Lång dag!


Hej alla bloggläsare!

Nu kan jag äntligen sätta mig i soffan och slappna av, har varit på G hela dagen. Klev upp runt halv 10, käkade frukost och tog sen bussen in till Birsta med Sandra. Gick på Hööks direkt och kollade om dom hade sadelgjorden kvar som jag ville ha, men den var givetvis slut. Fanns bara en kvar och den var 110 cm, och Villa har ju liiiite större mage än så, speciellt nu när det är tonvis med gräs i den.

Vill dock bara ha den modellen, så ska se om den finns på något annat ställe, annars ska jag försöka få tag på en begagnad. Måste ha just den för att:

  • Den är snygg
  • Den är anatomisk och motverkar skav
  • Den har resår på båda sidor
  • Den har ringar både på sidorna och under magen för ev. hjälptyglar eller liknande.
Köpte istället ett schabrak, en matchande luva och massa godis!
Drog in på Birsta City efter det och handlade lite på H&M, dom hade jätte mycket rea där så jag fyndade en topp, en kofta, en klänning och 3 par strumpor. Kan lägga upp bilder på allt sedan om ni vill se. Käkade en hamburgare på donken innan vi tog bussen till stan.

Gick till mammas jobb och tog en kopp kaffe, fick sånt jäkla skav av mina skor jag hade så jag fick ett par nya av mamma, ett par ljusblå tygskor som kostade endast 99:- (Rea på DinSko) Åkte med henne hem, bytte om och for till stallet direkt.

Pussade på Villa jätte mycket i hagen och tog en massa söta bilder som kommer upp senare, testade dom nya grejerna men glömde att ta kort, ni får se imorgon. Hon var as fin i det! Och hon älskade godiset. Tog en ridtur på ungefär 40 min, skrittade och tog några travsteg nere vid sjön. Mycket fin och piggelin polle idag, lite stel dock men inte konstigt när hon stått nästan en vecka.

Har laddat ner alla The Sims 2 så ikväll ska det nördas! Hörs lite senare. Kram









Love These Days!


Godmorgon!

Försökte komma upp lite tidigare idag, hatar att sova bort hela dagarna. Speciellt när det är så fint väder också, verkligen as varmt och soligt. Hur skönt som helst!

Ska göra en god frukost och sätta mig på balkongen, skönt att det är skugga där iallafall. Längtar som sat*n till Egypten kan jag lova, önskar inget hellre än att vara där just nu.

Ska dra in på hööks en sväng idag och kolla om dom har någon bra sadelgjord. Villa måste ju få nått som hon blir glad över också så jag köper hästgodis med, kan behövas eftersom jag ska börja trickträna henne! Kul va.

Idag är även Villas första dag på bete! Lagomt till hennes födelsedag. Hon går nu på gräs mellan 07.00-20.00, vill inte ha henne ute på nätterna då jag tycker hon är för gammal för det. Om jag ska kunna rida henne så måste hon sova inne, annars kommer hon inte orka nånting.

Ska duscha av henne direkt när jag kommer till stallet, kan tänka mig hur varmt det måste vara att va häst nu. Sen blir det antingen en skrittur eller en promenad.

Nu måste jag snabba på lite, hörs senare! Ha en underbar dag allihopa. Kram













Grattis till min fina vän!

Idag fyller världens bästa häst 19 år!

3 underbara år med min fina Sanviella. Jag minns det som igår jag såg dig första gången. En bild på en annons på internet, redan då förstod jag att det var dig jag skulle ha. Ingen annan, bara du. Pappa var bortrest, men ändå så ringde jag honom 300 ggr tills han svarade för att få tala om att jag äntligen hittat min vän för livet.

Blev helt förkrossad när jag skulle visa dig för pappa när han kom hem och annonsen var borta. Mamma hade försökt ringt till dom som ägde dig då, men förgäves. Slutade kolla på hästannonser efter det, allt kändes så meningslöst. När man hittar något så vackert, så duger ingenting annat.

Kände på mig att det var meningen att vi skulle hitta varandra så jag kollade efter dig igen på internet, skrek rakt ut när jag såg att annonsen var inne igen. Mamma ringde direkt, och fick svar! Vi planerade dag för provridning och några dagar senare så tog jag & pappa bilen upp, äntligen skulle jag få träffa dig.

Det visade sig att det kommit en familj och provridit, och därför togs annonsen bort. Men ni passade inte ihop, ni förstod inte varandra som du och jag gjorde. Därför fick dom inte köpa henne, och då kom annonsen in igen.

Bilden på annonsen gjorde dig inte rättvisa, där såg du ut att vara ljusbrun/fux utan några vita tecken. Men när jag klev ur bilen i Sollefteå och skulle få se dig, så möttes jag av en liten ihopsjunken brun häst med stor bläs och nyfikna ögon. Varken jag eller pappa fick ta på dig i hagen, du var så osäker och rädd, men ändå nyfiken. En smutsig, omusklad, osäker häst vad var jag såg, men känslan inuti mig sa något annat.

Efter jag borstat på dig och fått suttit på dig första gången, så var det redan klart. Det var dig jag skulle ha! Några veckor senare efter besiktningen gått igenom så åkte vi och hämtade dig, det var tur att jag hade öron, annars hade mitt leende gått runt hela huvudet.

Och på den vägen är det. Vi har gått igenom så mycket ihop, när jag har haft tuffa perioder så har du alltid ställt upp för mig, och när du haft det jobbigt så har jag funnits där för dig. Du litar på mig nu, såsom jag litar på dig. Jag får ta på dina öron, ditt huvud, för du vet att jag aldrig skulle skada dig.

Du är den finaste vän man kan önska sig! Ingen kan någonsin ta din plats. Jag älskar dig <3




Dagens Ridpass!


Tjabba!

Nu har jag kommit hem från stallet, ska hoppa in i duschen bums känner jag. Varmt ganska varmt i ridhuset idag med fleecetröja, kan dock säga att min vita Pikeur inte är så vit längre... Hästhår och Rockendreggel på den. Jajja.. Vad kunde man förvänta sig med en vit tröja, i stallet...

Longerade först Villa en sväng, hon såg helt ok ut. Lyfte bra på benen och "släpade" inte alls som hon gjorde sist när hon var halt. Ska skritta henne 2 dagar nu och rida henne som vanligt i ungefär en vecka och sedan longera henne igen så ska Maria kolla på henne.

Red Rocken en sväng i ridhuset, ungefär 40 min. Skrittade mycket och böjde honom, travade mycket volter och gjorde serpentiner osv. Han har riktigt fin trav, har härligt "schvung" stundvis. Lite spänd idag dock, kunde inte riktigt komma till ro och slappna av. Annars fin! Riktigt mysig att rida.

Ska åka in till hööks imorgon och köpa en sadelgjord. Madde ska sälja sin dressyrsadel (för 7000:-, jag funderar på att köpa en Tekna, får en ny för det priset), Villa får ju skav av sin gjord som hon har nu och eftersom jag kommer måste rida i hoppsadeln så är det lika bra att köpa en ny! Den jag har nu köpte jag från Börjes, till min förvåning så var det bara resår på ena sidan när jag fick hem den, lite besviken med orkade inte skicka tillbaka den.

Här kommer lite bilder från ridpasset, hörs senare!




Lilla prinsessan efter longeringen:


























Drar och solar!


Tjabba!


Underbart väder idag, soligt och varmt. Ska försöka få i mig lite lite frukost, stör mig på att vi inte har något smör bara. Efter frullen blir det ICA och möta upp Anna, köpa massa bullar och sen dra bort till ljungan och sola. Vägrar sitta inne i detta vädret.

Idag har jag två hästar, ska ta hand om Rocken idag också. Tänkte rida honom antingen i paddocken eller ut en sväng, ska longera Villa i ridhuset och se hur hon ser ut. Hon var fortfarande lite tjock i högerbak men det är ju svårt att övgöra nu när hon stått några dagar. Är hon inte bättre idag så är det bara ringa Gun (veterinär) igen.

Skulle ju ha följt med Malin till kliniken idag, somnade skit sent inatt så jag var lite för trött för det imorse. Jag visste att hon hade Sandra med sig också så det var nog därför jag inte vaknade, ställde alarm men det hjälpte inte.

Funderar på att fara in till Hööks någon dag och köpa en anatomisk sadelgjord till Villa, den hon har nu får hon skav av. Känns dock dumt att köpa något nu när jag inte vet om hon är dålig eller inte...  Nog med grubblande, nu drar jag och solar!

Hörs senare, ciao!




Back in Sundsvall!


Hej!

Har varit lite dålig på att uppdatera idag och igår. Har inte riktigt orkat helt enkelt, har varit så skönt att bara få slippa allting och slappna av, så då blev det inget bloggande på någon dag! Men det blir givetvis skärpning på bloggfronten nu när jag är tillbaka på hemmaplan igen.

Lite kortfattat om dagarna då jag tänkte hälsa på John Blund snart! 3 underbara dagar i Småland som fått min själ att läka en hel del, har samlat på mig massor med nya krafter och kommer ta denna sommaren med storm efter en underbar resa. Massa god mat och sena kvällar med mys & givande pratstunder! Kommer sakna dessa dagarna till stunden vi åker tillbaka igen, hoppas det inte dröjer lika länge som denna gången.

Trött i kroppen & knoppen
efter en lång och seg bilresa hem. Ont i rumpan efter 80 mil i en inte allt för skön position, fötterna mot rutan och en sudoku bok i handen. Såg många djur efter vägen som inte haft samma tur i livet som jag, kunde inte ens räkna antalet överkörda gnagare på 10 fingrar.

Stannade i stallet och kollade så min häst levde efter att mamma varit borta några dagar, lite solbränd på mulen men annars frisk och kry. Hon hade dock ställt till med ett hett drama idag när hon sprang runt i hagen och fick igång en liten Ulét som var påväg till ridhuset, som slet grimskaftet ur näven näven på Didrik och gick omkull. Klarade sig dock bra förutom ett uppskrapat ben på Ulét, en något förstörd sadel och en brännskadad hand. Tur i oturen!

Nu väntar sängen, lägger upp några av en hel drös bilder från midsommar. Ska upp tidigt och följa med Malin till kliniken med sin häst Falcon, hörs efter det! Sov gött. Kram!




























Glad midsommar!


Godmorgon!

Sitter just nu och äter lite frukost, har en hel del att göra idag. Ska hoppa in i duschen och börja fixa iordning mig lite inför dagen, sen vid 3 så drar vi bort till gården där vi ska ha festen. Helt ok väder här, rätt molnigt bara men solen kikar fram då och då. Kanske runt 17-18 grader varmt. Det ska inte regna iallafall, tur det.

Pratade med mamma och pappa nyss och dom hade det jätte bra, verkar vara ungefär samma väder i sundsvall som det är här. Skulle inte få ridstövlarna av pappa för han sa att dom redan bestämt vad jag skulle få, "och jag har ju inte blivit besviken någon annan födelsedag". Undra vad dom hittat på nu, hehe.

Jonas trodde han hade glömt laddaren till kameran men han hittade den nu, så ni kan vänta er massa bilder från kvällen! Ska ta lite kort på pollarna också till er hästfantaster :D

Nu ska jag göra lite nytta, hörs senare! Glad midsommar på er allihopa! Kram









Äntligen Framme!


Hej allihopa!

