och lämnar henne där hela dagen, asså hallå!? Man ska väl inte behöva skriva på tavlan och be dom lämna lampa och radio på (nu har jag dock gjort det) folk måste ju kunna tänka själva, går dom runt i sitt hus med alla lampor släckta själva eller?

Sen i förrgår tog jag med mig nya matbyttor till Villa, och dagen efter när jag kommer dit så är kvällbyttan sönder trampad och det ligger fullt med plastbitar inne i boxen, och halva byttan ligger utanför.. Men ingen har skrivit något på tavlan eller sagt något? Villa kan omöjligt ha fått tag på den själv, så min enda teori är att den som kvällsfodrade bara kastade in höet utan att kolla om det fanns något foder i påsen (det roliga är att Villa ALDRIG är utan foder, och det borde ju folk veta vid det här laget). Tänk om hon hade gjort illa sig på den? hästar gör ju i f*n illa sig på bomull t.o.m (ok kanske inte riktigt, men ja ni fattar principen..)

Sen idag när jag kom till stallet så satt Villas grimskaft fast i grimman och grimman var upp knäppt, ja vad är konstigt med det då. Jo för igår när jag lämnade stallet så hade jag gjort en fin knut på grimskaftet (det satt INTE fast på grimman) och grimman hade jag knäppt ihop. Min häst har boxvila? borde inte hennes grejer vara orörda.. OM folk nu ska låna mina saker (vilket dom inte ska utan att fråga) så kan dom väl iallafall hänga tillbaka grejerna som dom tog dom..

Blir bara så less på att det är en massa strul hela tiden. Det är ju uppenbart för mig att man inte lämnar en häst själv i ett kolsvart stall, man kan ju iallafall tända och slå på lampan. Att man inte bara kastar in maten utan att kolla vad som finns i påsen och att man FRÅGAR innan man tar andras grejer, och sedan lämnar allt som det var innan man tog det.. Vill inte verka otrevlig mot de som känner sig träffade i det här, men det måste ju finnas en gräns..

För mig kommer ALLTID hästarna först, även om jag tycker om ägaren eller inte (spelar ingen roll om det är på praktik eller liknande), hästarnas mående är prio 1 i alla lägen. Tycker att folk borde tänka till hur dom vill att deras hästar ska bli behandlade.

Tack för mig / less tjej...


Pysseldag

Hallå!

Nu börjar jag faktiskt känna mig lite piggare. Ska alldeles strax stoppa i mig lite middag sen åka till stallet. Ska ta med fika och kasta ner alla mina träns, sadelgjordar osv. i en ikea kasse och sätta mig i fikarummet och smörja, Sandra följer med som sällskap =)

Ska nog dra av sadeln en sväng också, tror den behöver lite uppmärksamhet. Då kan jag ju passa på att ta bilder! Man får ju passa på att göra sånt här när man har en skadad häst, annars har man knappt tid för lädervård.

Nu har jag iallafall bilden på gipset, försöker byta färg på benlindorna varannan dag, tycker det blir så tråkigt med samma hela tiden ;) Så typiskt mig haha.. Men visst är hon söt! =):



Lurvboll!









Hemma och sjuk

Hej!

Blev hemma från skolan idag, ska försöka ta mig till vårdcentralen då jag misstänker att jag har halsfluss eller något. Halsontet och hostan vägrar ge med sig, har haft det en vecka nu så jag kanske behöver pencillin eller något.

Sitter just nu och häller i mig te och försöka överleva, tänkte att jag ska försöka röja undan lite i lägenheten. Man måste ju göra lite nytta när man endå är hemma.

Lyckades iallafall med gipsningen igår. Hon är fortfarande svart och mjuk precis där hovbölden var, men hon är inte tjock över senan eller halt. Men det kanske tar ett tag innan de ger med sig? Tog kort på hur gipsningen blev men det är ju såklart på Jonas telefon och han är på jobbet.

Tänkte på en grej. Ska ju gipsa om Villa typ på torsdag och se hur hon ser ut, när jag vet att det är dags att slå på en sko + sula och när kan hon börja gå ut i hagen? Ska nog rida veterinären som kom ut men det kändes som att hon inte hade så mycket koll på läget.. Någon av er som har erfarenheter av hovbölder? Tacksam för svar.




