Lång dag


Hallå!

Nu har jag kommit hem efter en väldig lång dag känns det som. Skola, hööks, farmor och farfar, stallet sen lägenheten. Måste bara berätta en sak, när jag var hos Gun på Volmsta (hästklinik) med villa första gången, så märkte hon att Vilbur var väldigt torr i munnen när hon raspade tänderna, så hon tipsade om att skaffa äpplebett till henne för salivutsöndringen. Så jag var ut på Hööks idag och valde ett Tredelat Eggbett, och Villa gick verkligen hur bra som helst på det! Kändes som att jag hade en ny häst, jätte mjuk och fin i munnen, inte alls stark som hon brukar vara, och lyssnade på minsta lilla kommando. Underbart!

Visst är det skönt när man hittar ett bett som verkligen passar hästen!?

Pysslade om hjärtat lite x-tra idag, stretchade länge, masserade och gosade hur mycket som helst. Nöjd hon blev! Fast hon är ingen super gosare egentligen, men idag var hon på bra humör.
Apropå humör så höll jag på att bli galen när vi skulle åka till kliniken i tisdags ( gången innan så gick hon rakt in utan krångel ), efter att hon gått upp på rampen och backat tillbaka igen ungefär 3000 ggr, så fryste hon fast i backen, och minsta lilla man bad henne gå framåt så kickade hon med bakbenen och stampade i backen som ett litet barn. Riktig sur märr! Men in gick hon iallafall, duktig!

Har ni lastproblem med era hästar eller går dom rakt in?

Kan tyvärr inte lägga upp bilderna på Villa idag då sladden till kameran mystiskt nog fått ben och knallat iväg någonstans där jag inte kan hitta den O_o *suck*. Men jag hittar den nog här någonstans i allt stök när vi flyttar i helgen. Nu ska jag äta lite middag, hörs senare!

Tjingeling! ;>


Precis kommit hem!


Nu har jag precis kommit hem efter att jag varit i stallet. For förbi lägenheten och lämnade lite flyttkartonger som jag packade förut. Pysslade om Villa lite x-tra idag eftersom hon stått inne hela dagen ( ni kan ju gissa hur lång tid det tog att mocka ) och jag får ju inte börja rida henne för än imorgon. Satt och pysslade med ett igångsättningschema igår, och såhär ser det ut:

Vecka 1: 31/3 - 7/3

Skrittas max 30 min om dagen.

Vecka 2: 1/4 - 8/4

Skrittas max 45 min om dagen.

Vecka 3: 9/4 - 16/4

Skrittas på obestämd tid. Får även börja ridas på böjt spår.

Vecka 4: 17/4 - 24/4

Får börja travas på raka spår. Trava sålänge hon känns spänstig och framåt, sen bryta av. Ev använda bommar som hjälp om hon inte riktigt vågar lyfta bakbenen.

Vecka 5: 25/4 - 2/5

Får börja trava på böjt spår, och göra galoppfattningar. Endast galoppera på rakt spår.

Vecka 6: 3/5 - 10/5

Får börja galoppera på böjt spår och sakta men säkert börja hoppa igång henne.

Vad tycker ni om det? ser det bra ut?
Får inte börja tävla henne förän i Juni, och minst 6 veckor behöver jag för att sätta igång henne.

Nu ska jag äta mat och kolla på ridsport! Blir ev. ett inlägg senare, och en bild på villa sen dagen i stallet ;)
Hej så länge!

Hemma från skolan


Blev hemma från skolan idag, känner mig fortfarande inte helt pigg sen förkylningen. Tror nog mer att det var en influensa eftersom jag typ höll på att dö av feber osv! hehe... Ska försöka packa ner lite saker idag, packa vad kanske ni undrar? Jo det är ju så att jag och min pojkvän flyttar in i våran lägenhet på fredag! längtar verkligen.

Ska försöka ta mig till stallet så fort som möjligt, eftersom lilla Vilbur står inne idag, stackare! när det är så fint väder och allt.. Men imorrn får hon gå ut, då blir hon nog glad igen. Ska ta hem en massa täcken osv som behöver tvättas, har ju tvättmaskin och torktumlare i lägenheten ;) + ett rätt stort förvaringsrum, där jag kan ha en MASSA häst saker, gud va lycklig Jonas kommer bli :)

Tänkte försöka åka och köpa, eller klicka hem en remont nosgrimma till Villa, eftersom att hon "räcker ut tungan" när jag rider, och hon gör det enbart när jag verkligen kommer åt henne. Det är inte tänderna eftersom hon nyligen fått dom raspade. Ska även köpa ett tredelat äpplebett och se om hon kanske kan börja tugga lite mer så man får bättre kontakt med henne. Gun tyckte att hon var torr i munnen när jag var på kliniken för hältutredningen,
kan det kanske vara en anledning till att hon känns så stum på alla bett?
hackamore kanske borde testas? hmm..

Ska se om jag får med mig en kamera till stallet så jag kan ta lite kort på villa idag!
Ne nu ska jag ta och sätta igång med packningen, hade bra sålänge!

Tjingeling.

Första inlägget!


Äntligen blev det av, mina tankar om att göra en hästblogg. Det vart ju ett passande läge nu då min häst precis ska börja sättas igång efter en tids hälta på båda bakbenen. Det ni kommer få följa är alltså våran utveckling från och med nu. Kommer självklart skriva om tiden innan också, men det viktigaste är ju vad som sker framåt, eller hur!

Villa, eller Sanviella som hon egentligen heter, är ett Svenskt Halvblodssto född -92. Jag har haft henne i snart 3 år. Hon är min första riktiga egna häst, jag har haft foderponny förut och även varit skötare/medryttare tidigare. Villa är den absolut perfekta första hästen, hon har lärt mig så otroligt mycket! och vi har haft så mycket roligt ihop, och mer ska det bli.

Lägger upp en bild på min skönhet, så får ni gotta er i det tills imorgon!

Tjingeling! ( Denna design är endast tillfällig, den är hemsk... )



villa

Följer trenden och gör en hästblogg!


Har funderat länge på att göra en hästblogg, men det har helt enkelt aldrig blivit av. Men nu har jag ett passande läge att verkligen göra en. Min häst har precis blivit bra sen hon varit halt i båda bakbenen, och ska precis börja sättas igång. Så nu gör jag en hästblogg! Bra va!

Här kan ni följa mig och mitt Svenska Halvblodssto och våran utveckling tillsammans. Bla, träning, tävling, vardag, och en massa annat spännande. Det här kommer bli en sjukt bra blogg, så missa inte detta!
Nu ska jag klicka runt lite och försöka fixa en snygg design *host*.

Tjingeling!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0