Har inte bloggat mycket idag då jag har haft fullt upp. Resan till Småland (Blekinge) gick jätte bra, lite trött idag men annars ok. Kom fram vid 12 tiden. Jag och Sara drog in till Tingsryd medans Jonas & Alexander for och handlade inför imorgon, var tillbaka till 5 och åt middag då. Sara köpte en dressyrsadel som vi provade på en av hennes hästar, hur snygg & skön som helst! Jag handlade en Pikeur Fleece tröja, underbar!

Jag och Sara flyttade över hästarna till en större hage med massa gräs och sen kollade vi på när grabbarna lastade släpet med högtalare osv! haha!

Blir lugnt ikväll inför imorgon, dagen börjar tidigt. Ska fira midsommar på en gård och ha utefest, kommer bli grymt kul. Hittade föresten stövlarna på Börjes, men dom var inte alls lika sköna som jag trodde. Testade ett par andra Cavallo som var grymt sköna, älskade dom. Frågade pappa om jag kunde få en för tidig födelsedagspresent, vi får väl se om jag lyckas eller inte.

Ska vara social med gänget nu, vi hörs imorgon! Kram.





Såhär ser tröjan ut, orkade inte ta egna bilder:


Sommarsnygg!


Såhär såg bikinin ut!
Som det för övrigt är rea på så passa på om ni vill ha den, finns HÄR att beställa. Riktigt snyggt med Leopard mönster tycker jag, älskar "guld" spännena också. Dom verkar vara små i storlekarna
så ett tips är att kanske ta liite större än vad ni brukar. Finns sjukt mycket snygga bikinis på H&M's hemsida, säkert in store också!










Bye Bye Sundsvall!


Tjabba!

Tänk att jag sitter och slöar även fast jag har en massa saker att göra, fast jag har egentligen bara packningen kvar. Är så j*vla trött nu, var ju och tog ut hästarna halv 6 imorse och har i princip varit vaken sen dess förut 2 h vilande på soffan. Kommer sova gott i bilen, ska ta med mig kudde och alltihop.

Åkte till min älskade Farmor & Farfar på dagen och var där från 12 till halv 6 ungefär, åkte hem och bytte skor och for sen ut till stallet ocg tog in hästarna. Släppte Villa i gräshagen medans jag mockade och packade hö, gjorde några x-tra påsar till Sandra som ska ha henne imorgon. Hästarna börjar stå ute till 8-9 nu så nu är det en påse mindre att packa iallafall.

Hörde någon som gnäggade som en tok och givetvis var det Villa. När jag skulle hämta henne så brallade hon runt i hagen och sparkade bakut, bockade och levde livet med öronen spetsade. Kul att hon visar livsglädje! Såg ut som en unghäst, kan ju inte säga att hon såg halt ut iallafall, det är ju positivt. Blev alltså ingen promenad för Villa då hon motionerat sig själv i hagen. Borstade på henne och pälsglansade lite osv, gjorde en fin fläta i svansen, lindade bakbenen och pussade henne 1000 ggr på mulen innan hon fick gå in i boxen och äta middagsmat.

Drog och solade efter stallet, snacka om att man börjar bli brun nu! Några ggr till så ser jag ut som en pepparkaka, vill inte vara en blekfis när jag åker till Egypten. For hem till Sandra och hämtade en bikini hon beställt och inte passade som tyvärr var på tok för liten för mig också, synd med tanke på hur sjukt snygg den var. Åkte hem och hälsade på mamma & pappa och hämtade bilen som vi ska ta till småland efter det.

Har bara latat mig sen dess och ska nu sätta igång och packa klart, får smyga när jag ska hämta mina kläder eftersom Jonas ligger och sover. Han ska ju köra hela natten så han behöver all sömn han kan få tills det är dags att åka. För er som undrar så kommer givetvis bloggen hållas uppdaterad under tiden jag är borta!

Nu ska jag avsluta detta allt för långa inlägg och göra lite nytta! Bye bye Sundsvall! Hade bäst.








Uppe med tuppen!


Godmorgon!

Har precis varit och släppt ut hästarna, skönt när det bara är 3 st. Går så himla fort att bara ge dom fodret och kasta ut dom i hagen. Alla fick komma ut naken idag, ska ju bli fint väder. Villa var jätte stel när hon skulle ut, hon såg ut som en gammal tant, brukar göra det när hon vilat dagen innan. Huga!

Tänkte lägga mig på soffan och vila lite, kanske slå på en avsnitt Heroes. Ska upp vid 9 och käka frulle, kan inte sova bort hela dagen, har jätte mycket att göra.

Nu ska jag släppa datorn och försöka vila litegrann, vi hörs senare! Ni som fortsätter vara vakna nu och kanske ska på jobbet eller liknande får ha en underbar dag! Kram.





Nyslingat hår!


Hej alla nattugglor!

Lite väl sent för mig att vara uppe eftersom jag ska ta ut hästarna imorgon, men ska försöka trötta ut mig så mycket som möjligt så jag kan sova i bilen hela vägen till Småland. Orkar inte sitta vaken och stirra på en väg hela resan. Ser faktiskt fram emot detta endå, även fast det varit lite mycket tankar några dagar. Tror jag kan behöva att få komma bort några dagar.

Har precis torkat och fixat med håret, Sandra kom och hjälpte mig att slinga det igår. Vart jätte bra faktiskt! Mitt hår vill inte riktigt bli blondt på vissa ställen då jag har så mycket röda pigment så det är en blandning mellan blonda/guldiga/orangea, men det ser ju coolt ut iallafall.

Imorgon ska jag ju som sagt vara i stallet ungefär halv 6 och vara i stallet, skönt att det bara är 3 hästar så det går fort imorgon. Lägger mig på soffan och slumrar nog till något timme när jag kommer hem. Sen blir det till att käka lite frukost och fixa iordning mig och sen fara in till stan och träffa Farmor & Farfar (`v´).

Nu ska jag käka lite glass och kolla på ett avsnitt Heroes! Sen sängen. Sov sött allihopa! Kram.

Såhär ser jag ut just nu:





Hett Tips!

Ett hett tips till alla er därute med helskodda ridbyxor!

Torktumla dom efter ni tvättat dom, ridbyxorna blir mjuka som sammet och om dom var stela innan så kan jag garantera att dom inte kommer vara det efter du torktumlat dom. Var lite osäker om jag vågade torktumla mina eftersom det stod på tvättinstruktionerna att man inte ska göra det, men hade inget val då jag hade bråttom till stallet och jag ångrar mig inte en sekund att jag gjorde det!

Dom säger att man kan förstöra skinnet om man torktumlar så jag tror inte att det är så bra att göra det varje gång man tvättar, men då och då är nog ingen fara. Mina ridbyxor är underbara nu iallafall! Så det är verkligen ett tips, ni kommer inte ångra er!





Mycket i mitt huvud just nu...


Tja!

Är så mätt så jag inte tar mig ur soffan, har tryckt i mig massa korv & makaroner. Fick inte i mig någon lunch idag så var grymt hungrig. Nu väntar Carte d'Or glass och nått avsnitt Heroes! Sandra kommer hit om en stund och ska slinga håret på mig.

Vart en kortis i stallet idag, tänkte jag skulle rida en sväng barbacka med vart inte så. Det började regna precis när jag tog in Villa så jag struntade i det. Tvättade benen på henne och pysslade istället. Gjorde en fiskbensfläta i hela svansen, så nu kommer den vara lockig imorgon när jag tar ut den. Snacka om att hon blir less på en när man står och håller på med svansen, står och blänger på en och går fram och tillbaka.

Hon var mycket finare idag i benen, inte svullen alls. Hon galopperade runt i hagen idag när jag kom, så hon verkar ju inte ha speciellt ont, såg inte så stel ut heller. Ska ju som sagt avvakta till jag kommer hem från Småland innan jag ringer veterinär eftersom jag inte kan göra något nu i vilket fall. Har fått mycket pepptalk från folk i stallet så allt känns lite bättre nu, om Villa nu är dålig så har jag många olika alternativ hur jag kan göra:

  • Behandlar henne igen och hoppas att hon blir bra.
  • Fösöker få henne utdömd om hon inte håller för ridningen.
  • Triangelmärka henne.
  • Ta föl.
  • Ha henne som promenadhäst.
  • Drastiskt tänkt om hon inte blir bättre är att ta bort henne om hon fortfarande har ont.
Hoppas verkligen jag kan slippa det sist nämnda, detta är ju givetvis det värsta scenariot man kan före ställa sig men jag har endå tanken lite i huvudet ifall jag inte har något val. Jag älskar Villa av hela mitt hjärta, hon är min första häst och vi har gått igenom en hel del tillsammans, önskar jag får ha henne vid min sida många år till.

Nu ska jag käka glass och försöka komma på andra tankar, vi hörs senare eller imorgon! Kram på er.






Mycket inför resan att göra!


Halloj!


Idag har jag städat en massa och tvättat. Ska precis åka iväg till stallet nu med Sandra, tänkte ta en kort barbackatur med Villa, kan ju inte låta bli att rida. Tror inte en kvart barbacka gör någon skada.

Satt mig och gjorde en checklista på allt jag ska hinna göra innan jag åker till Småland, för att undvika stress. Och det var riktigt skönt faktiskt, nu har jag liksom på papper vad jag ska göra. Känns lätt som 100 saker när man går runt och tänker på det, och när man skriver ner det så visar det sig att det bara var 5 saker.

Känns lite sisådär att åka iväg nu när Villa blivit dålig igen osv, men vi har planerat det här så länge och mina vänner som ska ta hand om henne åt mig har bra koll. Ska be mamma åka dit någon dag och kolla också, så jag känner mig ännu säkrare.

Nu ska jag fara iväg, Sandra är snart här. Vi hörs senare! Hej så länge.


Stress, stress, stress....


Tjabba!


Sitter just nu och smuttar på en milkshake, hittade på en egen variant med toblerone i, var ju helt ok faktiskt. Ska sätta mig och kolla på en film som heter "Source Code" vet ej vad det är, ska blir spännade.

Skrubbade benen på Villa idag och hitta några småsår som såg misstänksamma ut, sprejade på med blue spray och tog ut henne på en promenad. Det var en jätte elak broms som började jaga oss efter vägen, blev skit rädd, hatar verkligen flygande saker. Syns på henne att hon har ont, hon går konstigt liksom hackar sig fram och tar lite kortare steg på höger bak. Ska avvakta tills jag kommer hem från Småland och är hon inte bättre då så ringer jag först en kiropraktor som får kolla om det är nått i ryggen på henne och sedan en veterinär.

Tänkte åka in till stan imorgon och handla något nytt inför midsommar, ska ringa farmor & farfar och se om dom är hemma. Vill hinna träffa dom innan jag åker eftersom det var ett tag sen nu, saknar dom! Sen blir det en massa packande och tvättade inför resan.

Vi hörs lite senare! Kram på er.


Söt pluppen idag på stallgången:

Madde och Rocken myser i solen:



Resa bokad!


Godmorgon!

Ska precis sätta mig och äta lite frukost, vaknade vid halv 12 ungefär. Idag blir det lugnt, ska städa litegrann här hemma och börja packa lite inför resan. Apropå resa så har vi bokat resa till i Egypten 1 vecka i oktober! Ska bo på All Inclusive hotell och ha det skönt. Nice va!