R.I.P Hickstead

Världscuptävlingarna i italienska Verona avbröts på söndagen efter att världsettan kanadensaren Eric Lamazes häst Hickstead föll ihop och avled på banan. 22 av 39 ekipage hade fullföljt tävlingen när olyuckan inträffade. Tillsammans med Hicksted tog Eric Lamaze bland annat OS-guld 2008. Den tragiska händelsen har väckt stor sorg i i hela ridsporten.

Hicksted föll ihop när ekipaget var påväg ut från banan. Troligtvis en hjärtattack. Har länkat film, känsliga tittare varnas.



Sjukling..

Godmorgon!

Kan inte fatta att skolan början imorgon, hade behövt minst en vecka till ledigt. Har ju varit sjuk i princip hela lovet, och inte har jag kunnat ridit hästen heller. Typiskt att allt ska komma nu..

Ska ut till stallet om ett tag och försöka gipsa om hoven på Villa. Har rätt bra koll på hur jag ska göra men jag har ju inte samma grejer som vet. Ska iallafall göra rent med jodsprit och lägga en gasbinda med det i "hålet", sen gipsa och därefter linda hela hoven med flexlinda. Är dock orolig om det kommer hålla eftersom vet. hade någon annan starkare linda också, och det har ju inte jag.. Kanske får byta oftare då..

Hoppas på att hon är bra om en vecka så man kan slå på en sula och en sko så hon får börja gå i hagen, men problemet är ju att vet. verkade bort typ hela sulan och det tar ju ett tag att innan det växt ut nytt horn så man kan slå på en sko..

Jajja.. Vi får se hur det går, ska försöka fixa min kamera (som jag tappat bort laddaren till) så jag kan börja ta lite bilder och lägga upp här på bloggen. Känns inte som en seriös blogg utan bilder ju! Kan ju vara lite roligt att få bilder från praktiken kanske?

Ska försöka stoppa i mig lite lunch nu, vart bara en kopp te till frukost eftersom jag inte kan äta pga. halsen =/ Vi hörs lite senare, ha en mysig söndag.

KRAM



Både jag och pollen är sjuk...

Hallå!

Har varit lite dåligt på bloggfronten igen. Villa har boxvila just nu pga. en hovböld. Kom till stallet i tisdags och skulle ställa henne på gången när jag mockade, hon var tjock över senan på hö fram och varm, dessutom blockhalt så det var bara till att ringa distriktarn.

Hon karvade upp hoven och gipsade sedan. Villa var inte det minsta halt på onsdagen och svullnaden hade gått ner helt, så hon måste ha fått bort allting. Så nu står lilla busan på box i några dagar till. Ska gipsa om imorgon och nästa  vecka, sen får hovslagaren (om det läkt) slå på en sula så får hon börja komma ut i hagen igen.

Både jag och hästen är sjuk nu, jag har åkt på världens förkylning så det var knappt någon ridning nu när jag var hästvakt. Red Tindra på måndagen i ridhuset och det gick jätte bra, tog även ett kort pass på onsdagen men då markerade hon hälta på ena frambenet så det var bara plocka av grejerna och palpera ben, böjde henne lite utanför stallet och kunde lokalisera vilket ben hon haltade på, satt troligtvis i hoven då hon behövdes verkas om.

Men ska börja hjälpa en kompis med hennes häst så det blir nog rida så det räcker och blir över. Roligt! Mer om det sedan. Nu ska jag stoppa i mig lite käk innan jag drar iväg till stallet, ska försöka frisera Villa litegrann. Om hon är på humör vill säga... Hon tycker ju inte att det är så superkul att stå stilla på stallgången nu när hon har spring i benen efter vilan. Önska mig lycka till! Vi hörs sedan.

KRAM




Sjuk..

Godmorgon! eller inte... Jag har åkt på världens förkylning, har feber osv.. Mår verkligen kasst.
Skulle ha ridit 3 hästar idag men alla får vila, får se om jag orkar tömköra villa en sväng på stallplanen. Hon vilade igår och vill helst inte att hon ska stå 2 dagar i rad, men vad gör man då.. Måste försöka bli frisk till på torsdag när jonas kusin och hans tjej kommer upp!

Ska försöka putsa Villas saker idag, sadeln behöver en omgång med fett och tränsen måste rengöras grundligt. Ska diska skydd osv, så himla mysigt att pyssla i stallet!

Ska försöka komma ihåg att ta lite kort på sadeln idag, några önskebilder kanske?

Ne, nu ska jag fortsätta hälla i mig te och kurera mig. Vi hörs senare, kram!

RSS 2.0