Lindade Villa inatt, hoppas hon är bättre idag. Ska tvätta benen på henne och verkligen göra rent, hon har lite små sår här och där som kanske kan vara anledningen till att hon är dålig. Ska pyssla om henne riktigt idag, blir nog en promenad också. Vill inte låta henne stå, men vågar inte rida ifall det är något i ryggen som ställer till det.

Ska försöka få i mig lite mat nu, vi hörs senare! Kram på er.






Dåliga Nyheter...


Hejsan!

Det är en dyster Caroline som bloggar just nu. Villa kändes ju konstig igår när jag red som jag skrev förut, hade ju onda aningar om att det kanske är nått på tok med henne igen. Kände igenom henne idag och tro på f*n hon är tjock i benen och verkligen visar att hon har ont när man tar där.

Tog henne till ridhuset för att känna hur hon kändes, och det är precis samma mönster som förra gången. Jag känner när jag rider att hon är "snubblig" och jag hör hur hon slår i bootsen oroväckande mycket. Jenny såg att hon markerade på högerbak i skritt och trav.

Hoppas detta bara är att hon fått en spark i hagen och att det inte är något allvarligt. Många tankar som snurrar i mitt huvud just nu, Är hon halt? Kommer hon isåfall bli bättre? Kommer hon hålla för ridning? osv.

Ska ta en promenad för att rensa tankarna, börjar bli lite för mycket nu. Vi hörs lite senare eller ev. imorgon beroende på om jag ens orkar blogga något mer idag. Ni får ha det så bra, och hoppas alla ni där ute har friska och hela hästar så ni slipper gå igenom detta! Kram på er.




Smakprov från filmen!


Har precis tvättat mina ridbyxor, har lite bråttom så tänkte kasta in dom i torktumlaren. Vågar jag göra det?

Här kommer lite smakprov på filmen:






Mår som jag förtjänar!


Tja!

Har precis ätit en riktigt god frukost så nu är jag lite piggare efter gårdagens bravader. Var på 18års fest och det var minst sagt livat, roligt!

Blir en lugn dag för mig, sedan väntar träning för Jenny kl 7. Villa kändes lite konstig igår, lite snubblig osv. Dock väldigt fin i benen för övrigt så jag tror inte det är någon fara. Men om det är något så lär ju Jenny se det ikväll.

På onsdag bär det av mot Småland! ska fira midsommar tillsammans med Jonas kusiner. Blir alltså ingen tävling för mig den 26:e. Trist.. Men får kolla upp någon annan jag kan fara på.

Nu ska jag försöka göra något åt den här dagen, jag uppdaterar er senare med massa bilder från dressyrträningen ikväll + filmen från när jag rider Frosty! Ha det underbart.




Dagens ridpass!


Hejsan!

Nu ska jag precis hoppa in i duschen och fixa iordning mig inför middag hos mamma & pappa. Tänkte hinna blogga lite snabbt om dagens ridpass först. Tog in Villa det första jag gjorde och lät henne äta lunchen inne eftersom det regnade så mycket, tror hon uppskattade det. Fixade allt i stallet innan jag började borsta på Villa, knoppade henne idag och hon blev ursnygg!

Red ungefär 1h i ridhuset, jobbade henne lång och låg idag. Satan vilken hals hon har börjat fått, den börjar bli riktigt bred, såg det nu när manen försvann. Övade lite galoppombyten idag och det gick sådär, hon har ju fortfarande jätte jobbigt med högergaloppen. Bytte klockrent en gång från höger till vänster, fick dock inte med sig bakbenen från vänster till högergalopp. Gjorde en jätte bra övning som går till såhär:

Fatta galopp i ett hörn tex. vänstervarv, galoppera och vänd sedan rätt över banan på långsidan. Bryt av till trav lite innan medellinjen och fatta sedan den nya galoppen som i detta fallet blir högerfattning. Galoppera ett "halvt varv" och red sedan rätt över banan på långsidan, sakta av till trav lite innan medellinjen och fatta sedan den nya galoppen som blir vänsterfattning. Ni förstår principen? Blir som en åtta ungefär.

När hästen börjar förstå detta och klara av det, så kan man sakta av till skritt och sedan fatta därifrån och så småningom räcker det med att bara göra en halvhalt och sedan fatta den nya galoppen. Smart va!

Stretchade Villa och la på kyl lera på alla benen innan hon gick ut. Släppte henne i gräshagen, hon får stå där ungefär en timme, sen ska Camilla ta in henne åt mig. Jäklar vad hon gnäggade när hon upptäckte att hennes bästa kompis Ivry stog i hagen bredvid, vart en riktigt uppvisning! :)

Nu måste jag kila! Hej så länge.



Lugn morgon, snart stallet!


Godmorgon!

Sitter just ju i soffan med ridkläder på och ska äta en god frukost och kolla på ett avsnitt "Game Of Thrones".  Ska vara i stallet till 12 och luncha hästarna, fixa allt i stallet och sen rida. Funderar på lite markarbete idag kanske eftersom det blir dressyr imorgon.. Kanske tar några små språng över ett kryss eller nått. Sitter och kollar i hoppboken som Madde glömde här, ska se om jag hittar någon bra övning.

Blir nog inga bilder idag, verkligen sämst väder.. IGEN. Men på söndag så lovar jag er en massa bilder från dressyrträningen, min bror ska fota med sin super bra kamera. Ska även använda några av dom till en ny design, spännande va!

Nä nu måste jag fika så jag kommer iväg, har mycket att göra idag! Vi hörs efter stallet. Kram på er!



Detta eviga städande..!


Tjabba!

Nu har jag precis plockat undan lite i lägenheten, diskat och gjort fint. Brorsan kommer hit och ska äta middag med oss, blir lax idag! Det blir nog bara en lugn kväll, snacka lite och ha det trevligt.

Vart en kortis idag i stallet, Villa har ju vilodag. Mockat och fixade hö, ska köpa en del balar av henne eftersom hon har lite över, lyfte över några balar idag. Släppte Villa en stund i gräshagen också, borstade av henne en sväng och testade göra en fiskbensfläta i svansen, och den vart ju.. sådär, haha måste verkligen träna innan jag kan visa film på hur man gör.

Nu ska jag fortsätta med städningen, så får Jonas köra igång med maten. Någon som var på Clinicen med Louise Nathorst? Var riktigt sugen att gå men så vart det inte..

Vi får höras lite senare! Lovar att komma med lite bilder imorgon, ska ju lägga upp filmen från när jag rider Frosty också, den hade jag glömt bort. Hade bra sålänge! Kram


Underbar sommardag!


Godmorgon!

Gud va fint väder det är idag! äntligen så kan man göra något. Min bror ringde precis och väckte mig, så nu ska jag ta lite frukost och sen springa bort och sola. Skulle egentligen åkt till Berga och solat med en gammal kompis idag, som jag saknar att vara med men då var hon tvungen att jobba, så får ta det en annan dag! Har ju hela sommaren på oss.

Idag har Villa vilodag, så det blir ingen ridning för mig. Ska pyssla om henne ordentligt, ska även testa göra en fiskbensfläta i svansen, har äntligen fått lära mig det! mycket snyggare än en inbakad och den ger bättre lockar sen när man släpper ut den. Kan lägga upp en film på hur jag gör ifall någon annan vill veta?

Min bror kommer hit om en stund och umgås med mig, vi ska käka middag tillsammans ikväll, sen blir nog han kvar här. Får se om det blir lugnt ikväll, blir ju party på lördag. Verkar som att det kommer vara mycket roligt folk som vill hänga med och festa, så det är ju riktigt kul! Längtar minsann.

Är såååå sugen på ridstövlarna som jag la upp igår, verkligen ur snygga. Nu blir det till att spara, höhö.. Dom är inte billiga direkt, men jag SKA ha dom. Fyller ju iförsig år snart ;) mmmmmhm.... Ne nu ska jag stoppa i mig lite frulle, vi får höras senare! Ha en underbar dag i det fina vädret, puss!


Här är en fiskbensfläta, ni förstår principen?
mycket snyggare än inbakad tycker jag iallafall.
(bild lånad från google):



Ridstövlar


Funderar på ett par Cavallo Grand Prix Plus, vad tycker ni HISS eller DISS?
Själv tycker jag dom är sjukt j*vla snygga!



Sämsta dagen ever..


Hej!

Är på grymt dåligt humör just nu, så blir ett kort inlägg. Har inte alls någon lust att blogga, men ska försöka endå. Madde red ju Villa idag, jag mockade och fixade medans hon värmde upp. Jobbade lite på volt och gjorde lite galoppfattningar innan en bom osv, Madde tycker att Villa är lite stark osv men hon är ju väldigt mycket häst att rida och kräver ju väldigt mycket sits. Men det blir nog bättre när hon hittar knapparna! Är ju alltid så med en ny häst.

Har bara suttit hemma och ruttnat typ hela dagen, så sjukt tråkigt. Känns som att jag inte ens har något liv längre, sitter här och kollar på tv sen är jag i stallet. Det händer liksom ingenting. Måste bli ändring på detta....

Har satt upp ett träningschema för Villa som jag ska försöka hålla så gott som möjligt, kanske rucka på några dagar om det är nått annat jag ska göra osv, kommer ju ev. börja träna för Marika eller någon annan framöver, så får ändra på mina dagar då. Såhär ser det ut för tillfället iallafall, vad tycker ni?:

Måndag: Uteritt
Tisdag: Uteritt/Arbetas från marken, longering eller tömkörning.
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Lugn uteritt
Fredag: Vilodag
Lördag: Dressyr/Markarbete/Hopp
Söndag: Dressyrträning (Tränar för Jenny för tillfället)

Tycker jag fått ihop det rätt bra. Tränar ju för Jenny på söndagar så det vart ju givet som en dressyrdag. Tisdagar är det dressyrträningar i ridhuset så då passar ju en uteritt ypperligt, och torsdagar är ridhuset bokat för hoppträningar + att Villa ska vila på fredagar så då får inte torsdagspasset bli för hårt så hon blir stel.

Madde funderar på att sälja sin dressyrsadel till mig! Hoppashoppas, jag älskar verkligen den sadeln. Ligger hur bra som helst på Villa och det finns plats för henne att "muskla sig in i den", jag sitter som en kung och kommer verkligen åt henne + att den är riktigt fin och välskött.

Nu ska jag kila, Vi hörs senare! Kram

Lägger upp en favorit i repris pga. bildbrist!:

Tråk...


Tjabba!

Ännu en dag man inte har något att göra, sitter hemma i soffan nu och slöar. Madde ska rida ikväll, så ska inte till stallet för än vid 5. Jag solade igår så det känns ju lite dumt att gå och sola idag igen... Städa har jag verkligen inte lust med, men jag måste ju. Har inge pengar på telefonen så kan inte ringa nån att hitta på nått med heller :P haha sämst..

Någon som har nå tips på vad man kan hitta på?


Någon som sett månen?


Halloj!

Skulle ju egentligen lägga upp filmen ikväll, måste tyvärr göra er besvikna. Filmen kommer upp imorgon istället! Orkar verkligen inte sitta och pyssla med det där nu. Lovar att den kommer upp imorgon!

Jonas ska lägga sig nu, så nu har jag inge sällskap. Sitter vid datan en stund till sen blir det sängen för mig också. Får se vad jag hittar på imorgon. Är det någon som sett månen föresten? Den skulle ju bli röd ikväll. Har inte sett nånting ja, kanske för molnigt...? typiskt.

Jajja, vi hörs imorgon! Godnatt.


Galet hungrig just nu!


Tja!

Är hungrig som ett djur så detta blir ett snabbt inlägg. Red ju som sagt både Frosty & Villa idag, Monica hade redan fixa allt i stallet så jag behövde bara mocka och fixa fodret åt Villa. Testade rida Frosty på ett tredelat bett idag, han har gått på pessoa innan, men då jag inte riktigt är ett fan av det bettet så var det kul att testa något annat.

Red honom i ridhuset ungefär 30 min. Han var väldigt spänd idag, men när han väl började slappna av så flög det en duva rakt framför honom så då blev han tok spänd igen. Trots det så var han väldigt fin idag, funkade riktigt bra på tredelat. Nu när jag börjar förstå hur han funkar så är det bara ännu roligare, har sagt till Monica att dom borde börja tävla dressyr på honom, hoppas att det blir av nu. Han är verkligen en toppen ponny! Jonas filmade en liten trav och galoppsnutt men filmen kommer upp senare, orkar inte pyssla med det nu.

Svampade & stretchade honom sen kastade jag på Villa grejerna och red ut en sväng med Sandra. Var ute ungefär 25 min så det blev en kortis idag. Villa var väldig över exalterad att komma ut idag, inte konstig när hon varit i ridhuset några dagar i rad. Blev inte mycket jobb för hennes del idag, men hon fick iallafall röra på benen. Imorrn ska Madde rida henne, tror det blir lite bommar i ridhuset.

Sandra kommer hit senare, och ev. min bror också. Ska väl snacka lite skit och bara ta det lugnt. Så skönt att brorsan min är hemma igen, nu får jag rå om honom hela sommaren! Nä nu måste jag stoppa i mig lite mat, vi får höras senare!

Håll ögonen öppna för filmen kommer ikväll!

Två hästar idag!


Godmorgon!

Ännu en dag att ligga och dra sig i sängen, snacka om att jag älskar lov! Ska strax äta lite lunch och sedan bege mig bort till Bruno och sola. Tänkte försöka städa undan lite i lägenheten idag, känns som en sån dag. Fortfarande lika dåliga väder här också..

Börjar vänja mig vid att bo ensam nu, eller ja ensam och ensam, utan föräldrar iallafall. Ibland så tänker man ju att det skulle vara skönt att flytta hem igen, men så blir man påmind om att det faktiskt är rätt skönt att ha något eget, man får fixa som man vill, och man kan stänga dörren när man kommer hem och tänka "tänk att det här är mitt". Det finns ju stunder då jag tänker tillbaka på tiden jag bodde hemma, hur skönt det var att ha mamma och pappa så nära, men det är ju inte värre än att jag tar cykeln hem till dom då det bara är 4 km imellan, herregud det hade ju varit värre om jag flyttat till ett annat land. Snacka om hemlängtan!

Idag ska jag ta Frosty igen, så det blir två hästar att rida idag. Tänkte gå in i ridhuset med Frosty och jobba honom lite, sen blir det en uteritt med Villa. Sandra kommer vara med mig idag, så förhoppningsvis så kan ni få en liten film från dressyrpasset med Frosty :) Ni har ju inte sett mig rida honom nått, och sist hade jag ju ingen kameraman med mig. Jonas kommer hem 3 idag! Så jag kan åka till stallet lite tidigare, skönt! Det lär ju ta några timmar där ute.

Dags att göra lite nytta! Vi hörs senare. Kram på er!


Dagens ridpass


Tjena!

Nu är jag hemma från stallet och är helt slut i både kroppen och huvudet. Ska precis sätta mig och äta lite middag. Blev ett dressyrpass i ridhuset idag med pga. det dåliga vädret.

Vart mycket jobb på volt idag då det var fler i ridhuset som hade träning så fick anpassa mig väldigt mycket. Villa var verkligen superfin idag, inte lika sur som hon var igår. Jobbade mycket trav och galoppfattningar. Hon börjar bli riktigt fin i galoppen, mycket energi och trampar verkligen på, MEN - hon går på dubbla spår, vad jag än gör så går hon på dubbla spår på långsidan. När jag försöker rakställa henne så blir hon skitsur på mig och börjar studsa eller blir tok stark. Det är ju förmodligen jätte jobbigt för henne att galoppera samlat i kortgalopp och därför skjuter hon ut rumpan för att komma undan.

Vet inte riktigt hur jag ska lösa detta då jag verkligen försöker få henne rak, försöker ställa henne inåt och trycka ut rumpan på henne, då börjar hon studsa. Vet inte riktigt vad jag ska göra, får träna mer helt enkelt kommer säkert på ett sätt att få henne sluta med det där. Det är ju ett svaghetstecken, så det kanske ger med sig när hon får mer muskler, men jag måste ju korrigera det nu.

För övrigt väldigt fin idag! Snacka om att dressyrsadeln har gjort mycket skillnad, känner att jag sitter riktigt nu och verkligen kan komma åt henne till skillnad från hoppsadeln. Är så glad att Madde lånar ut sadeln till mig! Den har verkligen gjort underverk.

Nu ska jag äta middag, sen väntar "Game Of Thrones" och så småningom sängen. Vi hörs senare eller imorgon, kram på er!


Lunchat med brorsan!


Hejsan!

Nu har jag precis kommit hem efter att ha ätit lunch på stan med en gammal vän och min bror. Brorsan kom hem igår från Linköping och ska stanna hemma hela sommaren, så kul att kunna hänga med honom igen. Vi käkade på Bite Line och åt deras Buffé, snacka om att jag är mätt nu.

Tänkte koka lite kaffe nu och bara ta det lugnt till Jonas kommer hem så jag kan åka till stallet. Är ledig från in/utsläpp hela denna veckan, så har ingen direkt tid jag måste anpassa mig efter.

Får se hur jag gör med ridningen idag, hade ju varit bäst att rida ut så Villa får sträcka på sig riktigt, men det är ju så tråkigt väder. Blir kanske ridhuset idag igen.

Har inte speciellt mycket att skriva just nu, så vi hörs efter stallet! Hej så länge.


Dagens ridpass!


Hej!

Har kommit hem från stallet nu och ska precis sätta mig och kolla på ett till avsnitt av "Game Of Thrones" tillsammans med Jonas. Är riktigt nöjd över dagen ridpass, dressyrtränade för Jenny idag.

Efter uppvärmingen så körde vi lite framdelsvändningar osv. Mycket övningar med att flytta hästen och verkligen få den att lyssna, fick ta ett dressyrspö som hjälp och lägga mot bogen för att få henne förstå vad jag ville. Travade på volt och flyttade bakdelen bitvis så det vart lite halvt skänkelvikning.

Ungefär här fick Villa ett litet damputbrott och ville inte alls vara med, så hon studsade och hoppade och var lite överallt i ridhuset. Så fick försöka lugna ner henne och göra övningen en sista gång bara så vi inte avslutar med att hon kommer undan. Hon är ju så rolig för man kan ju verkligen inte tro att hon är 19år när hon håller på såhär, snarare en väldigt trotsig 4åring.

Avslutade med lite galoppfattningar från skritt, fick till en riktigt fin på slutet och har givetvis film på detta. La inte in någon musik denna gången då jag tycker det är bättre att ni får höra var Jenny säger, jag flummar runt litegrann bitvis men ni får helt enkelt ha överseende med detta.

Gjorde några högerfattningar och hon tog rätt galopp BÅDA gångerna, från skritt! alltså det är knappt så jag fattar det själv. Från att ha en häst som knappt går att jobba i skritten och definitivt inte kan trava sakta ens, till att kunna göra fattningar i båda varven, från skritt. Är så stolt över min stora tjej!

Här kommer filmen (Fångade ett litet dampryck, OBS. att hon frustar skithögt efteråt, så sött=):




Kolla hit!


Gör ett försök att få mina ridstövlar sålda.

Har ett par Carlskrona Ridstövlar som jag vill bli av med. De är knappt använda då jag har för smala vader för dom, de är alltså i mycket bra skick. Mycket skön stövel som fungerar både som stall och ridstövel. Det är strl 38/39 i foten och normal i skaftet. Ingen dragkedja utan bara kardborre längst upp så det går supersnabbt att få på sig dom, det är även reflexer baktill så du syns när du är ute efter vägarna. De är även godkända som tävlingsstövel.

Köpte dom för ca. 1300 kr, säljer dom nu för 500 eller billigare vid snabb affär.
(inte mina på bilden, men om intresse finns så skickar jag bilder på dom)





Spöregnat hela dagen...


Godmorgon!

Har sovit länge idag, låg och drog mig till nästan halv 1, så skönt att ligga och mysa i sängen när man vet att man är ledig och man inte har någon speciell tid man måste upp.

Har precis ätit lite frukost nu och ska strax börja städa, ni vill inte veta hur det ser ut i lägenheten. Shit alltså, det kommer ta lååång tid. Men fint kommer det bli. Ska springa bort och sola sen, måste ju bli lite brun.

Ikväll blir det ev. dressyrträning för Jenny. Blir ju inte direkt någon uteritt med tanke på vädret, det har typ spöregnat sen imorse. Hoppas villa fick täcke på sig vid utsläppet.

Idag kommer min älskade bror hem, han bor ju i Linköping men ska vara hemma nu över sommarlovet! ska bli jätte skönt att få hem honom. Tråkigt att vi umgås så lite.

Nu ska jag göra lite nytta, hade bra!



Grand Prix på Kungsnäs


Här kommer bilderna från dagen, det är inte dom bästa bilderna då jag inte kunde komma så nära, men ni får stå ut med det! =)



Vad tror ni? Kan det vara från pisken eller är det nått annat?
































Bloggtorka!


Tjabba!

Vart inte mycket bloggande idag heller. Har haft fullt upp hela dagen, åkte till Kungsnäs vid halv 12 och kollade på Grand Prix hoppningen. Duktiga dom var! Vart dock lite less på en tjej som slog hästen 2 gånger på rumpan direkt när hon kom in på banan, hon släppte tygeln och verkligen tog i när hon slog. Det fula var att precis på stället där hon slog så hade hästen en typ rosa fläck, och det vara bara på ena sidan. Verkar ju konstigt om hon skulle ha slagit så mycket så hästen blivit skinnflådd? Men vem vet.. Vissa är ju som dom är.

Hoppade Villa litegrann i ridhuset idag, gjorde en övning som såg ut såhär:



Man kommer alltså i trav på långsidan, svänger och rider över bommarna på kortsidan. Här var Villa riktigt fin, trampade på bra och lyfta verkligen på benen. Rider igenom hörnet och svänger upp diagonalt fortfarande i trav över 3 bommar och sen hoppar ett kryss (som vi sedan gjorde till ett rättuppstående), Villa gjorde även detta bra några gånger, några missar då hon har lite för bråttom och jag inte riktigt tar tillbaka henne. Sedan banansväng till 3:an som egentligen ska vara studs men vi hade bara ett kryss där. Banansvängen gick helt ok, när jag verkligen red riktigt och planerade vägen.

Villa hade kanske ingen toppen dag idag direkt, inte jag heller för del delen. Helt ok för övrigt, men verkligen inte en av våra finaste dagar! Kul var det iallafall att hoppa igen, Villa var verkligen explosiv idag, fattade galopp från typ halt bara man nuddade henne osv, riktigt taggad alltså!

Hon fick en dusch och lite gräs när hon var klar! Såhär söt var hon i gräshagen (Lägger upp bilderna från tävlingen i ett annat inlägg):




Pirates!


Hej!

Har precis kommit innanför dörren nu och har var och sett "Pirates Of The Carribean 4". Den var ju såklart riktigt jäkla bra precis som de andra filmerna, det ända dåliga var att dom snackade om den här "ungdomens källa" typ hela filmen, och när dom väl kom dit så var dom där i typ 5 min, annars var den skit bra. Tycker dock att dom skulle skaffa 3D linser istället för glasögon! dom är ju grymt osköna, stör mig på dom jätte mycket, sen ser man ju inte allt för smart ut i dom heller.

Sängen väntar snart för min del, ska upp i bra tid imorgon och åka till Kungsnäs och kolla på hopptävlingar. Verkar som att det är många jag känner som ska dit och kolla också, så man kan nog träffa på ett en del välkända ansikten. Kameran följer givetvis med! Så bilder kan ni vänta er. Blir dressyrträning för mig imorgon iallafall, Villa behöver verkligen röra på sig. Hoppas det inte är allt för varmt mot kvällen bara.

Nu behöver jag lite hjälp av er. Jag ska köpa nya ridstövlar snart, dressyrstövlar alltså. Funderade på ett par Tretorn Advance förut men har ångrat mig. Har ju redan ett par stövlar som jag kan ha till hoppningen, men har ju inga dressyrisar! Jag vill ha ett par stilrena snygga stövlar utan en massa krussiduller på, och dom ska vara riktigt höga, det ska i princip göra ont att böja benet i dom, så höga vill jag ha.

Nu kommer min fråga, vart får jag tag på sånna och vilket märke/modell tror ni kommer passa mig? har ganska långa vader och dessutom smala. Kom gärna med tips! Måste ju finnas nån som kan sånt här!?

Nu ska jag hoppa i sängs, hörs imorgon! Sov så gott allihopa.




Dags för bio!


Hejsan!


Idag har det inte blivit mycket bloggande. Vaknade vid halv 1 och är inte riktigt på topp idag sen gårdagen. Hade ju lite folk här hemma, spelade kort och hade det riktigt trevligt faktiskt. Gick bort på bommengrillen och köpte thaimat till frukost, åkte iväg till stallet vid 4 tiden. Villa fick vila idag med, såg verkligen hur trött hon var efter att ha stått ute i solen hela dagen. Hon fick en kall dusch och lite ompyssling, fick äta lite gräs sen släppte jag in henne.

Ska alldeles strax åka hem till mamma & pappa, ska åka med dom in till stan och kolla på "Pirates Of The Caribbean 4" i 3D. Känns som att typ alla redan sett den, men det har inte funnits tid för mig att åka och se den. Tror att pappa har favoriserat Jonas en hel del som frågade om han kunde göra mustangen in till stan. Orättvist.. jag vill också... Men när jag har körkort, då jäklar.

Ska försöka hinna blogga när jag kommer hem, har lite bloggtorka just nu. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om osv, men inspirationen kommer väl snart igen! Vi hörs senare, ha det bäst allihopa! Kram på er.


Myser på!


Hejsan!

Har kommit hem efter en underbar kväll, och den är inte slut än! Väntar på lite folk som ska komma hit nu. Red ju som sagt Frosty idag och det gick verkligen skit bra, shit vilket fin ponny! Hur mjuk och fin som helst, grymt känslig för sitsen osv. Red i paddocken i ungefär 25 min, sen skrittade jag ut en sväng.

Har varit hos Maria och ätit middag och haft det trevligt, riktigt mysigt! Snackat med Marias syster som bor i Canada och har en dotter som gått på Bollerup gymnasiet, kul att ha någon att snacka hästar med!

Lägger upp lite bilder från idag, ska vara social med dom som kommit hit. Hörs imorgon! kram på er.

Söt Frosty i hagen;

Lillpluppen fick lite gräs;






Trött katt;


Just nu!


Heej!

Nu blir det frukost och sen stallet, Monica ringde och ville ha hjälp med Frosty idag, ska mocka och fixa + rida. Villa har vilodag idag. Ska ta cykeln ut till stallet idag, lär ju dö i den här värmen.

Är somsagt bortbjuden på middag idag av mammas kompis Maria, som tack för att vi hjälpte henne och flytta. Jag var faktiskt inte med och hjälpte henne eftersom jag var i stallet, men jag fick komma endå. Tror vi är ungefär 10 personer som ska grilla och ha det gött, sen skulle dom ner på krogen efter, får se om man kanske hänger med.

Ska blir grymt kul på söndag att åka till Kungsnäs och kolla på Grand Prix hoppningen. Skulle ha tränat för Jenny på söndagkväll med det verkar som att det flyttats till måndag istället. Tänkte jag skulle rida igenom L:B2an igen och försöka få den att fastna. Måste träna grymt mycket på inridningen och högergaloppen.

Verkar dock som att det inte blir någon tävling för mig den 26:e då jag är i Småland och firar midsommar. Ska sätta mig och kolla propositionen och se om det är någon annan tävling som är aktuell.

Vi hörs lite senare! Kram på er.



Just nu:

Bus på ängen


Hej!

Hemma från stallet nu, skulle ju träna dressyr idag egentligen men hoppade över det. Med inspiration av denna videon som jag nästan grät till igår kväll så drog jag ut på fältet idag! Villa var dock lite för över taggad så vart bara nån galopp och sedan lite travjobb på volt. På vägen hem så stannade jag vid vägen och väntade på Jonas som skulle klappa på några hundar han tyckte var fina, då ryckte villa tygeln ur handen på mig och slog ner mulen rakt i en postlåda och vart skiträdd, och skrämde hästarna runt omkring, jäkla knäppskalle hon är ibland :p

Blir tydligen inget jobbande för mig imorgon då det har blivit inställt, så nu vet jag inte vad jag ska göra ikväll. Får se om Emma eventuellt kommer hit, ska försöka hitta någon fest med alla ska ju på krogen och jag har så dåligt med pengar just nu, + att Emma inte är 18 heller.

Imorrn är jag & Jonas bortbjuden på middag, sen blir det ev. krogen (om jag känner att det är värt att lägga pengar på), på lördag ska jag hjälpa pappa å klippa gräset hemma hos dom, han har jätte mycket att stå i eftersom en av hans vänner rest bort och han äger en massa fastigheter som ska skötas om och pappa skulle hjälpa honom med det, jag ska även hinna rida på lördag, på kvällen blir det ev. Pirates på bio! På söndag kommer jag spendera dagen på Sundsvall Summer Horse Show som är på Kungsnäs, det är Grand Prix (1.50) hoppning och en massa annat spännande.

Ska kolla vidare om det är något spännade som händer ikväll, vi hörs senare eller imorgon! Hej så länge.

Jag & Pluttan på ängen idag:

Varit på stan och kollat på studenterna!


Hejsan!


Hann inte blogga något imorse. Har varit inne på stan och kollat på studenterna med Emma! Hur mycket folk som helst, och riktigt varmt var det också.

Har precis kommit hem nu, tänkte laga lite mat och sen fara ut till stallet. Blir nog ett pass i paddocken idag, blir rätt lugnt med tanke på värmen + att Villa ha vilodag imorgon. Pappa har varit i Ö-sund idag och besiktat mustangen, så hann ska skjutsa ut mig till stallet :D wiie.

Får se vad som händer ikväll! Hade tänkt fira skolavslutningen med vet inte hur det blir, ska ju jobba imorgon. Kanske sparar mig till imorrn då jag och Jonas är bortbjuden på middag, blir nog krogen efter kanske.

Nu måste jag tyvärr kila om jag ska hinna med mig, lovar att det blir med uppdatering efter stallet! Kram på er. Lägger upp bild på dagens facelook :D




Sliten efter en lång dag


Tja!

Hemma från stallet, finally.. Madde red ju Villa idag, och det var mockat redan så packade bara hö och fyllde vatten i hagen + boxen. Villa hade skött sig bra idag, Madde red ut med några andra från stallet och dom hade bara skrittat och travat. Dom kom tillbaka precis när jag skulle gå upp och packa hö, Villa var så snygg med matchande schabrak och luva + förbygeln med fluff på, såg ut som en riktig hopphäst! Snygging.

Red ivry idag, hade dock kimbelwick bett och det förstörde en hel del. Hon är så grymt känslig i munnen så hon inte ens tog stöd på bettet, så fort jag försökte ställa henne eller vad som helst så grisnita hon, även fast jag drev, så det var lite irriterande. Men efter ett tag så gick det bättre, väldigt pigg men ändå lugn och sansad, travade på riktigt bra på volten, runda och fina travsteg. Hon förstår ju inte riktigt vad man menar vissa gånger, om jag t.ex leder med innerhanden och vill flytta undan henne för innerskänkeln för att ställa igenom henne så antingen stannar hon och undrar vad tusan jag håller på med eller gör något helt annat än jag ber henne om, men lyckades få henne riktigt följsam några travsteg både i höger & vänstervarv! Så duktig tjej.

Hoppade en pyttelitet hinder på slutet, snacka om att hästen tycker det är roligt att hoppa. Jag med för den delen, haha jag ler på alla bilder tror jag! Gick upp till stallet och tog av henne sadeln, spände lös nosremmen och tog en promenad med henne ute, tråkigt att skritta av i paddocken.

Ikväll blir det lugnt för min del, har skolavslutning imorgon kl 9. Kanske blir lite party imorgon, inte för mycket party bara eftersom jag ska jobba på travskolan på fredag! Skönt med lite x-tra pengar.

Nu ska jag avsluta här, lägger upp lite bilder från dagen! Observera att jag inte hade den bästa riddagen idag, så min sits är lite "hej kom och hjälp mig men ingen kom" på vissa bilder, ni får stå ut med det. Kram på er!

Sandras gulliga dampvovve Rex, visst är han fin!:

Fångade Sandra på bild när hon såg snäll och söt ut:






















Fyndat idag!


Halloj!

Har kommit hem från stan nu, var ju på skolan en stund och gjorde lite rester. Åkte ner till stan och käkade på donken efter det och träffade upp mamma så jag kunde få plåster av henne, får x-trema skavsår av mina skor, ajaj! Åkte ut på Hööks och köpte ett par nya ridbyxor, vart ett par likadana som mina andra fast ett par bruna. Dom har kostat 800, prissänkt till 700 och var nu halva priset, plus att jag hade stämpelkortet så fick dom för 199:- Inte dåligt! Det är lätt världens skönaste ridbyxor. Dock lite skrämmande att jag är snart 19 år och har strl 150 på dom, haha.

Tog bussen hem sen, sitter här med Sandra nu och ska snart åka ut till stallet. Hade glömt bort att Madde ska rida Villa idag, så då passar jag på att rida Ivry när jag verkligen har tiden till det. Blir ett pass i paddocken idag. Madde skulle rida ut med Villa eftersom jag ska dressyrträna imorgon.

Knäppte lite kort på ridbyxorna! Dom är alltså mörkbruna, riktigt snygg färg, synd att bilderna inte riktigt gör dom rättvisa bara. Kan verkligen tipsa om dessa till er andra, passa på att köp nu för hööks kommer inte ta hem just den här modellen nå mer! Skynda å fynda.

Hörs efter stallet! Kram

Så ser dom ut:

På skolan och tar igen rester.


Hej!

Sitter på skolan nu och försöker få undan lite rester, har lyckats lämna in en uppgift en så länge. Har verkligen ingen ork just nu, är hur seg som helst. Tanken på att det är sommarlov imorgon gör mig inte speciellt pepp på skolarbete, men det är ju skönt att slippa en massa rester från ettan när jag börjar till hösten.

Tänkte försöka ta mig ut till hööks sedan, såg att dom hade halva priset på ridbyxorna jag köpte för någon månad sen. Får se om det finns någon snygg färg, gillar varken dom gråa eller dom marinblå. Fanns i brunt dock, kanske blir dom om det finns någon storlek. Annars får det bli något till Villa, har ju ett fullt stämpelkort så det är ju 150 kr iallafall.

Ska ev. till Lina ikväll som fyller 18 idag, Grattis till henne! :) Men först blir det stallet med Sandra, blir nog ett pass i paddocken om det forstsätter vara såhär varmt, i ridhuset lär man ju smälta bort! Längtar dit, så tråkigt i skolan.. uscha.

Nu ska jag jobba vidare här så jag får nått gjort, ha det bäst. Kram!


Konstig dröm


Godmorgon!

Nu är jag lagomt stressad, försov mig litegrann så bussen jag skulle ta till skolan gick nu. Har precis väckt Sandra och ska plocka fram frukost åt oss, blir till att rappa på så man hinner göra något på skolan idag. Ska ta igen en massa rester osv.

Idag blir det markarbete i ridhuset (om det inte är för varmt), ska hjälpa Sandra med Ivry, som för övrigt gjort en hästblogg, ni hittar den här.

Hade världens konstigaste dröm inatt. Drömde att jag hade laddat ner en app på min telefon, och när man öppna appen så kommer den fram en mjukglass på skärmen, och när man slickade på den så smakade det vanilj. Haha! hade lätt velat haft en sån app.

Nu måste jag snabba mig, vi får höras senare! Ha det bäst. Kram





Stopp!


Halloj!

Nu kom precis Sandra hit, hon ska äta middag med oss (grillat) och sen sova här. Var bort på ICA förut och köpte chips, godis och cheese balls :) Så det blir massa mys ikväll.

Var i stallet förut och red ut en sväng med Sandra och Emelie, vart en skrittur barbacka idag. Släppte Villa i gräshagen bredvid två valacker och alla hästar runt omkring gnäggade och bjöd på en fin uppvisning, fick springa och hämta kameran för att ta bilder men då hade Villa redan avslutat sin lilla springtur. Fick någon bild iallafall.

Blir ev. träning på söndag för Jenny, blir nog markarbete med lite bommar. Längesen jag tränade för någon nu, känner att det behövs igen. Tappar liksom fantasin om jag inte tränar för någon på ett tag, hittar inte på några roliga övningar osv. Sen är det ju så grymt skönt att ha någon som tittar när man rider, och kan se sånt som jag inte ser när jag sitter på hästen, och jag kan förklara hur hästen känns osv, så kan man bolla fram och tillbaka för att utvecklas och bli bättre.

Nu ska jag vara lite social, vi får hörs senare! Ha det bäst allihopa. Kram på er.

Gillar att hon sneglar rakt in i kameran:

Tycker verkligen inte att Villa ser ut som 19år här, hon har ju
verkligen barnasinnet kvar och busar runt:


Maria och Ozzy, var bara tvungen att lägga upp bilden då den är så
frän, som ni ser så blev Ozzy rädd för något förmodligen bakom sig,
detta är alltså ögonblicket precis innan Maria förstår att han hoppar
till, eftersom hon ler in i kameran. Älskar action bilder!:




Nu händer det mycket!


Hejsan!

Sitter hemma hos mig med Sandra och tar det lugnt. Har suttit och kollat en massa stamtavlor, försöker lära mig förstå avelsindex osv. Ska hjälpa Sandra att göra en blogg, så hon kommer igång. Ska åka till stallet snart och rida ut med Sandra & Bella som jag för övrigt saknat sönder efter, ska bli så kul att träffa henne igen!

Blir en skrittur barbacka idag, då blir nog Villa glad. Skönt att slippa slita en dag iallafall! Ikväll blir det väldigt lugnt för min del, ska till skolan imorgon och då är det sista dagen innan sommarlov så ska försöka få lite gjort. Ska ha fotografering ute i stallet någon dag (kanske till helgen?) så jag kan sätta mig och pilla på en ny design, min bror ska ju hjälpa mig men det är så svårt när han bor i Linköping, han kommer ju dock hem nu den 13:de så då kan vi fixa den, kommer bli ny header i form av ett bildspel och massa annat smaskigt! Kul med lite nytt. Om ni har några förslag på vad ni tycker fattas på bloggen eller något som ni vill jag ska ha kvar så säg gärna till!

Fick mail för någon dag sen av dom från Malmö City Horse Show, anmälde ju mig som funktionär. Nu är det klart att jag kommer få jobba som funktionär den 3-7 augusti (blir nog inte alla dagar)! Så jäkla kul alltså! Om det är någon av er som är intresserade så säg till så kan ni få mail-adress eller nr, eftersom anmälningstiden gått ut, men dom behöver nog så många som möjligt.

Ska jobba på travskolan på fredag, skönt med lite x-tra pengar! Tack Sandra för att du fixade.

Nu ska jag avsluta, vill tacka för alla fina kommentarer som jag har fått! Ni peppar mig verkligen till att hålla bloggen vid liv. Ni är bäst! Vi hörs lite senare, kram på er allihopa.






Uppe med tuppen!


Godmorgon!

Känns helt sjukt att jag är vaken 06.21 när jag är ledig. Har precis varit och tagit ut hästarna nu, bara en som skulle ha täcke på sig och resten var det bara kasta ut i hagarna, skönt med sommartider! Borstade av Villa en snabbis, jäklar va fin hon blev sen jag badade henne med det där schampoot igår, hur glansig som helst, hon känns verkligen ren i pälsen.

Ligger med datorn i sängen och tänkte kolla på nått avsnitt Bigbrother innan jag somnar, ni som följer, tyckte ni det var rätt att Simon vann? Det tycker jag helt klart, den ärligaste personen genom hela programmen. Go Norrland!

Idag blir det en lång skrittur med Vilbur, så hon verkligen får röra igenom hela kroppen. Tror att hon har lite träningsvärk sen igår, såg lite antydan på det påvägen ut till hagen. Ska ju bli kanon bra väder idag, hoppas på det rå! Om inte solen lyser och det är 20 grader varmt när jag vaknar då jäklar.

Nu ska jag kila! Hörs lite senare, alla ni som ska upp på skolan/jobb får ha en underbar dag. Resten av er också såklart, men ni sover nog nu ;) Kram på er!



Utvärdering!


Tänkte göra en utvärdering på ett par Boots som jag köpte för några veckor sen. Tycker att den här modellen är helt ok, robusta och tåliga och har en bra passform. Även en liten upphöjd del bak i karleden för att undvika att dom snurrar runt. Den ändå dåliga är att dom är så lång bak så min häst tycker det är lite obehagligt, dom nästan tar i marken även fast jag har M, brukar ha L i vanliga fall, pga det blir dom lite sliten nertill. Annars snygga och stilrena boots som passar till både hoppning/dressyr och markarbete. Lätt att göra ren, bara skölja av om dom blir leriga. Finns i färgerna svart och vit och är av märket Equi-Gard.

Dessa köpte jag på Hööks Hästsport och de kostar 189:-/par.
De får 3/5 poäng av mig, endast för att de är för långa bak i modellen.


Aldrig en lugn stund


Halloj!

Hemma igen efter en otroligt mysig kväll hos Mamma & Pappa. Käkade riktigt god mat och hade det trevligt. Skulle ev. på Pirates idag på bio med så blev det inte, får ta det till helgen istället. Har precis städat litegrann i lägenheten, diskat undan osv, alltid lika roligt sen när det är riktigt fräscht och fint!

Är tydligen ledig imorgon också, fick sms av min lärare som skrev att 3:orna på våran linje ska ha examenslopp imorgon, så vi har ingen skola. Ska dock upp tidigt i vilket fall eftersom det är jag som har utsläpp, får se om jag går och lägger mig igen eller om jag håller mig vaken, ska dra till stallet tidigt iallafall.

Tänkte faktiskt, tro det eller ej hoppa litegrann med Villa imorgon eller till helgen. Endast ett kryss och cavaletti bommar men endå, det är ju en början. Hon ska ju inte hoppas så mycket, men det är ju en bra hjälp för att bygga upp lite muskler. Sen så tycker ju både jag och Villa att det är så otroligt roligt med hoppningen, så jag kan ju inte låta bli ;) !

Ikväll blir det till att fortsätta kolla på "Game of thrones" och ta det lugnt. Ska rota igenom skåpen och se om jag hittar något gott att smaska på, kanske har dammsugare kvar eller lite godis, vem vet! Är grymt sugen på lakrits just nu, måste springa och leta. Vi hörs senare! Kram på er.


Mysig dag i stallet!


Hej!

Ska snart hem till mamma och pappa och äta middag där! Ska käka Öring med Nypotatis och Hollandeisås (stavning?) gott va! Har varit i stallet många timmar idag, åkte dit vid 1-2 tiden och kom hem nu kl 6.

Red ut på en tur med Anna och Sandra, var ute ungefär 1 1/2 h. Travade mycket och gjorde mycket fattningar, hon tog högergaloppen direkt idag, så skönt. Dock så var hon väldigt trött, men inte konstigt med tanke på värmen. Hon var lite stark idag men inte farligt mycket, tror det var för att det var 2 hästar med, hon blir lite sprallig då. Cantrade en bit på vägen hem (stod i sadeln och lät henne bara rulla på) och Villa tyckte det var skitkul, länge jätte mycket på steget och verkligen tog för sig, med öronen rakt framåt! Skönt med lite bus när man fått slitit. Skrittade på långtygel en bra bit innan vi kom hem så hon verkligen fick komma ner i varv.

Badade Villa idag och testade schampoot som jag köpte i Skåne, det heter "Emin Glansschampoo" och ska alltså göra hästen glansig och ren. Funkade hur bra som helst, Villas strumpor bak blev verkligen kritvita och hon blev hur len och mjuk i pälsen som helst. Haha hon va sekunder från att rulla på gräsmattan när jag betade henne, hann precis stoppa henne. Tur det!

Nu måste jag verkligen snabba mig, vi får höras lite senare! Ha det bäst. Kram

Outfit bild från dagen:



Nybadad och fin!:


Drar iväg mot stallet


Tjatja!

Har precis löst ett sudoku under frukosten som jag suttit och svurit över i 20 min, men envis som jag är så var jag bara tvungen att göra klart det. Har precis hoppat ner i ridbyxorna och ska strax bege mig ut till stallet. Sandra ringde och sa att hon skulle släppa Villa i beteshagen åt mig, snällt va! Måste ju passa på när dom är lediga, är typ alltid fullt i dom och jag vill ju att Villa ska hinna äta rätt mycket innan hon ska ner på riktiga betet. Hon kommer ju dock bara gå dagtid som jag kanske sagt förut!

Förra sommaren när hon stått ute bara 2 nätter så var hon så stel på morgonen när hon skulle ut så hon knappt kunde gå, såg ut som att hon hade träben bak. Så nu är dom tiderna över för henne, nu får hon käka gräs hela dagarna, men sova inne och slippa mygg och knott på nätterna.

Blir en uteritt med Sandra idag, tänkte rida intervaller vid järnvägen eller hitta på något annat spännande. Är verkligen pepp idag sen ridpasset igår. Är dock rätt trött idag eftersom jag vart vaken sent igår och kollade på en ny serie som heter "Game Of Thrones", like sagan om ringen inspirerad, helt ok faktiskt.

Måste fara iväg nu, Vi får höras lite senare! Ni har inga önskeinlägg osv? Några speciella bilder ni vill att jag ska ta eller så, bara säga till isåfall! Jag är öppen för förslag! Ha en underbar måndag allihop, Kram på er.


Myskväll :))


Hejsan!

Nu ska jag alldeles strax äta spagetti & köttfärsås, gott va! Jonas som lagar maten med jag bloggar, haha. Nerå, eller jo alltså det är ju så men jag kan ju diska och det sen. Sitter bara och tänker på dagens ridpass som gick så sjukt bra, Villa börjar verkligen komma tillbaka till sitt rätta jag, pärlan min.

Var på ICA och handlade chips & dip så ikväll blir det myskväll med någon ny serie som Jonas fixat hem, skulle vara lite Sagan om Ringen inspirerat, me like! Är ju ledig imorgon, fast det är väl alla va? Ska åka ut till stallet tidigt och passa på att rida ut då, hörde att det ska vara grisvarmt imorgon, man kanske kan lägga sig på stranden och steka en stund efter stallet :D hoppas!

Släppte Villa i en av gräshagarna i ungefär 20 min inför betet, har inte betat henne så mycket än så vågade inte ha henne där längre. Men det var en glad häst som travade runt! Sprang och åt samtidigt, haha sötast i världen ju.
Otroligt nog så gick det att fånga henne, tror hon var trött efter ridpasset, hehe.

Nu skriker J att det är mat, vi får höras senare eller imorgon! Ha det bra mina älskade bloggläsare! Kram på er.















Dagens Ridpass


Red i ridhuset ungefär 1 h idag. Tänkte ta ett dressyrpass och det blev det väl också, hade dock hoppsadeln. Villa var verkligen hur fin som helst idag, red grymt mycket högervarv och bara ställde henne inåt och försökte få henne att slappna av och sänka sig, trotsade rätt mycket till en början då hon alltid gör det i högervarv, sen efter ungefär 20 min så släppte alltihop. Hon gick hur bra som helst, flyttade fint för innerskänkeln och verkligen trampade under sig i galoppen, kunde korta och länga hur jag ville utan att hon tappade formen, sköt ut bogen eller bröt av till trav. Så underbart!

Riktigt stolt över min pärla, hon gick verkligen som en klocka idag. Synd att Jonas inte filmade, han tog några kort men det är typ sämst kvalité. Red jätte mycket åttor och ställde henne vänster sen höger för att få henne mjuk och följsam. Fick henne riktigt lösgjord i båda sidor och var verkligen med på noterna.

Gjorde några fattningar från skritt idag, och hon tog dom klockrent. Testade göra en fattning från skritt i högervarv och tro på f*n att hästen tar galoppen! Så himla duktig tjej! Idag får hon 10 av 10 möjliga.

Hoppas på en lika bra dag imorgon! Då blir det intervaller efter järnvägen.

Som sagt, kvalitén är sämst med ni får stå ut med det:





























Midsommar Clinic

Vill informera er om att det är Midsommar Clinic på Timrå Ridstadion den 25 & 26 Juni. Adelinde Cornelissen som leder Världscupen i dressyr och tog silvermedalj 2010 kommer dit.

25/6 Clinic 1: 14.00-17.00 | Clinic 2: 18.00-21.00
26/6 Clinic 1: 08.00-11.00 | Clinic 2: 12.00-15.00

För Biljetter Event & Mat besök:
http://service.equipe.com/www-cortex-horse-event-com/tickets

Pris från 380:-/event - Buffe 100:-




Blogglista.se

Varit på NRF


Hejsan!

Har precis kommit hem från NRF, har varit och kollat på några kompisar som skulle hopptävla. Jätte fina rundor! Stort grattis till Ida som vann 1 meter med sin ponny Lara! Bra kämpat Ida. Tänkte försöka stoppa i mig lite lunch nu och sen fara ut till stallet med Sandra, har inte bestämt mig om jag ska rida ut eller om det blir dressyrträning idag. Kanske blir ett pass i paddocken endå.

Var och tog ut hästarna imorse vid halv 8, gick lika snabbt och smidigt som vanligt. Gick och la mig en stund när jag kom hem, hade skit svårt att somna igår så har inte sovit så mycket. Ska sova ut länge imorgon, skönt att vara lång ledig! Vart så glad imorse när jag tog av lindorna på Villa och benen såg bra ut, hon har ju varit lite tjock ett tag nu och det har inte riktigt velat gett med sig. Men nu så, äntligen! Blir skit nervös och orolig varenda gång hon blir minsta tjock i benen nu sen hon var halt.

Är det någon som vet hur man kollar om sitt Gröna Kort blivit registrerat? För jag har nämligen tagit det, men inte fått kortet. Och nu skickar dom ju tydligen inte ut kort längre? Vill inte behöva göra om det.

Vi hörs lite senare! Kram på er. Lägger upp lite bilder från dagen!

Kunde inte låta bli att ta kort på Andreas fina hund Troja:

Sandra och Angelica:


Alexandra och Ulet:


Ida och Lara:


Ida och Lara rider ärevarv:





Teknikskydd


Har lite funderingar på det här med teknikskydd, jag har 2 olika varianter men vet ej om den ena klassas som "teknikskydd", någon som har koll på det här? Slänger upp en bild på båda paren. Det är alltså dom till höger som jag anser vara teknikskydd efter som dom är högre, eller är jag ute och cyklar?


Mätt!


Hejsan!

Nu är jag hemma från stallet och har precis fått i mig lite mat. Snart så kommer det några kompisar hit, ska umgås ikväll och se vad vi hittar på. Blir dock inte så sent för mig eftersom jag har utsläpp imorgon..!

Måste berätta om dagens ridpass som gick så underbart bra, red ut med Sandra i ungefär 1 timme. Red på andra sidan järnvägen, skrittade i ungefär 30 min och började trava sedan. Villa var verkligen superfin, väldigt lugn men ändå så pass framåt att jag inte behövde driva, ställde både höger och vänster och hon kändes väldigt mjuk och följsam, sänkte sig väldigt fint och jobbade i en lagom låg form både i skritten och traven.

Vart några fattningar på vägen hem, och tro det eller ej men hon tog HÖGER galoppen ute, vart alldeles förvånad. Hon trampade under sig riktigt bra och gick i en fin form i galoppen, tappat dock allt under avsaktningen och vart lite små flängig ner i traven men jag fick tillbaka henne väldigt snabbt. Så stolt över henne idag, hon brukar sällan ta högergaloppen ute då hon hellre väljer vänster eftersom hon har mycket lättare för den.

Stretchade och svampade av en väldigt trött häst när vi kom tillbaka till stallet. Pysslade om henne lite x-tra, passade på att linda bakbenen eftersom det är jag som har utsläpp imorgon så jag kan ta av dom. Hon fick stå inne sedan eftersom kl var runt halv 6.

Imorrn blir det tävlingar på NRF! Ska kolla på några kompisar som ska vara med, så roligt! Ska fota massor och lägga upp på bloggen. Jonas är så snäll så han tar lunchningen av hästarna imorrn så jag kan kolla på hopptävlingar, gulligt va! :) Nu ska jag springa och byta om från ridkläderna innan folket kommer, slänger upp lite bilder från dagen! Kram på er.


Marias fina Ozzy (Pillat på bilden rätt länge i photoshop, lägger upp före och efter så förstår ni):
Före:

Efter:


Trött Villa i hagen:


Villa gör sin snyggaste pose:




Städdag


Hejsan!

Nu är det storstädning i lägenheten, har diskat allt och dammsugat och moppat osv, nu luktar det rent och fräscht här! Behövde inte luncha hästarna idag, en i stallet smsade och skrev att hon skulle luncha så då passade jag på att städa lite.

Tänkte skriva lite om gårdagen eftersom jag inte hann det igår. Åkte som sagt till stallet, Villa hade ju dock vilodag så hon vart ordentligt ompysslad, borstade länge och friserade manen (la upp bilder i gårdagens inlägg), testade göra några knoppar och lyckades riktigt bra med kanske en? Haha skitsvårt att få dom riktigt snygga alltså. Red Ivry en sväng barbacka och hon var riktigt mysig faktiskt, lite annorlunda från villa bara eftersom hon har mycket bredare rygg, Ivry kändes som att sitta på typ ett staket, as smal över ryggen. Men urmysig! Hon var grymt lugn när man red barbacka.

Smörjde mina träns, diskade ur vattenhinken, fyllde på nytt spån osv. Var där ungefär 4 timmar, tog in hästarna det sista jag gjorde innan jag åkte hem. For bort till Anna vid 8 tiden och käkade grillat där, vi var ett gäng på ungefär 7-8 st som satt och smådrack, riktigt trevligt! Åkte hem när dom skulle till krogen. Vart ett litet gäng här en stund. Gick och la mig runt 12, helt slut efter dagen.

Nu ska jag hoppa i ridkläder och fara iväg till stallet, står uteritt på schemat idag så drar med mig Sandra och Ivry ut på en tur. Förhoppningsvis kan jag jobba lite galoppfattningar idag, kanske intervaller? hm, får se vad jag hittar på. Ha det bäst allihopa! Vi hörs lite senare. Kram på er. (Lägger upp resterande bilder sen gårdagen)

Söta Ivry i hagen:

En nyfiken Ivry:


Sandra och Ivry:


Fångade en bild på Jubban som som vanligt rymt ur hagen för
att leta grönare betesmarker
:


Söt häst i hagen:


Nyfiken liten dam:


Makita myser i solen:


Fina Makita:


Villa leker fotomodell med vinden i pannluggen:





Kort inlägg


Hejsan!

Ledsen att jag inte bloggade förut men har haft fullt upp. Åkte ju hem till Anna eftersom hon fyller år idag! Stort grattis till världens bästa tjej! Träffade mycket trevligt folk där. Cyklade hem när dom skulle in på krogen, nu är vi ett gäng på ungefär 6-7 st här som har det trevligt! BÄSTA tjejerna ever!

Fixade villas man idag, lägger upp före och efter bilder(använde mig av trimkniv och sax).  Även lite posebilder på nya  täcket!

Hinner inte skriva så mycket nu, men lägger upp lite bilder från dagen så skriver jag mer om den imorgon. Kram på er alla!

Manen före:

Manen efter:

Våran stallkatt Makita:

Villa posar:




Ledig idag också


Godmorgon!


Ännu en ledig dag, så sköönt! Älskar att kunna ligga och dra sig i sängen utan en massa stress. Ska stoppa i mig lite frukost nu, sen springa bort till Brunos och sola. Tänkte ta cykeln bort till stallet, det är ju så jäkla fint väder. Tar med mig Jonas kamera så jag kan ta en massa bilder =D

Apropå på bilder så fick jag en kommentar på bilderna jag la upp igår ang. att Villa är omusklad, och ja det är hon. Hon har ju varit halt så jag har bara fått skritta henne i typ 3 månader, och eftersom hon är 19 år så faller hon ur väldigt lätt, men hon såg ännu värre ut än sådär för några veckor sen. Dock är det ju mest vid ryggen och rumpan som hon är omusklad, men det tar sig! Några veckor till så. Hoppas du fick svar på din fråga.

Iallafall... Nu ska jag äta min frukost som står och väntar på mig, vi hörs lite senare så får ni har en underbar dag! Kram på er.


Fullt upp


Halloj!

Nu är jag hemma från mamma & pappa, hade ju som sagt till överrasknings kalas för Jonas idag. Åt grillat och drack lite vin och hade det trevligt, vart lite kaffe och prinsesstårta också! Nu kan jag säga vad Jonas fick i present, han fick en jätte fin tröja av mig med märket HUMÖR som dom säljer på Palt, en vit och blå/marinblå randig med nått humörmärke på. Av mamma och pappa så fick han en tröja och en dammsugare! wiie, äntligen kan vi städa riktigt här utan att behöva åka hem till mamma och pappa för att behöva låna deras.

Alldeles nyss så slog det mig att jag har väldigt mycket att göra i helgen. Det är tävlingar på NRF lördag/söndag som jag ska kolla på, jag har intag av hästarna imorgon, lunchningen hela helgen, kvällsfodring på lördag och utsläpp på söndag. Fullt rulle alltså! Min vän anna fyller även år imorgon så ska fira henne litegrann, blir nog middag hos henne sen ev. krogen. Ni vet Erik Amarillo eller vad han heter, som gjort den låten om sanningen ska fram är ju på Memento imorgon, men.... Inte så intresserad av att träffa honom direkt..?

Är ju ledig imorgon också, så ska försöka hinna åka till stallet på dagen. Villa har vilodag så det blir ingen ridning för min del, ska passa på att smörja min träns, städa lite i skåpet och frisera Villas man istället.

Hur brukar ni göra om ni ska göra inbakad fläta i svansen? tar ni ända från början av svansfästet och bara gör en liten bit, eller börjar ni en bit ner och gör ganska lång del av svansen. Hoppas ni förstår hur jag menar nu. Håller på och tränar på att få till riktigt snygga inbakade flätor, tycker det är så fint! Och definitivt ett plus i kanten att svansen blir så fin när man släpper ut den sedan, alldels lockig och snygg. Gillas starkt.

Nä nu ska jag knappa vidare på facebook eller något, vi hörs senare eller imorgon! Ni som ska lägga er och upp tidigt får sova så gott, själv så blir jag nog vaken en stund, ska njuta av att jag är ledig imorgon ;) Kram på er! (Glöm inte att följa mig på Bloglovin!) Här kommer resten av bilderna från idag:















Haha bjuder på den. Villa från sin kanske inte vackraste sida!









Snabbt inlägg


Hej!

Får bli ett riktigt snabbt inlägg, måste åka iväg till mamma & pappa nu. Red ju som sagt Ivry idag och det gick helt ok, hon kom ju inte riktigt till jobb idag men det kan man inte kräva av henne heller än. Blir myckte jobb med att bara försöka få henne att slappna av och inte vara så stressad. Travade på riktigt fint stundvis, runda luftiga steg. Kul att se eftersom hon varit travare!

Villa var inte på humör idag, så det blev bara lite skritt och trav för hennes del, får ta nya tag imorgon! Blev ingen man frisering idag, tar det imorgon. Hann knappt med nått idag känns det som, hann iallafall testa täcket och det satt som ett smäck, hann inte ta någon bild dock så får fixa det imorgon.

Tog lite bilder på Jubban och Villa i hagen idag, tog lite "helkropps bilder" på Villa också. Hinner inte lägga upp alla nu så ni får ett litet smakprov. Vi hörs senare så får ni ha det kanon bra! Kram på er.


Min fina <3



Hemma från birsta


Hejsan!

Nu är jag hemkommen från Birsta. Var på hööks först och lämna igen flugtäcket och bytte mot ett annat som är lite mer transport täcke. Dom var så snälla så jag fick byta även fast jag hade tappat bort kvittot, hehe.

Gick runt på lite andra affärer och fyndade 2 sommartoppar och ett skärp. Käkade på Donken sen åkte vi på Willys och handlade. Ska bara byta om nu sen måste jag fara ut till stallet, ska vara hos mamma och pappa kl 7 och äta middag.

Ska ta och åka nu så jag inte fastnar vid datorn, vi hörs lite senare! Ska försöka hinna blogga efter jag varit i stallet, annars kommer det upp ett inlägg ikväll. Jonas har fått låna en blixt till kameran av min farfar så nu kan ni få riktiga bilder från träningar osv! Kul va! Ha det bra så länge, Kram på er.

Såhär ser täcket ut! Passa på om ni vill ha ett, finns på hööks och
kostar runt 300 kr. Vet ej hur länge dom finns kvar:


Den blåa färgen på bilden längst ner är den riktiga färgen, ser lite
för blå ut på första bilden:


Ledig


Godmorgon!

Nu har jag vaknat ur min skönhetssömn, har sovit så jäkla bra inatt, inte vaknat än enda gång. Har precis pratat med mamma och kollat öppettiderna på hööks, så snart ska vi fara iväg dit, mamma hämtar mig snart så jag måste skynda mig.

Hade ett långt samtal med en kompis igår, och vi kom överens om att jag ska hjälpa henne komma igång med sin häst på riktigt, träning osv. Ska lägga upp lite scheman för hur det ska se ut åså, finns rätt mycket att jobba med men det är ju bara roligt! Ska provrida hästen idag och se hur hon känns.

Blir nog ingen super lång tur på Villa idag, blir nog bara en uteritt med lite skritt och trav eftersom det vart så hårt igår, ska hem till mamma & pappa och käka middag (har en liten överraskning till en viss person) efter jag varit i stallet. Ska försöka hinna frisera manen på villa, men kanske får ta det imorgon.

Nu måset jag fixa mig iordning, ska hinna äta frukost också. Vi hörs lite senare så får ni ha en underbar dag! Hoppas att statistiken fungerar när jag kommer hem, börjar bli riktigt irriterad på blogg.se nu! Kram på er.




Fel igen ?


Är det nå fel på blogg.se igen? För jag kan inte se min statistik, är det samma för er? grymt störande.


Ledig imorgon!


Hejsan!

Nu är jag äntligen hemma från stallet. Vart sent idag, men det gör ju ingenting är ju ledig imorgon. Vart ett långt ridpass idag, tror jag red ungefär 1 1/2 h i ridhuset.

Värmde upp länge i både skritt trav och galopp så hon var riktigt igenomkörd innan jag provred programmet. Haha både Jonas, Didrik och Alex fick hjälpas åt för att fatta hur jag skulle rida, är så svårt när inte bokstäverna kommit upp i ridhuset (sätts upp imorgon), men efter mycket om och men så fick jag till den riktiga vägen.

Är så glad att högerfattningen är vid M, alltså precis i hörnet ungefär. Får ju bra hjälp då eftersom hon har så mycket problem med den galoppen, dock lite nervös inför 15 meters volten eftersom hon lättar tappar formen eller faller ner i trav för att hon inte orkar och jag inte orkar driva henne hela vägen. Vart en liten miss i ökade galoppen på diagonalen då jag råkade vänster ställa henne lite för mycket så hon bytte galopp när jag skulle rakställa. Men det var nog den enda grova missen, så är riktigt nöjd för att vara första gången jag rider det programmet. Måste vara knoppen i pannluggen som gjorde det ;)

Hon var för övrigt väldigt fin idag, lite seg och trött men annars helt ok. Vart många fina högerfattningar idag och hon kunde korta ihop sig riktigt bra stundvis. Måste verkligen träna på att tänka "ihop med skulderbladen" så jag får mer styrka i armarna, får så fort jag råkar rida med lite för mycket hand så blir det pannkaka av allt ihop.
Men det är bara träna, träna och träna! Så kommer det nog ge sig. Ett sitsfel tar ju dock väldigt lång tid att korrigera.

Vart ingen frisering av man idag eftersom det blev så sent, men ska ju ha något att göra imorgon också. Förmodligen till eran besvikelse så blev det ingen film heller, lovar att ni ska få en nästa gång jag rider programmet! Imorgon ska jag till Birsta med mamma, ska lämna tillbaka flugtäcket som jag köpte då det var för litet, tyckte även det var rätt knepig passform också, känns som att hon kommer få grymt mycket skav av det. Ska byta till ett annat, som också är marinblått, rött och vitt! Såklart. Kanske hittar något annat fint också.

Ska åka med Alex till Kings någon dag framöver (eller ja Equeen men whatever) och se om dom har något vitt dressyrschabrak med marinblå/röd passpoal, Alex ska ha ett vitt hoppschabrak så vi tänkte beställa tillsammans om dom inte har hemma. Lär nog kosta lite x-tra, men det är det värt!

Nu får det räcka, så ni inte dör av uttråkning pga. väldigt långt inlägg! Har så grymt mycket att skriva om känner jag. Vi hörs senare eller imorgon! Kram på er.

Såhär söt var Villa idag:










Dags för dressyrträning


Hejsan!

Nu har jag kommit hem från farmor och farfar. Väntar på att Sandra ska komma hit så vi kan åka till stallet, ska ju som sagt dressyrträna idag. Har skrivit ut programmet till dressyrtävlingen (om det blir så att jag är med, kanske krockar med våran smålandsresa), ska bli spännande att se hur det går.

Har varit på skolan idag, men när jag väl kom dit så visade det sig att jag inte hade några lektioner, utan vi skulle kolla på när 3orna hade lekar ute på gräsmattan, roligt.. NOT. Var där i typ en timme sen drog jag till världens bästa farmor & farfar och var där till ungefär 4, käkade middag där också.

Idag om jag hinner så ska jag frisera Villa, hennes man ser verkligen hemsk ut. Brukar ni rycka eller klippa manen? Själv så använder jag trimkniv för att tunna ut och få den längd jag vill ha, sen klipper jag lite på slutet för att få en jämn kant, det tycker jag blir snyggast. Brukar vilja ha lite längre än en hansbredd för att det ska bli lättare att göra flätor eller knoppar.

Ska lägga upp ett träningsschema för Villa ikväll, tänkte lägga upp ett nytt för varje vecka. Och givetvis dela med mig av det på bloggen! Har haft besöksrekord flera dagar i rad, och det är många som börjar ta sig tiden till att kommentera vilket jag såklart blir jätte glad för, det får mig att vilja blogga ännu mer! Det är så kul när man får credit för det man gör.

Nu ska jag byta om och kila iväg, är så grymt pepp på att rida idag. Känns som att Villa kommer vara fin idag, har Jonas med mig så han kan filma och knäppa lite kort. Kul va! Vi hörs lite senare, kram på er!


Restdag


Godmorgon alla morgonpigga!

Nu ska jag precis sätta mig i soffan och äta müslin som vi köpte Skåne. Är rätt stressad nu, vaknade lite senare än vad jag skulle. Klockan är 07.50 nu och jag ska försöka hinna med bussen som gör 08.15, får se hur det går :P

Idag ska jag ta igen enormt mycket rester på skolan, ska försöka göra undan så mycket som möjligt. Vi har ju bara den här och 2 skoldagar till innan sommarlovet. Ska upp till Farmor & Farfar när jag slutat tänkte jag, saknar dom! sen får Jonas hämta mig där så jag kan åka till stallet. Ska dressyrträna idag med Sandra.

Nu måste jag verkligen skynda mig, men ni får ha en super dag allihopa. Så hörs vi lite senare! ha det bra sålänge. Kram på er.


RSS 2.0